HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
www.norskhamsterklubb.no

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.

 

KLIKK HER FOR Å FØLGE HAMSTERHIET PÅ INSTAGRAM!

 

www.hamsterhiet.com
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

 

Opphavsrett
Alle bilder som blir fotografert av meg, tilhører meg. Ønsker du å låne bilder må du ta kontakt på mail slik at jeg kan sende deg et vannmerket bilde. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Kull 2015

1 2 3 12

 

aRim og Viking sine elleve stumper er litt i underkant av to og en halv uke gamle. Alle har åpnet øynene nå, og vi har så smått begynt med litt håndteringstrening. Det har gått helt utmerket hittil. Det har ikke vært noe sprelling eller tissing, og så lenge de får noe godt underveis så er de stort sett fornøyde.

Lille Tarald er en seig kar! Halvparten så stor som de andre, men spiser som en hest. Åpnet øynene bare en dag etter de andre, og ser ikke ut til å la seg tråkke over av sine søsken. Han er fortsatt ganske liten, så jeg vil ikke reservere han bort før han er tre uker gammel. Enn så lenge så ser det ut til å gå veien for ham.

Jeg klør meg i hodet av å fargebestemme denne gjengen. Det er utrolig frustrerende og jeg er så utålmodig. Det er jo ingen krise, jeg får bare smøre meg med tålmodighet..

Jeg er ganske sikker på fargene til noen av ungene. Det kan se ut som om de tre mørke guttene er Mink, og ikke Copper. Tyra, den eneste mørke jenta, er uten tvil Copper. Men det er veldig lite som skiller hennes farge fra guttenes. Det kan være at noen av guttene er Copper med Homozygous (dobbelt) Umbrous, da vil de bli mørkere. Men ettersom de uten tvil er mørkere enn henne nå, så setter jeg dem opp som Mink alle tre. Jeg har litt samme usikkerheten når det gjelder de tre lyseste ungene uten Satin, Tarald, Tetra og Tekla. Jeg er helt sikker på at Tekla er Silvermink. Tarald og Tetra er hakket lysere og varmere, men det er ikke mye som skiller. Derfor har jeg satt de opp som Silvercopper i spørsmålstegn.

Alt dette får jeg jo svar på etterhvert. Jeg skulle bare ønske at jeg visste det nå, for da kan jeg lettere ta en beslutning på hvem som skal bli boende, evt. hvem som skal ut på fôr. Da blir det jo igjen lettere å reservere bort de andre ungene til alle de forventningsfulle kjøperne som står på venteliste. Men jeg forbeholder meg alltid retten til å beholde en av ungene, ut leveringsklar dato. Isåfall, så finner vi en løsning på det og dere får reservere en annen unge.

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Status
Tindra Rimsdatter Hunn Silvermink (ev. Silvercopper) Satin Lh Beholde?
Tiril Rimsdatter Hunn Ivory Satin Lh Til salgs
Tekla Rimsdatter Hunn Silvermink (ev. Silvercopper) Lh Til salgs
Tetra Rimsdatter Hunn Silvercopper? Lh Fôravtale?
Tyra Rimsdatter Hunn Copper Lh Til salgs
Trym Vikingsønn Hann Silvermink (ev. Silvercopper) Satin Lh Fôravtale? Beholde?
Terje Vikingsønn Hann Ivory Satin Lh Til salgs
Tarald Vikingsønn Hann Silvercopper? Lh – MINST, avlsstopp
Til salgs fom. 21/1
Trygve Vikingsønn Hann Mink Satin Lh Til salgs
Truls Vikingsønn Hann Mink Lh Til salgs
Tord Vikingsønn Hann Mink Lh Til salgs

Nå har jeg skrevet “til salgs” på de ungene som skal selges. Jeg følger ventelisten ovenfra, og når alle har valgt seg en unge så legges de andre ut for salg på bla. finn.no. Det går helt fint an å melde interesse for fôrverthamsterne også. Om du ønsker å være fôrvert eller at jeg skal ha deg i bakhodet itilfellet jeg ombestemmer meg og ungen blir ledig for salg. Jeg trenger litt tid på meg til å se an ungene før jeg bestemmer meg for hva det blir til. Jeg må være helt sikker på fargene, samt se an hvordan de utvikler seg typemessig, lynnemessig og størrelsesmessig.

Legger ved portrettbilder av ungene, tatt i dag. Tilfeldig rekkefølge.

1 tordHamsterhiets Tord Vikingsønn
Mink Longhaired

 

2 trulsHamsterhiets Truls Vikingsønn
Mink Longhaired

 

3 TrygveHamsterhiets Trygve Vikingsønn
Mink Satin Longhaired

 

4 tyraHamsterhiets Tyra Rimsdatter
Copper Longhaired

 

5 TirilHamsterhiets Tiril Rimsdatter
Red eyed Ivory Satin Longhaired

 

6 TerjeHamsterhiets Terje Vikingsønn
Red eyed Ivory Satin Longhaired

 

7 TindraHamsterhiets Tindra Rimsdatter
Silvermink? Satin Longhaired

 

8 trymHamsterhiets Trym Vikingsønn
Silvermink? Satin Longhaired

 

9 taraldHamsterhiets Tarald Vikingsønn
Silvercopper? Longhaired

 

10 tetraHamsterhiets Tetra Rimsdatter
Silvercopper? Longhaired

 

11 teklaHamsterhiets Tekla Rimsdatter
Silvermink Longhaired

 

aaaaaaRim og Viking sine små nyttårsmirakler vokser masse for hver dag som går. Selv etter totalt 42 kull blir jeg like begeistret og betatt. I dag har jeg sortert ungene på kjønn for å få litt oversikt. Det ser ut til å være en fin fordeling, med fem jenter og seks gutter. Bedre får det jo ikke blitt, når det er et kull på elleve.

Tindra har allerede blitt en liten favoritt hos meg —>

Jeg har også så smått begynt å se på fargene, og det er naturligvis veldig spennende! Det er ganske mange like unger, og jeg regner ikke med å ha alle fargebestemmelsene helt på plass før de nærmer seg tre uker.  Til tross for det så begynner jeg allerede nå å sette opp en liten liste. Det er likevel noen jeg er ganske sikre på, bla. én jente som er Copper og et tvillingpar som er ReIvory Satin. Av guttene er det tre stk. som jeg ikke klarer helt å plassere. De er enten Copper eller Mink, én med Satin og to uten.

OBS! Endringer ang. farger og kjønn kan komme senere. Jeg skal dobbeltsjekke kjønn om noen dager.

Det føles litt utrygt å gi de navn såpass tidlig. Én av gutta er veldig spinkel, og jeg tar det ikke for gitt at han klarer seg. Jeg håper og heier på han, og gjør alt jeg kan for at han skal bli stor og sterk.

Rim er forresten helt fin igjen, og den forkjølelsen hun hadde er nå helt borte. Hun har tapt seg masse i vekt og blitt ganske tynn. Det tærer på å amme elleve unger. Hun gjør virkelig en super jobb, og jeg er så stolt! Hun er veldig tplmodig, både ovenfor ungene og meg. Hun kommer når hun hører meg og lar meg gjerne pille i redet, selvom jeg prøver å håndtere ungene minst mulig noen dager til.

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Status
Tindra Rimsdatter Hunn Silvercopper (ev. Silvermink) Satin Lh Beholde eller fôravtale
Tiril Rimsdatter Hunn Ivory Satin Lh
Tekla Rimsdatter Hunn Silvermink (ev. Silvercopper)
Tetra Rimsdatter Hunn Silvercopper (ev. Silvermink)
Tyra Rimsdatter Hunn Copper Lh
Trym Vikingsønn Hann Silvercopper (ev. Silvermink) Satin Lh Beholde eller fôravtale
Terje Vikingsønn Hann Ivory Satin Lh
Tarald Vikingsønn Hann Silvercopper? Silvermink? – MINST
Trygve Vikingsønn Hann Copper? Mink? Satin
Truls Vikingsønn Hann Copper? Mink?
Tord Vikingsønn Hann Copper? Mink?

 

Jentene afv: Tekla, Tetra, Tyra og Tiril. På toppen sitter Tindra.

aafv: Tindra, Tekla, Tetra, Tyra (med rumpa til brokkolien) og Tiril.

aaafv: Tiril, Tekla, Tetra, Tyra og Tindra.

aaaaRumpestumper

aaaaa Tyra, Tindra (øverst) og Tiril.

