HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
www.norskhamsterklubb.no

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.

 

KLIKK HER FOR Å FØLGE HAMSTERHIET PÅ INSTAGRAM!

 

www.hamsterhiet.com
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

 

Opphavsrett
Alle bilder som blir fotografert av meg, tilhører meg. Ønsker du å låne bilder må du ta kontakt på mail slik at jeg kan sende deg et vannmerket bilde. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

 

Trekløveret i Campbells Kull C vokser som ugress! De blir bare søtere og søtere for hver dag som går. Mer nysgjerrige og eventyrlystne også. I begynnelsen var det veldig skummelt med menneskehender, og det er jo ikke så rart når man er så veldig liten. Men tøffe som de er så oppsøker de hender og lar seg fint plukkes opp. Nå skal vi starte temmingen for fullt – det blir spennende!

Både Birk og Børrea fra B-kullet har utviklet diabetes før de fylte 2 måneder. Derfor kommer jeg ikke til å selge C-kullet med det første, men heller holde de her for å se om de også utvikler det. Forhåpentligvis gjør de ikke det, og jeg kan beholde en av jentene til videre avl.

 

c-cara cc-caraCara

 

ccc-caela cccc-caelaCaela

 

ccccc-cahn cccccc-cahnCahn

 

ccccccc

2 Responses to Kull C; to uker og portrettbilder!

 • Hei! Jeg har noen spørsmål til deg, du har så mye kunnskap så jeg håper du kanskje kan svare :)

  1: Hvordan “diagnostiserer” man diabetes i hamstere? Tar du test av urin eller baserer du det kun på symptomer?

  2: I USA og en del andre land er det veldig fy-fy å bruke sagflis o.l, visstnok er dette giftig for hamstere. Vet du noe om det? Jeg bruker Carefresh for å være på den sikre siden, og fordi jeg syns det virker mer behagelig og er “penere”. Men på et hamsterforum jeg er på blir personer som bruker sagflis omtrent angrepet hvis de deler bilder av det. Er det sant at det er farlig for hamstere eller er det bare tull? Eller er det noe sant i det, men at det er overdrevet noe?

  3: Hvor får dyrebutikkene i Norge hamsterne fra? I USA snakkes det veldig mye om “hamster mills”, ut i fra det som sies er det nærmest fabrikker som sender hamstere ut på samlebånd. Hvordan er dette i Norge?

  På forhånd takk!
  Håper å kunne kjøpe en campbell’s av deg en gang :)

  • Hei! :)

   1: Man kan teste hamstere for diabetes med slike sticks som er ment til katt. Man kan kjøpe dem selv på apoteket, eller levere urinprøve til en veterinær som gjør det for deg. Testen viser hvorvidt det er glukose i urinen. Man kan finne ut mye ved å bare se på urinen også. Urinen skal alltid være tykk, enten gul eller hvit. Den skal aldri være blank og fargeløs. Det er ikke veldig vanskelig å se om en hamster har diabetes heller. Hamstere er ørkendyr, og drikker lite vann. Mange blir bekymret når de ikke kan se på vannflasken at vannet minker, men egentlig burde det være omvendt. Jeg blir bekymret når jeg ser at vannet minker, og inntaket av store mengder vann har vært det fremste symptomet på diabetes hos mine dverger.

   2: Sagflis kan, i kontakt med urin, skille ut stoffer som over lenger tid kan gjøre hamsteren syk. Men dette er ikke noe problem om hamsteren tisser i toalett. Så bruker man sagflis må man sørge for at hamsteren alltid bruker toalett, eller at man renser ut av tissehjørner annenhver dag. Personlig har jeg ikke noe problemer med det, ettersom alle mine er tisser i toalett.

   3: Dyrebutikker får ofte hamsterne sine fra imazoo, en svensk masseprodusent (eller fabrikk om du vil). Uetisk og kvalmt, om du spør meg.

   Håper dette var nyttig!

   Mvh Hannah, Hamsterhiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *