HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
www.norskhamsterklubb.nohttps://www.pineclubgolf.com/best-electrical-push-carts/

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.

 

KLIKK HER FOR Å FØLGE HAMSTERHIET PÅ INSTAGRAM!

 

www.hamsterhiet.com
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

 

Opphavsrett
Alle bilder som blir fotografert av meg, tilhører meg. Ønsker du å låne bilder må du ta kontakt på mail slik at jeg kan sende deg et vannmerket bilde. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

 

Mye har skjedd med hamsterungene i Kull 47 og 48. Det har vært en turbulent start på livet for disse små stumpene.

I Kull 47, mellom Hegra og Orion, gjenstår det tretten hamsterunger. Hegra er virkelig dedikert, og har falt til ro i mammarollen. Hun har kommet seg inn i en god rytme, og er flink til å passe på seg selv også. Likevel har det falt en fra, natt til i dag. Den var svak, så det var ikke overraskende. Det er ikke så uvanlig med så store kull at noen faller fra. Men det er likevel trist. Hegra har tapt seg masse, i både pels og vekt, men humøret er på topp. Hun er jo en blidfis!

I Kull 48, mellom Hydra og Hugin, har det skjedd enda mer. Der har det blitt redusert fra tretten til åtte unger, altså har hele fem unger falt fra. Tre av dem allerede første natten. Tre av dem var tydelig mindre enn resten av kullet, og de andre to var tilsynelatende ikke noe galt med. Hydra virker ikke helt å ha fått dreisen på mammarollen. Hun er ikke flink til å hamstre mat, og hun blir lett distrahert. Derfor prøver jeg å romstere minst mulig og skjerme henne for alle type lyder og lukter. Hun ammer og dekker over dem, men hun virker fortsatt litt forvirret. Hun virker ikke stresset eller engstelig. Og det er jo litt dumt, jeg vil gjerne at de skal engste seg for ungene litt for mye enn for lite.

Nå har ungene begynt å spise selv, og det er bra. Da får mammaene litt avlastning og blir det litt lettere for dem å amme. Jeg legger ferskmat rett i redene hver dag, slik at ungene får i seg både babymat, kjøtt og grønnsaker. Det er spesielt viktig hos Hydra, siden hun ikke har noe matlager ved ungene.

Jeg håper ingen flere faller av den neste uken. Vi er bare halvveis i den kritiske tiden, så jeg holder pusten en uke til. De to første ukene er uten tvil de mest usikre og nervepirrende, av de totalt fem ukene hamsterungene skal være hos meg. Jeg håper det er ei fin jente til meg hos Hydra, som jeg kan beholde til videre avl.

bI Kull 47 er det et bredt fargespekter med en fin fordeling. Noen av ungene skinner såvidt også, hvilket betyr at de er satin.

bI Kull 48 ser alle ut til å være silverbasert. Om jeg ikke så helt feil er det en homozygous silver der også, som er lysere enn de andre ungene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *