Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

Kull 2016

1 2 3 5

 

Fjorårets siste kull har forlatt Hiet!

Denne helgen reiste alle syv ungene i Kull 52, og nok en gang ble det plutselig veldig tomt hos oss. Vi har virkelig kost oss de siste ukene med Satana, Sortefår, Salvator, Samson, Salomon, Stein og Ståle, og det har vært så gøy å bli kjent med dem. Det har vært hyggelig å hilse på de nye familiene, og vi håper de er like fornøyde med disse fantastiske små stumpene som vi er.

Vi ønsker de masse lykke til videre!

16128951_10158506580795725_468978820_n 16197062_10158506579580725_735303531_oKosestund på sofaen med jentene kvelden før de reiste.
<3

eStein

eeStåle

eeeStåle, Salvator og Stein.

eeeeStåle og Stein med Salvator i bakgrunn.

eeeeeeeeeeeStåle, Salvator og Stein.

  eeeeeeeSalvator

eeeeeeeeSalvator og Ståle.

eeeeeeeeeStåle

eeeeeeeeeeSalvator

eeeeeeeeeeeStein

eeeeeeeeeeeeeSalvator

eeeeeeeeeeeeeeSalomon og Ståle.

eeeeeeeeeeeeeeeStåle og Salomon.

eeeeeeeeeeeeeeeeStåle

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeStåle og Samson.

  eeeeeeeeeeeeeeeeeeeSatana

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeSatana og Sortefår

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeSortefår

 

To uker gamle
Det har vært en litt tung jul her i Hamsterhiet. Det har dukket opp svellmage i Kull 52. En genetisk arvelig defekt, som rammer hamsterunger mellom 5 og 14 dager. I skrivende stund er det syv hamsterunger igjen, av opprinnelig fjorten. Noen har dødd helt uforklarlig, noen har vært bittesmå og én (muligens flere) har hatt et ganske stygt tilfelle av svellmage. Det finnes ikke ord for hvor hjerteskjærende det er å finne døde, halvspiste og oppsvulmede hamsterunger i redet. Enda verre er det å se hvor tøft dette er for Lurva, som til tross for at hun gjør en utrolig god jobb som førstegangsmamma, ikke klarer å holde liv i ungene sine.

Nå er ungene to uker gamle, og ute av den verste faresonen – heldigvis! Vi kan endelig senke skuldrene og ta oss tid til å bli kjent med disse små miraklene som overlevde. Kullet består av fem gutter og to jenter. For første gang siden April 2013, kull 26, har det dukket opp sorte hamsterunger hos oss! To Silverblack Satin jenter, som har fått navnene Satana og Sortefår. Vi har også to grå Silvergrey gutter, én satin, som har fått navnene Ståle og Stein. Samt tre Blonde gutter, én satin, Salomon, Salvator og Samson.

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Status
Satana Lurvasdatter Hunn Silverblack Satin LH Ingen enda!
Sortefår Lurvasdatter Hunn Silverblack Satin LH Ingen enda!
Stein Marvinsønn Hann Silvergrey Satin LH Ingen enda!
Ståle Marvinsønn Hann Silvergrey LH Ingen enda!
Salomon Marvinsønn Hann Blonde Satin LH Ingen enda!
Salvator Marvinsønn Hann Blonde LH Ingen enda!
Samson Marvinsønn Hann Blonde LH Ingen enda!

a<3

 

Kun om et par dager fyller de ni små nøstene i Kull 51 hele fire uker. Jeg kan snart telle dagene til de reiser fra Hiet på én hånd. Det er både spennende og leit på samme tid. Disse hamsterungene er helt fantastiske! Store og robuste i kroppen, samt sosiale og uredde til sinns. Alle har latt seg temme helt problemfritt, og håndteringen har gått veldig fort fra å være kjempeskummelt til å bare være gøy og spennende.

Nå er det ganske tydelig hvem av de lyse ungene som er brunøret. Katania og Allanon sine ører har tydelig begynt å mørkne, men det har ikke Morag, Arion og Ander sine. Katania er Cream, Allanon er Ivory, Ander er Caramel, Morag og Arion er Silvercaramel.

Jeg har ikke fått fordelt alle ungene enda, men det blir ingen ledige for salg ettersom vi har en kjempelang venteliste nå.

Jeg har vært veldig heldig med Katania! Jeg ønsket meg en ikke-silver og ikke-satin hunn med god type og godt lynne fra denne kombinasjonen. Og det fikk jeg! Hun er rålekker. Stor i kroppen, med et fantastisk bamse-ansikt. Hun er også en av de mest trygge og modige i hele kullet. Hun søker fôrvert, og jeg kommer til å være kresen når jeg skal velge hvem som får være matmor og/eller matfar. Jeg skulle gjerne hatt henne selv, men akkurat nå er det helt fullt her hjemme. Derfor må jeg i en periode fremover benytte meg av fôrverter, for å få alle avlsplanene til å gå opp. En fôravtale vil si at hamsteren er i eie av fôrvert, men oppdretter har avlsrettigheter. Jeg har tenkt at jeg skal sette to kull på Katania, om hun gjør en like god jobb som mamma-Spurva. Hun kommer til å bli en viktig del av mine kullplaner med Grom som er Roan.

hKephelo

hhAmberle har vært minst i kullet hele tiden, men er uten tvil en av de tøffeste!

hhh hhhh hhhhh hhhhhh hhhhhhh hhhhhhhh hhhhhhhhh hhhhhhhhhhDet er viktig med en stor do når det er så mange som må dele!

hhhhhhhhhhhDoen er også et fint sted for å lekesloss.

hhhhhhhhhhhhAllanons ører er tydelig grå.

hhhhhhhhhhhhhKatania er Cream og Ander er Caramel Satin.

hhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhKatania

hhhhhhhhhhhhhhhhhhEretria

hhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh<3

Bilderesultat for hamsterhiet gromGrom, Katanias frentidige kjæreste.

 

e-anderHamsterhiets Ander Thorsønn

 

ee-allanonHamsterhiets Allanon Thorsønn

 

eee-kepheloHamsterhiets Kephelo Thorsønn

 

eeeee-arionHamsterhiets Arion Thorsønn

 

f-amberleHamsterhiets Amberle Spurvasdatter

 

f-eretriaHamsterhiets Eretria Spurvasdatter

 

f-kaelHamsterhiets Kael Spurvasdatter

 

f-kataniaHamsterhiets Katania Spurvasdatter
Søker fôrvert!

 

ff-moragHamsterhiets Morag Spurvasdatter

 

I dag morges fødte Hamsterhiets Pilfink Hydrasdatter sitt første kull og Hamsterhiets Kull 51! Den heldige pappaen er Queens Marvin, som vi var så heldige å få låne av Merete v. Fragleberget.

Lurva har taklet det hele med strålende glans, og gjør en kjempeinnsats til tross for at hun er litt medtatt. Vi krysser fingrene, heier på sidelinjen og følger spent med på utviklingen.

Jeg kunne telle fjorten sprellende og bittesmå røde stumper. Alle hadde fine hvite flekker på magen, som vil si at de har fått i seg melk. Den ene hadde nok hatt en liten tøff opplevelse på vei ut av mors mage. Den hadde blodutredelser under huden på snuta. Dette har jeg opplevd før og det er det ikke så mye vi får gjort med. Enten går det over, eller så klarer den seg ikke. Vi håper på det beste!

dsc_3610a
Velkommen skal dere være, alle fjorten!

Det kommer ikke flere oppdateringer før kullet nærmer seg to uker gamle. Det er kjedelig, men fordi den første tiden er så sårbar og usikker ønsker jeg ikke å publisere så mye før jeg er helt sikker på hvor mange av ungene som klarer seg.

Imellomtiden heier vi masse på Lurva!
<3

 

To uker gamle
I morgen fyller Kull 51 to uker gamle, så nå var det på høy tid med en oppdatering herfra! Mye har skjedd i Spurva sitt rede siden forrige oppdatering. Tretten hamsterunger har blitt til ni. De fire som har falt fra har ikke hatt noen synlige skader. To av dem har vært små og skranglete, men det er det eneste som jeg kan sette fingeren på. Det er like leit hver gang, selvom man har opplevd det før og er forberedt på det. Vi er veldig glade for de ni som er tilbake.

Av de ni så er det fem jenter og fire gutter. Den ene jenta er veldig liten, så hun får litt ekstra pleie av både Spurva og meg. Det er virkelig ikke noe å utsette på Spurva sin innsats som førstegangsmamma. Hun har taklet rollen som en mester, og jeg er så stolt! Hun har tappet seg litt i vekt, men pelsen er like fin som før paringen.

Navntema
Noen ganger velger jeg navnetema utifra en bestemt forbokstav eller noen bestemte bokstaver som går igjen. Andre ganger velger jeg tema utifra eventyr, filmer eller serier. Tidligere har jeg kjørt temaer som «norske eventyr», «Vikings», «Game Of Thrones» og «Blåfjell». Denne gangen har jeg valgt å gå for en relativt ny serie, «The Shannara Chronicles», som i stor grad omhandler avler og demoner.

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Status
Eretria Spurvasdatter Hunn Silversable LH Ingen enda
Kael Spurvasdatter Hunn Brown eared Sable Satin LH Ingen enda
Amberle Spurvasdatter Hunn Brown eared Sable Satin LH – minst Ingen enda
Katania Spurvasdatter Hunn Cream LH Ingen enda
Morag Spurvasdatter Hunn Ivory Satin LH Ingen enda
Kephelo Thorsønn Hann Silversable LH Ingen enda
Allanon Thorsønn Hann Ivory LH Ingen enda
Arion Thorsønn Hann Ivory Satin LH Ingen enda
Ander Thorsønn Hann Cream Satin LH Ingen enda

Det er for tidlig å si noe sikkert om de lyse fargene. Cream kan være Caramel og Ivory kan være Silvercaramel – altså brunøret. Den eneste merkbare forskjellen er at ørene er lyse, fremfor mørkegrå, dersom de er brunøret. Jeg tror ikke det blir noen ledige hamsterunger for salg fra dette kullet. Vi har en ganske lang venteliste nå. Dere som står på ventelisten kan forvente dere en mail ila. de nærmeste dagene.

cSpurva, trøtt i trynet med babymat på snuta.

 

ccKephelo og mamma-Spurva.

 

ccc cccc ccccc<3

 

ccccccMorag Spurvasdatter

 

cccccccKael Spurvasdatter

 

ccccccccKephelo Thorsønn

 

cccccccccAnder Thorsønn

 

ccccccccccAmberle Spurvasdatter. Minst i kullet, men sloss gjerne om maten.

 

I går kveld la Spurva seg uvanlig tidlig. Når alle de andre hamsterne våknet i ni-tiden så hadde hun lagt seg for lengst. Dette er uvanlig for henne, så jeg skjønte at noe var på ferde. Dagene før hadde hun blitt kjempestor og utålmodig. I dag morges kunne jeg telle tretten små hamsterstumper i redet hennes! Jeg som var helt sikker på hun fikk et lite kull. Så feil kan man ta.

Dette er både hennes og Thor sitt første kull. Hun gjør en strålende innsats hittil, til tross for at hun er litt satt ut etter fødselen. Fødselen ser ut til å ha gått bra, og alle ungene har fått i seg melk.

Det er dessverre ingen rødøyde unger i dette kullet, som betyr at Thor ikke bærer de rette genene. Da blir fargemulighetene mindre. Det jeg derimot kunne se, var at veldig mange av ungene er brunørede. Hvilket vil si at Spurva bærer genet for brunøret, nemlig rust. Jeg ser unger med store øyne, og små øyne. Brunørede unger får mørke brune øyne når de åpner øynene, og når de er såpass små som de er nå så kan man faktisk se det igjennom den rosa og hårløse overflaten. Kult, hva?!

ba aaa

 Det kommer ikke flere oppdateringer før kullet nærmer seg to uker gamle. Det er kjedelig, men fordi den første tiden er så sårbar og usikker ønsker jeg ikke å publisere så mye før jeg er helt sikker på hvor mange av ungene som klarer seg.

Imellomtiden heier vi masse på Spurva!
<3

 

Selvom jeg har hatt alle tolv hamsterungene nesten en hel uke på overtid, så synes jeg tiden har gått så enormt fort. Plutselig er det helt tomt, og vi sitter igjen uten en eneste hamsterunge. Vi har møtt mange flinke, engasjerte og spente familier. Det har vært en kjempekoselig og travel helg, som strakk seg utover både fredag, mandag og tirsdag.

Vi ønsker de alle masse lykke til!
<3

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
<3

 

På mandag og onsdag fyller de totalt tolv ungene i Kull 49 og Kull 50 fem uker. Fordi vi kom så sent i gang med temmingen har jeg valgt å utsette leveringsklar dato til helgen. Det passer fint, for alle reiser jo på høstferie uansett!

For en drøy uke siden skilte jeg ungene på kjønn. Da slo jeg sammen kullene, slik at vi har et guttebur på syv gutter og et jentebur på fem jenter. Alle ungene har taklet overgangen bra, med kun noen små spøkelsesdager (hvor de blir usikre, ser spøkelser og kan spille død). Det hadde ikke mye å si for temmeprosessen, heldigvis!

Jeg er kompis med nesten alle ungene. Den eneste ungen jeg må jobbe litt ekstra med er Brage, som er bittelitt spretten.

Mammaene Vitra og Varga synes det var rart å plutselig være uten ungene, men også de har taklet overgangen bra. De har virkelig gjort en kjempejobb som førstegangsmammaer, og jeg er så stolt! Til tross for at ungene har falt fra og de har vært både frustrerte og lei seg. Så skal de få en god og velfortjent pause før neste kull. Jeg ser veldig frem til neste kull, som planlegges rundt nyttår. Ettersom jeg ikke fikk muligheten til å beholde noen av disse ungene, gikk det utover videre avlsplaner.

Det er tre ledige unger for salg. Tro fra Kull 49, samt Frost og Brage fra Kull 50.

 

a-troHamsterhiets Tro Dragesønn
Red eyed Silvercaramel LH

 

aa-hapHamsterhiets Håp Dragesønn
Mink Satin LH

 

aa-kjaerlighetHamsterhiets Kjærlighet Vitrasdatter
Silvermink Satin LH

 

b-rimHamsterhiets Rim Vargasdatter
Red eyed Ivory LH

 

bb-thoraHamsterhiets Thora Vargasdatter
Copper LH

 

bbb-ronjaHamsterhiets Ronja Vargasdatter
Mink LH

 

bbbb-dovraHamsterhiets Dovra Vargasdatter
Mink LH

 

bbbbb-aslakHamsterhiets Aslak Dragesønn
Red eyed Cream LH

 

bbbbbb-lokeHamsterhiets Loke Dragesønn
Copper LH

 

bbbbbbb-brageHamsterhiets Brage Dragesønn
Mink LH

 

bbbbbbbb-frostHamsterhiets Frost Dragesønn
Silvermink (heterozygous Umb) LH

 

bbbbbbbbb-snorreHamsterhiets Snorre Dragesønn
Silvermink (homozygous Umb) LH

1 2 3 5