 

 

Guttene

b
øfv: Tarald (minst), Trygve, Trym, og Truls eller Tord.
nfv: Truls eller Tord, og Terje.

bb
Trym, Truls eller Tord, og Trygve.

bbb
Terje og Tarald

bbbb
Venstre side, nedover: Tarald, Truls eller Tord, og Terje.
Høyre side, nedover: Trygve, Truls eller Tord, og Trym.

bbbbb
Omnomnom!

 

I skrivende stund er Rim og Viking sine hamsterunger akkurat en uke gamle. Dagen etter jeg skrev forrige innlegg falt det én ifra, og nå gjenstår elleve.

Jeg har vært supernøye på å ikke se til dem så ofte. Rim har litt rennende nese, mest sannsynlig pga. temperaturendringer i huset. Det har ikke sunket under 16 grader inne på hamsterrommet, men når man ammer elleve unger så er man lett utsatt for det meste av sykdommer. Jeg har fått satt inn en sikker ovn der nå, slik at temperaturen holder seg jevn. Hun får selvsagt også ekstra med proteiner og vitaminer, og til tross for at hun er litt snufsete så gjør hun en super jobb som andregangsmamma. Nå har ungene så smått begynt å spise litt selv også, og det gjør det hele litt lettere for henne.

Alle elleve ungene ser friske og fine ut. Noen størrelsesforskjeller, men ingen ting som jeg bekymrer meg over. Jeg kan skimte litt pels, og tydelig se værhår. Fargene også synes bedre nå, og jeg tror det er to eller tre Copper. Det er selvsagt litt vanskelig å si noe sikkert når det fortsatt er så tidlig. Men jeg synes de ser for lyse ut til å være Mink.

b bb<3

 

Nå har alle hamsterungene i Kull 42 og feriepasshamsterne blitt hentet hjem. Endelig tilbake til hverdagen, og jeg kan begynne å tenke klart igjen. Det har vært en utrolig fin og innholdsrik juleferie. Nå skal det bli godt å bruke litt ekstra tid på de nyeste hamsterne (hovedsakelig Hugin, Orion og fôrverthamsteren Runa), og etterhvert Kull 43.

Vi ønsker Turte, Tistel, Fjellrose, Tvilling, Skrukke, Molte, Ekko, Krekling og Erke masse lykke til i livet! <3

Det har vært så mange utrolig flinke hamstereiere og snille mennesker innom oss i jula. Noen hadde tilogmed gaver! Flotte barnetegninger (som utdannet faglærer i formgivning og hamsterentusiast er det jo stas med hamsterkunst) og sjokolade (som jo selvsagt er spist opp allerede, eheheh). Fôrvertene til Gyda hadde laget en stor pose med proteinrik babymat til hamsterne, som (ikke akkurat overraskende) ble godkjent av dem alle. Tusen takk!

aaaaaaa

 

aHamsterhiets Rim Tyrionsdatter ventet sitt andre kull på selveste nyttårsaften. Jeg var derfor veldig spent på om hun ville føde Hamsterhiets siste kull i 2015 eller første i 2016.

Bilde fra paringen i midten av desember. —>
Dette er Viking (Mapilamis Cooper) sitt første kull. Og til tross for at han var litt vimsete og klumsete under paringen, så klarte han virkelig å levere!

En halvtime inn i det nye året fødte Rim tretten bittesmå nyttårsmirakler, som var mange flere enn hva jeg hadde spådd. Jeg tippet på 5-6 stk, så feil kan man ta! Dessverre var den ene død da jeg sjekket til dem noen timer senere, men de resterende tolv ser friske og fine ut. Rim er en superflink mamma, og passer veldig godt på ungene sine. Vi er spente på fortsettelsen og heier fra sidelinjen!

Nå skal de få mest mulig ro, og det vil derfor ikke komme så mange oppdateringer før ungene er fylt to uker. Et par innlegg og noen bilder vil det muligens komme, men det er altså ikke før ungene nærmer seg to uker gamle at jeg vet noe sikkert om farger og kjønnsfordeling. Men jeg kan allerede nå si at vi forventer farger som Mink, Silvermink, Copper, Silvercopper, ReCream og ReIvory, med og uten satin, og alle blir langhårete.

aaI kveld kom Rim gjerne ut da jeg bestakk henne med litt salat, og jeg fikk tatt et par kjappe bilder.
Ekstra moro at alle tolv ungene kan ses på bildet.

Velkommen skal dere være!

1 2 3 12