Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til min hjemmeside og blogg! Mitt navn er Hannah, og her deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet.
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av Syrisk hamster siden 2010, og Campbells siden 2016, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert som den eneste i Oslo og den eneste oppdretteren av Campbells.
 
Jeg har stort fokus på dyrevelferd og ønsker med denne hjemmesiden å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål? Da kan kanskje Hamsterhiet være til hjelp. Ikke nøl med å kontakte meg for evt. spørsmål du måtte ha.
 
Telefon: 90667646
E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
YouTube: Hamsterhiet på YouTube
 

 
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

Kull 2012

1 2 3 7

 

I fare for å virke etterdiltende (les; oppdatering av Hilde, Hamsterhuset), så kommer også jeg med noen ærlige ord. Når du nå leser dette og det kommende innlegget, så ber jeg deg om å lese med forståelse. Jeg vet at jeg har en del yngre lesere. Så jeg nevner allerede nå at jeg skriver rett fra levra og velger ordene mine deretter. For en sjelden gang innimellom er jeg bare nødt til å slippe taket, og skrive akkurat det jeg tenker.

Advarer også mot mye tekst, hehe..

Som jeg jo har nevnt her på bloggen tidligere, så har vi slitt med kullene våre i 2013. Saga skulle få et tredje og siste kull, som vi dessverre ikke fikk gjennomført da hun fikk fødselskomplikasjoner. Kull 26 ble født, men Saga hadde mer enn nok med å komme seg etter fødselen, slik at hele kullet dessverre døde. Samt planla vi to fôrvert kull, som raskt ble til ett. Jeg fikk nemlig en mail fra Ia Bragesdatters fôrvert, hvor det sto at hun dessverre hadde gått bort av uvisste grunner. Men jeg fikk håpet tilbake da Gilja Snorresdatters fôrvert sa seg villig til å fremskynne det kullet jeg planla på henne. Samt hadde jeg jo nettopp vært i Sverige og hentet min første Mink hamster, Katla Gubbensdatter.

Kull 26 ble igjen født, Gilja Snorresdatter + Schjærven Bragessønn. Men kun tre av tolv hamsterunger ovelevde av uvisste grunner. Håpet for resten av våre kull i 2013 lå derfor på Katlas første kull, og Hamsterhiets Kull 27. Her skulle jeg både beholde og sette hamsterunger ut på fôr, for å sikre at jeg hadde noen fine og friske avlsdyr for hånden. Jeg arbeidet virkelig hardt for å få tak i denne frøkna. For å få mulighet til å avle på Mink og Silvermink i 2013. Jeg tok med meg familien på langtur til Sverige, for å importere en drøss med hamstere. En importprosess krever mye tid, planlegging og ikke minst penger. Selv skulle jeg kun ha Katla, men det var andre oppdrettere som jeg også fraktet for. Absolutt verdt det tenkte jeg, for Katla skulle jeg ha. Da kan dere sikkert tenke dere for en skuffelse det var da kullet bare etter en uke var blitt halvert. To dager senere kunne jeg også se at det hadde dukket opp Svellmage i kullet, som er det samme som en forstoppelse. Hva som forårsaker det er vanskelig å si, men jeg har etter litt undersøkelse kommet til denne konklusjonen; Ungene ble født med en genetisk feil, som gjør at de enten ikke klarer å fordøye maten skikkelig, eller at analåpningen ikke er utviklet nok til å kvitte seg med avføringen.

Når jeg tenker tilbake, så har det siste året for Hamsterhiet oppdrett vært utrolig tøft og vanskelig. Kull 20, født 22.April 2012, er det siste kullet vi har hatt hvor dødsprosenten var lav. Der var det kun én av tretten hamsterunger som døde. Det er faktisk lenger enn et år siden. Alle de syv påfølgende kullene har hatt høy dødsprosent, hvor kullet enten har blitt halvvert eller så har det bestått av svært få hamsterunger.

Det har vært kjempe vanskelig for meg. Det tærer på motivasjonen, inspirasjonen og ikke minst samvittigheten. Så mange forventningsfulle kjøpere. Så mange små hamsterliv. Jeg har bannet og grått. Det er mildt sagt dritkjipt.

Hamsterungene fra Kull 26 og 27 selges som ikke avlsdyktige grunnet stor dødsprosent. Katla som skulle stå for de fleste kullene våre i 2013 må tas ut av avl. Dette betyr dessverre at jeg står helt uten avlsdyktige hunner akkurat nå. Helt uten friske linjer, og muligheten for flere kull. Jeg ser få muligheter til å anskaffe nye avlsdyr, da jeg ikke har tid eller råd til enda en importrunde fra Sverige. Men jeg skal gjøre mitt ytterste for å løse det. For å få Hamsterhiet opp og i drift igjen. Jeg må derfor ta noen tøffe valg..

Jeg vil veldig gjerne fortsette med oppdrettet mitt. Hamsterhiet er en stor del av meg, min hverdag og det jeg står for. Jeg føler meg ikke klar til å legge det helt fra meg riktig enda. Men jeg trenger en pause, slik at jeg får tid til å puste litt, reflektere og planlegge. Oppdrettet settes på pause til høsten. Forhåpentligvis har det løst seg med nye avlsdyr og linjer innen den tid, slik at Hamsterhiet kan få en ny start. Det betyr dessverre at mange på reservasjonslisten vår må stå der til over sommeren, eller finne seg en annen oppdretter de kan kjøpe hamster fra.

For å opprettholde et godt rykte og for å forholde meg seriøst til arbeidet mitt trenger jeg nye linjer. For å få plass til nye avlsdyr velger jeg å omplassere noen av hamsterne mine. Det er klart dette er utrolig vanskelig for meg, og det er ingen avgjørelse jeg som oppdretter tar lett på. Jeg har dessverre ikke mulighet til å holde flere enn fem hamstere hos meg, pga plass og tid. Brage egner seg muligens fortsatt til avl, og blir derfor boende her. Planen min er å prøve å få satt et testkull med han til høsten. Mine to herligheter Nanna og Veslemøy, er to eldre frøkner som skal få leve resten av pensjonistlivet hos meg. Men Katla skal omplasseres til en tidligere kjøper av meg, som jeg lenge har hatt god kontakt med. Der får hun det helt strålende, det har jeg en skikkelig god magefølelse på! Samt vurderer jeg å finne nytt hjem til min kjæreste og herligste Saga, forutsatt at det rette hjemmet dukker opp.

Så med dette håper vi på en litt mer lovende fremtid for Hamsterhiet oppdrett!

 

Farvel!
Som jeg nevnte i gårsdagens innlegg, så har det blitt ganske tomt og stille her i Hiet. De siste to hamsterungene i Kull 25, Ia Bragesdatter og Ar Bragessønn var de siste hamsterungene til å forlate Hiet i går.

30. November fødte Veslemøy sitt tredje og siste kull, og Hamsterhiets Kull 25. Dette var også Brages andre kull, og samme krysningen ble prøvd med stort hell med Hamsterhiets Kull 21. Fem av syv hamsterunger overlevde, og alle var like snille og vakre som både mor og far.

Vi ønsker alle hamsterungene og hamstereiere lykke til!

jLegger ved et Bilde av Ia Bragesdatter, som ble satt ut på fôravtale. Helt lik mamma Veslemøy i både utseende og personlighet. Litt egenrådig og sta, men veldig oppmerksomhetssyk og nysgjerrig.

 

Farvel!
Det er like trist å si hade, som det er koselig å se alle de forventningsfulle, spente og nybakte hamstereierne som kommer for å hente hamsterungene våre. Nå har altså alle hamsterungene i Kull 24 fått nye og gode hjem, og vi ønsker de alle masse lykke til videre i livet!

21. November fødte Saga Oskarsdatter sitt andre kull, hvor fôrverthamsteren Hamsterhiets Snorre Lokessønn er far. I kullet vokste seks små hamsterunger opp til å bli eksepsjonelt store for alderen. Tre gutter og tre jenter, hvorav lille Gilja Snorresdatter var den siste til å reise fra oss i kveld.

Under legger jeg ved et bilde jeg tok av Gilja i dag, og et av pappa’n hennes som ble tatt i forbindelse med paringen til Kull 24. Ser dere likheten?

 

kkkkGilja Snorresdatter

cccSnorre Lokessønn

 

Snart leveringsklare!
Hamsterungene i Kull 25 har vokst en hel masse siden sist jeg blogget om de. Og da er det jo på sin plass å publisere nye bilder! Selvom de fleste bildene ble bra, så var de ikke akkurat villige modeller… Dette er en gjeng som har arvet mor-Veslemøys nysgjerrighet og far-Brages tempo, hehe!
Akkurat nå er det Ar Bragessønn og Ia Bragesdatter som ikke er reservert. Resten av kullet har fremtidige eiere, og de er leveringsklare på torsdag. Men vi har god tid! Vi får ikke kull igjen før i mars/april, så det gir oss masse tid til ån finne gode eiere og fôrverter.
Temmingen går også riktig vei, heldigvis! Dette kullet var ganske medgjørlige da de bodde med mor-Vesla. Men da de flyttet fra mor slo noen av hamsterungene seg helt vrange. Deriblant lille Ar! Ar er den største mammadalten av en hamsterunge vi har hatt her i Hamsterhiet, hehe. Nå har jeg altså brukt mye tid på de og de har kommet seg voldsomt. Nå sittter alle ungene utrolig godt i hånden!

nTir Bragesdatter

nnIa Bragesdatter

nnnAr Bragessønn

nnnnÅlk Bragessønn

nnnnnBor Bragessønn

 

Fire uker gamle
På onsdag fylte Kull 24 fire uker gamle. Hvilket vil si at nå er det ikke lenge til de er leveringsklare. Nå har alle hamsterungene blitt reserverte, bortsett fra lille Gilja som er på utkikk etter en fôrvert.

Jeg har fått flere henvendelser på om jeg kan skrive litt om personlighetene til hamsterungene vi har inne nå. Det kan jeg selvsagt gjøre. Men nå som vi befinner oss midt i julestria, samt har vi også nettopp mistet vår kjære Aslak – så har jeg rett og slett ikke hatt verken tid eller lyst til å blogge. Jeg skriver ofte ikke så utdypende om hver enkelt hamsterunges personlighet. Rett og slett fordi de er så snille og gode alle sammen! Med mindre det er noen som skiller seg ut på en eller annen måte, så har jeg ikke noe behov for å gjenta meg selv i hvert innlegg. Men nå skal jeg altså gjøre så godt jeg kan, og skrive noen ord om hver enkelt. Jeg må også nevne at hamsterunger endrer personlighet ettersom de vokser og ettersom hvordan de nye eierne velger å håndtere hamsteren.

Som nevnt ovenfor, så er alle hamsterungene veldig gode og snille. Kull 24 er ingen unntak! Her sitter alle veldig godt i hånda, og nå synes alle det er helt greit å bli plukket opp. Alle har nå kommet over den fasen hvor menneskehender er skumle, og noen kan også klatre på hånden uten å betenke seg først. De er ganske store for alderen og i går fikk vi også veid de, noe som viste kun noen små størrelsesforskjeller.

gaute
Gaute Gand Snorressønn (61 gram)
Er som snytt ut av mamma-Saga, da han er helt lik henne utseendemessig. Han har allerede fått lengst pels av alle tre guttene, og det lover godt! Han er litt mer av den forsiktige typen, som lett lar seg tråkke på av brødrene sine. Derfor tror jeg det blir godt for han å flytte til et eget bur hvor han får være kongen på haugen. Han har altså knyttet seg godt til meg som har tilbragt mye tid med ham, og er derfor den hamsterungen som sitter mest rolig og trygt i hånden min.

 

geirjo
Geirjo Gisl Snorressønn (63 gram)
Geirjo er en hamsterunge som har skilt seg litt ut for meg. Han er veldig selvstendig, noe som resulterte i at han har bygget sitt eget rede under løpehjulet. Her triver han utrolig godt! Fordi han da ikke gjemmer seg bort i sovehuset når han sover, så hender det ofte at han hører meg når jeg kommer inn på Hiet. Da får vi litt ekstra kosetid, som matmor synes er gull! Utover dette er han en rolig kar, som er lett å komme i kontakt med.

 

gri
Gri Gråverkskinn Snorressønn (76 gram)
Jeg vil beskrive Gri som en bestemt ung kar. Han har full kontroll på sine brødre, og er ofte den som tar kontroll over både matskål og sovehus. Han er størst i kullet som leder med hele 5 gram, og var den første i kullet som aksepterte menneskehender og som kom frivillig opp. Om han fortsetter den gode utviklingen vil han få en god vekt og beinbygning, også vil han jo bli lik sin pappa Snorre som er fantastisk vakker.

 

gerd
Gerd Grid Snorresdatter (68 gram)
Gerd er av den rolige typen. Så rolig som en hamsterunge kan bli, mtp at de alle har ganske mye energi og fart i stumpen. Hun er en av de få som kan sitte lenge i hånden å slappe av, gjerne også ta seg en liten vask. Dog er hun relativt kjapp på bena om noe annet og mer spennende skulle dukke opp, spesielt om det er spiselig. Hun er noe lysere i ansiktet enn sin tvilling Gilja, samt også noen gram lettere.

 

gilja
Gilja Gjester Snorresdatter (71 gram)
Gilja er en av de som ikke har skilt seg ut så veldig. Hun er ikke like rolig eller tøff som sin søster Gerd, og hun dilter ofte etter tvillingsøsteren sin. Når hun får komme ut av buret blomstrer hun, til tross for at nye ting kan virke litt skumle i starten så er hun ikke vanskelig å overbevise. Derfor kan Gilja fremstå som litt vimsete, som er en sjarm i seg selv!

 

gitte
Gitte Gudvev Snorresdatter (55 gram)
Er ganske lik sin bror Geirjo, veldig selvstendig! Hun er ofte å finne et annet sted enn sine søstre, og hun er hakket mer nysgjerrig og derfor også oftere ute på oppdagelsesferder. Det er ikke dermed sagt at hun er en hardbarka tøffing, for hun bruker mye tid og tålmodighet på å utfoske ting som kan virke tvilsomme. Jeg ser for meg at ettersom hun vokser vil hun bli en skikkelig sterk og egenrådig frøken, som sin farmor-Årolilja.

 

Kull 24; 15. Desember.qqqqGri og Gaute deler broderlig på løpehjulet!

qqqqq copyGeirjo, alltid like fotogen.

 
 

Kull 24; 19. Desember. llJentene; Gerd, Gitte og Gilja.

l copyGuttene; Gri og Geirjo. Gaute sover søtt inni jorbærhuset et sted!

 
 

Kull 25; 19. Desember.
m mmm copy mmmmm
mmmmmmm copy<3

mmmmmmIa Bragesdatter. Helt lik mamma’n sin, Veslemøy.

mmmmmmmm copyTir og Bor, begge sitter allerede godt i hånda. Jeg er stolt matmor!

 

To uker gamle!
Ungene i Kull 25 ble to uker gamle på fredag. I dag hadde de alle åpnet ett eller begge øynene, og jeg kunne hilse ordentlig på de for første gang! Noen var selvsagt mer redd enn andre. Lille Ålk skilte seg godt ut for matmor, da han satt vel og lenge i håndflaten sin å koste seg. Veldig tillittsfull for alderen din!

Nå gjenstår det altså fem av syv unger, hvorav det er tre gutter og to jenter. Av disse er det to som er Satin, samt én Golden, to Silver grey og to Ivory. Mor-Vesla har vært flink med det siste kullet sitt! Det blir spennende å se om også disse ungene får hennes flotte og tykke “svenskepels”, og hennes svenske “bamsehodeform”.

Vi har ingen reservasjoner på dette kullet, heller ikke fått noen henvendelser med interesse. De er jo enda unge og julen er lang, så det blir veldig spennende å se fremover. Vi gleder oss!

Hamsterhiets Kjønn Farge Mønster Hårlag Status
Bor Bragessønn Hann Golden Agouti Langhåret Satin Til salgs!
Ålk Bragessønn Hann Silver grey Dominant spot Langhåret Til salgs!
Ar Bragessønn Hann BeIvory Helfarget? Langhåret Satin Til salgs!
Tir Bragesdatter Hunn ♀ Silver grey Agouti Langhåret Til salgs!
Ia Bragesdatter Hunn ♀ BeIvory Dominant spot? Langhåret Søker fôrvert?

wBor Bragessønn

wwAr Bragessønn

wwwÅlk Bragessønn

wwwwTir Bragesdatter

wwwwwIa Bragesdatter

 

Tre uker gamle i går!
Jeg vet at jeg har vært litt fraværende fra både blogg, facebook og mail de siste dagene. Det kommer jo selvsagt av skolearbeid, og oppgaveinnspurt rett før jul. Etter helgen vil jeg være tilbake for fullt! Et lite innlegg om Kull 25 vil også komme om ikke lenge.

Sagas små ble jo tre uker gamle i går, og mye har skjedd! De har altså åpnet øynene nå og blitt ordentlig store nøster. De skal skilles på kjønn i kveld, og da blir det ikke helt som jeg hadde trodd. For jeg har nemlig sett feil kjønn på Gri Gråverkskinn, som viste seg å være en gutt. Det hadde jo lite å si, for det var ingen som hadde reservert han.

Dette kullet kan forresten ses live på Live! HamsterCam. Nå som de skal skilles på kjønn vil jeg gjerne få litt innspill fra dere lesere. Hvilket bur vil du se på HamsterCam, guttene eller jentene?

Når det gjelder reservasjoner så er det flere på reservasjonslisten som enten har trukket seg, eller latt være å svare på mail. Så nå har vi to reservasjoner på dette kullet, på Geirjo og Gerd. Det å sette opp reservasjoner pleier å gå knirkefritt. Men når kullet er såpass lite og flere ønsker seg såkalte “lyse hamnsterunger” (hovedsakelig Cream og Ivory), og dette ikke dukker opp – ja, da blir det jo litt vanskelig. Jeg skulle ønske jeg kunne gitt alle det de ønsket seg, men det er dessverre ikke slik at man kan planlegge eksakt hva og hvor mange som dukker opp i kullene man får. I dag skal jeg legge ut annonser på nett, i håp om at noen der ute vil ha disse englene!

Hamsterhiets Kjønn Farge Mønster Hårlag Status
Gaute Gand Snorressønn Hann Blonde Agouti Langhåret Satin Til salgs!
Geirjo Gisl Snorressønn Hann Black eyed Ivory Het Helfarget Langhåret Camilla
Gri Gråverkskinn Snorressønn Hann Silver grey Het Agouti Langhåret Til salgs!
Gerd Grid Snorresdatter Hunn ♀ Silver grey Het Agouti Langhåret Eline L.
Gilja Gjester Snorresdatter Hunn ♀ Silver grey Het Agouti Langhåret Fôrvert
Gitte Gudvev Snorresdatter Hunn ♀ Red eyed Cream Helfarget Langhåret Til salgs!

111Hamsterhiets Gri Gråverkskinn Snorressønn

1111Hamsterhiets Geirjo Gisl Snorressønn

111111Hamsterhiets Gaute Gand Snorressønn

11Hamsterhiets Gerd Grid Snorresdatter

11111Hamsterhiets Gitte Gudvev Snorresdatter

1Hamsterhiets Gilja Gjester Snorresdatter

 

Fem dager gamle!
I dag er Veslemøy sine syv små fem dager gamle. De har blitt ganske så store, og fått godt med pigmenter. Etter hva jeg kan se, er det tre av ungene agouti, én Dominant spot og tre helt lyse og foruten pigmenter. Det blir veldig spennende å se fremover hvilke farger disse små har. Mor-Vesla gjør en strålende jobb med sine små!

 

To uker gamle, i morgen!
Kull 24 vokser i en kjempefart. Dessverre overlevde ikke Cinnamon hannen eller Black eyed Ivory hunnen, nevnt i forrige innlegg. Hvilket vil si at det nå gjenstår seks store og feite hamsterunger. To gutter, og fire jenter. Statusene kommer så snart jeg har fått oversikt over hvem på reservasjonslisten som ønsker hvem, og hvilken av ungene jeg ønsker å sette ut på fôr. Ettersom jeg kan se er det én Satin i dette kullet.

Gand - En spiss kjepp som trollkyndige sendte ut for å gjøre skade på folk og fe.
Gisl - Skistav.
Gjester - Menn hos kongen med halv hirdmannslønn, et slags politi.
Gjømåneden - Månden fra midt i Ferbruar til midten av Mars. Man skulle Blote for fred og seier for kongen sin.
Grid - Foreløpig tilsagn om personlig sikkerhet og fred.
Gråverkskinn - Ekornskinn.
Gudvev - Kostbart bomullsstoff fra arabiske handelsmenn.

Hamsterhiets Kjønn Farge Mønster Hårlag Status
Gaute Gand Snorressønn Hann Red eyed Silver grey (Blonde) Agouti Langhåret Satin Kommer!
Geirjo Gisl Snorressønn Hann Black eyed Ivory Het Helfarget Langhåret Kommer!
Gri Gråverkskinn Snorresdatter Hunn ♀ Silver grey Het (evt Hom) Agouti Langhåret Kommer!
Gerd Grid Snorresdatter Hunn ♀ Silver grey Het (evt Hom) Agouti Langhåret Kommer!
Gilja Gjester Snorresdatter Hunn ♀ Silver grey Het Agouti Langhåret Kommer!
Gitte Gudvev Snorresdatter Hunn ♀ Red eyed Cream Helfarget Langhåret Kommer!

Hamsterhiets Gaute Gand Snorressønn

Hamsterhiets Geirjo Gisl Snorressønn

Hamsterhiets Gri Gråverkskinn, Gerd Grid, og Gilja Gjester.

Hamsterhiets Gitte Gudvev Snorresdatter

 

Velkommen til verden!
Litt på etterskudd. Men som jeg pleier å si, bedre sent enn aldri!

Fredag 30 November fødte Veslemøy sitt tredje og siste kull, helt problemfritt. Da kom det syv små hamsterunger til verden, som hun tar usedvanlig godt vare på. Det er ikke noe nytt at Veslemøy er en god mor akkurat. Jeg må selvsagt ikke glemme å nevne at Brage ble stolt far til sitt andre kull.

Kullet vil bli ganske likt Veslemøys andre kull, Hamsterhiets Kull 21. Alle hamsterungene blir langhårete, samt vil det komme noen Satin. Av farger kan vi vente å se Silver grey i både Het og Hom, Golden, Cream og Ivory i Het og Hom. I teorien skal alle ungene bli bærere av Cinnamon, Cream og muligens er noen bærere av Black. Veslemøy er Dominant spot, så her vil det dukke opp helfarget, Agouti og Dominant spot.

Vi ønsker hamstermor og alle syv hamsterunger lykke til!

Mor passer på!
Dere lurer kanskje på hva det blå er? Veslemøy er veldig aktiv av seg, og derfor fikk hun en eggekartong for å ødelegge. Det tok henne ikke mer enn et kvarter, så var den i småbiter. Hehe..

 

En liten oppdatering.
Det er jo en stund siden sist, og litt å fortelle. Uten at jeg skal avsløre alt. Tihihi..

I dag er ungene til Saga ni dager gamle. Jeg sjekket på de i går, og da var det åtte som gjenstod. To av ungene var betraktelig små iforhold til sine søsken. Vi gjør alt i vår makt for at de skal klare seg. Alle ungene har fått værhår, litt pels og tydelige farger. Ørene har poppet ut, og de har smakt på mor-Sagas “voksenmat”. Jeg håper det ikke tar så lang tid nå, før de begynner å spise den ordentlig. Slik at de to minste ungene får mulighet til å fylle magene sine litt på egenhånd. De ungene som derimot er størst, de er kjempe digre for alderen. Det er jo bra!

Jeg har også fått en liten fargeoversikt, samt også en pekepinn på kjønnsfordelingen i kullet. Jeg forholder meg litt hemmelig til dette, til jeg vet mer om et par dager. Det jeg kan si, er at her har det dukket opp både Ivory, Golden og Cinnamon, muligens også Silver grey, Blonde og Cream.

Bildet er tatt i går. Her er de åtte dager gamle.

 

Fire dager gamle.
Nå er det litt under fire døgn siden Hamsterhiets Kull 24 ble født, og da er det jo på tide med en liten oppdatering. Jeg har ikke sett noe til de før nå nettopp. Alt jeg har sett til Saga er når jeg har lagt mat i døråpningen på sovehuset, og snuten hennes har på et brøkdel av et sekund knabbet det til seg.
Som regel pleier ikke mine hamsterfrøkner å ville ha sovehus i sine fødebur, men Saga var litt uenig i dette. Hun elsker dette sovehuset, og da syntes jeg det bare var rimelig at hun fikk ha det i fødeburet sitt også. Under sovehuset har hun laget seg et dypt og koselig rede, med en liten tunellgang til døråpningen. Det ser veldig koselig ut der inne!
Jeg fikk forresten også talt ti eller elleve unger i dag, litt usikker. Fordi sovehuset var så godt integrert i hele det lille landskapet hennes ville jeg ikke fjerne det helt for å titte på ungene. Dette resulterte i at jeg ikke fikk så god oversikt. Men altså, ti eller elleve unger igjen etter fire dager. Alle var skikkelig store og feite for alderen! Én av ungene var dog noe mindre enn de andre. Vi krysser fingrene for at det fortsetter slik! Saga-mor, du er så flink!

Koselig, da?

 

Hamsterhiets Kull 24
Mor: Saga Oskarsdatter – Blonde (ReSg) Satin Lh
Far: Snorre Lokessønn – Silver grey Het Lh
Født: 21 November
Leveringsklare: 26 Desember

Mønstre: Helfarget/Agouti og Dominant spot.
Hårlag: 100% Langhåret og 50%Satin
Farger:
Silver grey (het og hom), Blonde, Black eyed og Red eyed Ivory, Black eyed og Red eyed Cream, Cinnamon, Golden.

 

Velkommen til verden!
I kveld fødte Saga sitt andre kull, og Hamsterhiets Kull 24. Det var veldig vanskelig å få en ordentlig titt på ungene, fordi hun har laget seg et skikkelig dypt rede. Men til tross for dét så klarte jeg å telle tolv små hamsterunger, hvorav jeg kunne se fire rødøyete. Velkommen skal dere være alle sammen, og vi krysser alle lemmer for dere og mor-Saga fremover! Vi gleder oss veldig til å følge utviklingen deres!

Helt ferske hamsterunger!

 

Farvel!
Mandag kveld 21 Oktober fødte Hamsterhiets Lajka På Månen Snorresdatter sitt første kull her hos oss. Alle ungene var friske og raske, og Lajka var stolt førstegangsmor til hele tretten små, ferske og røde hamsterstumper. Det lovte godt de første tre dagene, og alle ungene overlevde uten størrelsesforskjeller. Dessverre var det ikke slik at det skulle fortsette slik. De falt fra én etter én. Når de hadde fylt elleve dager var de ni unger igjen, hvorav to av de var utrolig svake. Faljar og Fimse fikk dessverre ikke leve til å bli to uker gamle. Vi ble sittende igjen med seks herlige små hamsterunger, hvorav fem var gutter og den siste var ei lita frøken.

De, som alle våre andre kull, fikk navn inspirert fra norrøn-tid. Denne gangen intoduserte vi også mellomnavn, tatt rett ut av historieboka. Les mer om navnene deres her!

Pappa Hamsterhiets Baldor Odinssønn, fra Kull 19, bodde hos oss da paringen tok sted. Han hadde lenge lett etter en eier selv, og fikk sitt nye hjem ikke mange dagene etter paringskvelden. Vi var så heldige å fikk låne han til avl av hans nye eier, og han gjorde en kjempe innsats på sin store kveld. Det er ingen tvil om at ungene har arvet hans flotte pelsgener, da de har fått tykk og lang pels alle som én!

Vi hadde flere interesserte kjøpere som stod på liste fra tidligere av. Det tok derfor ikke lange stunden før alle ble reserverte og fikk nye gode hjem. Lille Frigg Mordvargssønn måtte vente lengst, da han var på utkikk etter en fôrvert. Altså var han sistemann til å reise fra oss på fredag forrige uke, i en alder av nesten syv uker.

Vi ønsker alle seks smånurkene masse lykke til i livet!

Hamsterhiets Kjønn Farge Mønster Hårlag Status
Frohk Den Standhaftige Hann Silver grey Het Dominant spot Langhåret Solgt Hanne og Pia
Folke Blodørn Hann Golden Agouti Langhåret Satin Solgt Åsa
Falkvår Knarrsmed Hann Golden Agouti Langhåret Satin Solgt Unni
Frigg Mordvarg Hann Silver grey Hom Agouti Langhåret Solgt Fôrvert Lill
Fadle Valgalder Hann Silver grey Het Dominant spot Langhåret Satin Marte G. m.fam
Frøydis Fylgjene Hunn ♀ Silver grey Het Agouti Langhåret Satin Solgt Kristine og Hannah

<3

1 2 3 7