Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til min hjemmeside og blogg! Mitt navn er Hannah, og her deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet.
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av Syrisk hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF 27.12.2010. Jeg har stort fokus på dyrevelferd og ønsker med denne hjemmesiden å fremme hamsterens status i Norge.
 
Ta deg gjerne en titt rundt på denne hjemmesiden, her kan du lese utdypende om Hamsterhiet, våre hamstere og kull, fakta og tips om Syrisk hamster og masse, masse mer! Hvis du har tid og lyst så legg gjerne igjen en liten hilsen!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål? Da kan kanskje Hamsterhiet være til hjelp. Ikke nøl med å kontakte meg for evt. spørsmål du måtte ha.
 
Telefon: 90667646
E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
YouTube: Hamsterhiet på YouTube
Fb-profil: Legg oss til som venn!
 

 
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Instagram
Kategorier
Arkiv

 

Ukentlige sjekker
Hver søndag når burene skiftes og fikses i, sjekker jeg alltid hamsterne. Da sjekker jeg reflekser, tenner og veier alle hamsterne. Samt sjekker jeg også etter sår, klumper og andre feil på de små hårballene mine. Dette er noe jeg synes er viktig, slik at jeg får en oversikt over helsen til mine små. Jo tidligere sykdom blir oppdaget og behandlet, jo mindre sjanse er det for at det oppstår komplikasjoner og at det forværrer seg. Jeg tenkte kanskje det kunne være interessant for dere leserne å se en vektoversikt for de siste fire ukene.

Normal-vekt
Syriske hamstere kan veie mellom 100g og 200 gram. Etter min mening er en voksen hamster som veier under 120g undervektig, og det er grunn til bekymring. Det varierer selvfølgelig fra hamster til hamster, noen er store og noen er små. Dersom en hamster går mye ned i vekt bør det holdes øye med. Det er selvsagt også situasjonsavhengig, og en må se an om hamsteren har andre symptomer som; at den drikker mye eller lite, spiser mye eller lite, er lite aktiv, tisser og bæsjer mye eller lite, unormal avføring, har lange tenner, er tynn og at man kan kjenne ribbeina. Det er normalt at en ung hamster går mye opp i vekt, og at en gammel hamster går noe ned i vekt. Samt også at gravide hunner går opp i vekt, og ned i vekt når de ammer.

Vektoversikt i Hamsterhiet
Som man kan se i oversikten er det noen av hamsterne som går litt opp og ned i vekt. Alt mellom 1-12g er helt normalt og ikke nødvendig å bekymre seg over. Som oversikten viser så har Anton gått ned hele 17g på fire uker. I uke 8 veier Anton 130g, hvilket vil si at han har gått ned enda tre gram. Dette er bekymringsverdig og blir tatt alvorlig.
Oversikten viser også at Nanna er overvektig. I uke 3 er det ikke lenge til hun pares, og hun veier da 29g over normalen. Når hun går gravid blir hun ganske stor, og i uke 5 har hun magen full av barn og veier 242. Hun blir satt til å trene av seg litt fett etter hun har fostret opp Kull 17!
Vi fikk Thora i Uke 3, og da var hun bare 4 uker og veide 59g. To uker senere har hun vokst mye og gått opp til hele 104g! Hun vokser seg større og større for hver dag, og går stadig opp i vekt.
Da vi fikk søstrene Solmyra og Veslemøy var Veslemøy minst i kullet og Solmyra en av de største. Som dere kan se i oversikten, så har Veslemøy tatt igjen sin søster med mange gram!
Vi mangler Åroliljas vekt i uke 5 og 7, dette fordi hun gikk bort fem dager etter hun ble veid i uke 3. Vi mangler også Nannas veks i uke 7, og Freda sin i uke 5 og 7 – dette fordi de ikke ville stå stille på vekta, haha..

Har du ukentlig sjekk på din hamster?

12 Responses to Vektoversikt, uke 3 – uke 7.

 • Hilde says:

  Flott innlegg! Ja det har jeg, og skriver også ned hva de veier. Kai er 116 g, noe som er mye mer en de 74 som bekymret oss, og Stella er 127 allerede :) så de vokser seg store og sterke. Tenkte jeg skulle veie dem igjen i dag :)

  • hamsterhiet.com says:

   Takk for det Hilde! :)
   116 er jo ikke ille, mtp hvor liten han var. Kan jo hende han vokser seg mer til etterhvert. 127 på Stella er jo også kjempe bra, hun skal jo vokse en del enda. :)

 • HamsterGlede says:

  Bra innlegg!
  Jeg har også ukentlige sjekker på mine pelsdotter. Veldig greit som du sier å ha en oversikt over vekt, slik at du vet når hamsteren går ned i vekt og vi som eiere må være ekstra flink å observere.
  Jeg er uenig i det du sier om at en hamster som veier under 120g er undervektig. Jeg har to stykker her hjemme som knapt veier 110g. De finnes ikke undervektig eller tynne, de er rett og slett bare slank og små av natur. Slik som enkelte mennesker også er.

  • hamsterhiet.com says:

   Takk for det! Ja, jeg synes alle hamstereiere skal ha en oversikt over hamsterens helse. Så utrolig mye lettere å ta sykdommer tidlig.

   Hehe, ok! :)
   Som jeg også skrev i innlegget, så er det jo forskjell på hamstere. Det er ikke dermed sagt at en syrisk hamster som veier under 120 er undervektig, den kan jo leve et fullverdig liv selvom den er liten. Men fra en oppdretters synspunkt, så er en hamster som er så liten at den veier under 120 ikke egnet til avl. Det er jo en vurdering som jeg har gjort meg selv. En hamster som er liten av natur har ofte dårligere immunforsvar og lettere for å bli syk – som jeg ikke synes bør bringes videre i avl.
   Det er nå min mening! :)

  • hamsterhiet.com says:

   Jo, jeg har sett den. Kjempe trist at han ikke finner seg noe permanent hjem! :(
   Hadde jo vært flott om han kunne kommet til en hamsterentusiast som deg, en som vet å ta godt vare på hamstere! :D

  • hamsterhiet.com says:

   Ja! Det kan jo hende hun er villig til å gå ned i pris, hvis du spør veldig pent? Annonsen har vært på finn ganske lenge.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>