Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

I går var jeg en tur på IKEA, hvor jeg kom over en diger plastkasse som egnet seg perfekt som hamsterbinge (125kr). Jeg har ingen store nok bur som kan brukes som binge. Samt synes jeg også at det er veldig deilig med slik “pausekasse”, som hamsterne kan boltre og kose seg i. Den var utrolig populær hos hamsterungene! Kassen egner seg selvsagt som pausekasse til de vokste hamsterne også, da ikke alle synes det er like gøy i løpeball. Den vil også bli brukt som en kasse hvor paringer kan finne sted. Kassen er ganske stor og høy, og gir rikelig med bevegelsesfrihet samtidig som ingen av hamsterne klarer å klatre ut (B; 79cm, D; 57cm, H; 42 cm, V; 130L). Kassen er nå innredet med mange forskjellige morsomme leker og utfordringer for hamsterne. Den er et perfekt sted for dem til å slappe av og få oppleve andre steder enn buret, løpeballen og kosestund på sofaen med matmor. Et veldig godt tips til alle hamstereiere, spesielt til de som har hamsterunger!Hva synes du om hamsterbingen vår?

Btw!
Jeg har ikke glemt at jeg lovte bilder og avsløring av hårlag, av alle ungene i Kull 16. Dessverre har jeg hatt kjempe problemer med å få inn alle bildene i innlegget, uten at det ser helt tullete ut.. Samt har jeg også utrolig mye skolearbeid som tar all min tid, og enda litt til.

18 Responses to Hamsterbinge!

 • Søtt, kanskje jeg skal kjøpe en sånn! :D Men hvordan greier du å ha hamstere sammen, er ikke de kanibaler? :P

  • Hamstere er ikke kannibaler, men ensomme dyr. De skal ikke bo sammen, for da vil de sloss om territoriet til en eller begge dør. De spiser kjøtt, men de dreper ikke hverandre for å spise. Hamsterunger som er så unge som disse må bo sammen, da de fortsatt er avhengige av hverandre.

 • Og jeg lurte også på en annen ting, vet du et bra sted å kjøpe hamsterbur på nett, og isåfall, vet du om et sted man kan få kjøpt et slags dobbelt hamster bur, stort nok til 2 altså, men sånn at de er adskilt? Sorry at jeg spør litt mye, men man får jo ikke svar hvis man ikke spør. :P Planlegger å parre hamstere skjønner du, så vil ha mest mulig info. Har ikke tenkt å begynne med oppdrett som du, men gjøre det en gang bare for å oppleve det liksom. Og for å få muligheten til å “oppdra” hamsterunger fra starten.

  • Jeg ville sjekket på finn.no, om det er noen store, brukte og billige bur der. Siden hamstere likevel ikke kan bo sammen bør du anskaffe to separate bur til å begynne med. Det finnes ikke noe slikt som et dobbeltbur, da dette kun vil resultere i slosskamp igjennom gitteret.

   Spør heller for mye enn for lite Send meg gjerne en mail; Hamsterhiet@hotmail.com, dersom du lurer på noe mer. :)

 • KJEMPETØFT! :)
  Har hatt i tankene å lage en eller annet form for “lekeplass”, men hadde ikke sett det for meg. Dette var jo kjempelurt! Kanskje man må prøve noe slikt etterhvert :)

  • Takk! :D
   Det anbefales veldig når du skal ha hamsterunger. Jeg brukte slike inngjerdinger av metall før, men hamsterne klatret rett over..

 • Jeg har tenkt på det lenge men blir aldrig noe av det hehe :) Men ditt var kjempe fint :)

 • Så genialt :D Det skal jeg huske på neste gang jeg er på Ikea, selvom jeg ikke har hamsterunger har jeg to stk utålmodige hamstere når jeg rensker bur :D

  • Takk for det Julie! :D
   Ikke sant, det syntes jeg hørtes lurt ut! Så kan de kose seg oppi den når du senser bur. :D

 • Veldig greit med slike plastkasser, jeg brukte kun slike som bur i en periode. Både jeg og hamsterne syns de er greie bur. Det blir lite søl og ingen gnaging på gitteret ;)

  • Jeg har aldri vært noe fan av bincages, da de gir alt for lite bevegelsesmuligheter. Men disse kassene er ganske store og kunne faktisk egnet seg som hverdagsbur, dersom man er flink og kreativ med innredningen. :))

 • Så utrolig kjekt ut for hamsterene!

 • Er det lokk på denne kassa? tenkte at dersom den står en stund ubrukt, at det ikke blir støvete oppi den? eller skifter du like ofte på den som på bura? Tenkte om jeg kjøpte meg noe lignende, at det kanskje er lurt med lokk på når den ikke brukes, slik at det ikke kommer så mye støv til? (haha nå høres det ut som om at jeg har det virkelig støvete hjemme XD noe jeg ikke har) for det er vel ikke nødvendig å skifte en slik kasse like ofte når man vil skifte på bura, siden hamstrene ikke er så lenge oppi den av gangen?

  • Jeg skifter den ikke like ofte, hver tredje/fjerde uke kanskje. Det har jeg iallefall gjort med de tidligere pausekassene jeg har hatt. Jeg kjøpte ikke lokk denne gangen, for det kosta 40kr elns. (Haha, du høres ut som om du aldri vasker hus, og jeg høres ut som den gjerrigknarken!) Men ja, de hadde lokk! Kanskje jeg kjøper lokk en gang, dersom jeg skal ha flere kasser. :D

 • Søte hamstere i bingen :3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *