Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Ettersom alle ungene til Alwina døde av svellmage før de rakk å fylle to uker, så ble det ingen Kull 56 mellom Alwina og Viking likevel. Utrolig synd!

Men i dag lå det tretten hamsterunger i Spurva (Hamsterhiets Snøspurv Hydrasdatter) sitt rede, og et nytt håp om Hamsterhiets Kull 56!

Jeg paret henne opp med Mountain Twiggs Amadeus, samme pappa som til Kull 55. Dette gjorde jeg naturligvis før jeg visste at ungene til Alwina (som er kullsøster til Amadeus) døde av svellmage. Så selvom alle ungene i Kull 55 klarte seg og ikke ble rammet av svellmage, så ligger fortsatt risikoen der. Derfor vil jeg ikke selge verken Kull 55 eller 56 til avl, eller avle videre på noen av ungene selv. Skikkelig kjedelig og utrolig skuffende! Hadde jeg visst om dette tidligere hadde jeg valgt en annen hanne til Spurva. Men jeg er overbevist om at ungene til Spurva og Amadeus blir fantastiske uansett, og noen fantastiske kjæledyr!

Spurva har virkelig gjort en fantastisk jobb før, under og etter fødselen. Hun er en andregangsmamma med stålkontroll og jeg er så stolt av henne!

aaaaa

Det kommer ikke flere oppdateringer før kullet nærmer seg to uker gamle. Det er kjedelig, men fordi den første tiden er så sårbar og usikker ønsker jeg ikke å publisere så mye før jeg er helt sikker på hvor mange av ungene som klarer seg.
Spesielt viktig blir det nå som omstendighetene er slik de er.

Imellomtiden heier vi masse på Spurva!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *