Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

Kull 2016

1 2 3 12

 

Fjorårets siste kull har forlatt Hiet!

Denne helgen reiste alle syv ungene i Kull 52, og nok en gang ble det plutselig veldig tomt hos oss. Vi har virkelig kost oss de siste ukene med Satana, Sortefår, Salvator, Samson, Salomon, Stein og Ståle, og det har vært så gøy å bli kjent med dem. Det har vært hyggelig å hilse på de nye familiene, og vi håper de er like fornøyde med disse fantastiske små stumpene som vi er.

Vi ønsker de masse lykke til videre!

16128951_10158506580795725_468978820_n 16197062_10158506579580725_735303531_oKosestund på sofaen med jentene kvelden før de reiste.
<3

eStein

eeStåle

eeeStåle, Salvator og Stein.

eeeeStåle og Stein med Salvator i bakgrunn.

eeeeeeeeeeeStåle, Salvator og Stein.

  eeeeeeeSalvator

eeeeeeeeSalvator og Ståle.

eeeeeeeeeStåle

eeeeeeeeeeSalvator

eeeeeeeeeeeStein

eeeeeeeeeeeeeSalvator

eeeeeeeeeeeeeeSalomon og Ståle.

eeeeeeeeeeeeeeeStåle og Salomon.

eeeeeeeeeeeeeeeeStåle

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeStåle og Samson.

  eeeeeeeeeeeeeeeeeeeSatana

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeSatana og Sortefår

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeSortefår

 

To uker gamle
Det har vært en litt tung jul her i Hamsterhiet. Det har dukket opp svellmage i Kull 52. En genetisk arvelig defekt, som rammer hamsterunger mellom 5 og 14 dager. I skrivende stund er det syv hamsterunger igjen, av opprinnelig fjorten. Noen har dødd helt uforklarlig, noen har vært bittesmå og én (muligens flere) har hatt et ganske stygt tilfelle av svellmage. Det finnes ikke ord for hvor hjerteskjærende det er å finne døde, halvspiste og oppsvulmede hamsterunger i redet. Enda verre er det å se hvor tøft dette er for Lurva, som til tross for at hun gjør en utrolig god jobb som førstegangsmamma, ikke klarer å holde liv i ungene sine.

Nå er ungene to uker gamle, og ute av den verste faresonen – heldigvis! Vi kan endelig senke skuldrene og ta oss tid til å bli kjent med disse små miraklene som overlevde. Kullet består av fem gutter og to jenter. For første gang siden April 2013, kull 26, har det dukket opp sorte hamsterunger hos oss! To Silverblack Satin jenter, som har fått navnene Satana og Sortefår. Vi har også to grå Silvergrey gutter, én satin, som har fått navnene Ståle og Stein. Samt tre Blonde gutter, én satin, Salomon, Salvator og Samson.

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Status
Satana Lurvasdatter Hunn Silverblack Satin LH Ingen enda!
Sortefår Lurvasdatter Hunn Silverblack Satin LH Ingen enda!
Stein Marvinsønn Hann Silvergrey Satin LH Ingen enda!
Ståle Marvinsønn Hann Silvergrey LH Ingen enda!
Salomon Marvinsønn Hann Blonde Satin LH Ingen enda!
Salvator Marvinsønn Hann Blonde LH Ingen enda!
Samson Marvinsønn Hann Blonde LH Ingen enda!

a<3

1 2 3 12