HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
www.norskhamsterklubb.nohttps://www.pineclubgolf.com/best-electrical-push-carts/

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.

 

KLIKK HER FOR Å FØLGE HAMSTERHIET PÅ INSTAGRAM!

 

www.hamsterhiet.com
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

 

Opphavsrett
Alle bilder som blir fotografert av meg, tilhører meg. Ønsker du å låne bilder må du ta kontakt på mail slik at jeg kan sende deg et vannmerket bilde. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

 

Utekaniner
I begynnelsen var jeg skikkelig skeptisk til tanken om at kaninpusene mine skulle bli utekaniner. Jeg er i grunn fortsatt litt skeptisk, haha.. At de små luksusdyrene av noen kaniner vi har plutselig skal bo ute i vær og vind. Med “utekaniner” mener jeg at vi flyttet buret deres ut på verandaen. Vi prøvde først et par dager for å se om det gikk bra, og hva de syntes om boforholdene. Akkurat som meg, var de noe skeptiske i begynnelsen. Symra tilpasset seg fort, hun har alltid elsket å være utendørs. Lenin brukte litt lenger tid på å tilpasse seg, men fant etterhvert ut at det ikke var så ille likevel.

Det har sine fordeler å flytte de ut på verandaen, nemlig. På denne måten får de oftere tilgang på hele verandaen på 12kvadrat som lekegrind. Døra på buret står oppe så lenge en av oss er hjemme, bortsett fra på nattestid selvfølgelig. På denne måten får de større frihet til å bevege på seg oftere. En annen fordel er at temperaturen er mer egnet for kaniner utendørs enn hva den er inne på Hamsterhiet. Hamsterne skal ha en temperatur på mellom 23-25+. Noe som er for varmt for kaninene, og vi kan se at den høye temperaturen plager de på solskinnsdager.

De har heldigvis ikke reagert på den plutselige temperaturendringen! Vi kommer til å la de bo ute resten av sommeren og utover mot høsten. Hvor vi plasserer de når vinteren kommer er fortsatt usikkert. Planen var uansett å utvide Hamsterrommet, uavhengig om kaninene skulle bo der inne eller ikke. Det er selvsagt ikke noe problem å flytte de inn igjen på Hamsterhiet når vinteren kommer, dersom det blir nødvendig. De har også et innebur i Hamsterhiet, slik at vi kan ta de inn på kalde netter. Noe vi har benyttet oss mye av de siste nettene, da det har vært utrolig mye vind, regn og snø(!) her i Oslo. Dette buret er 90cm på det lengste, og er et type hundebur. Det fungerer flott som et natt-bur, hvor de ikke trenger å oppholde seg så lenge av gangen. Det er selvsagt utstyrt med det nødvendigste.

Det måtte selvsagt noen modifiseringer til for at kaninene skal kunne bo i buret på verandaen. Buret måtte dekkes til med presenning for å beskytte mot regn, vind, sterk sol og ikke minst fugler. Hele verandaen er dekket med kompostgjerder for å forhindre at de gnager på panelet. Buret er selvsagt utstyrt med det som ellers er nødvendig, samt også litt ekstra med høy og pledd for de litt kaldere nettene.

Masse plass å hoppe på! Vi håper på å få tak i, eller få laget, noen leker som de kan ha her.

Hva synes du om den nye løsningen?
Hva slags kaninblogging vil du lese mer eller mindre av på vår blogg?

15 Responses to Fra luksusdyr til utekaniner.

 • Kjempesmart!
  Hva slags kaninblogging? mmmm….Vet ikke helt, men hører ganske lite fra kaninene og hadde vært hyggelig å høre litt mer om de;)

 • Kjempelurt! :)
  De to skjøningene har det sikkert kjempe fint der med så god plass :)
  Når det gjelder kanin blogging vil vi bare høre litt om hvordan det går med de og sån innimellom. ;)

  • Så bra. :D
   Ja, det virker iallefall som de trives! Men vi får nå se hvordan det fungerer i lengden. Skal ikke nekte på at de er bortskjemte, hehe.
   Det er notert, da blir det muligens med kanin fremover!

 • Jeg liker å høre om kaninene også iblandt, så synes gjerne vi kan høre om de litt oftere! :D

 • Denne løsningen ble super fin !

 • Hei! Jeg har den børsten du snakker om, den er dritgod! Men til langhåret katt er det umulig å få av alt uansett! Ihvertfall må man bruke mye tid hver dag hvis man skal unngå røyt på møblene og klærne. Hvit katt og ca. 50% svart/mørkeblå garderobe er en dårlig kombo!

  Så fint kaninene dine har det! Syns synd på de kaninene som aldri får gå rundt omkring utenfor buret. Selve buret til dine er jo huge også. Jeg hadde et “marsvinrom” til marsvina jeg hadde i sin tid, de syns det var kjempeartig å springe rundt, og da holdt de seg i så mye bedre form! Sånn bør det verra! =)

  • Hei, så koselig at du tok turen innom! :)
   Jaa, furminator gjør virkelig underverker, hehe. Men jeg kan selvsagt forstå at det blir mye når katten har så mye pels uansett. Jeg sitter ute på verandaen med mine kaniner, og må nærmest ofre alle klærne jeg har på meg hver gang.. Men hadde jeg hatt en så nydelig katt som din, så hadde det absolutt vært verdt det. :D

   Takk for det! Kunne du ikke sagt det til kaninene mine? Haha, de bruker veldig lite av den plassen som er tilgjengelig. Men det er godt å vite at de kan hoppe fra seg om de vil. Tipper det var noen lykkelige marsvin du hadde. :D

 • Der får de det nok fint! Ser jo ut som en luksurleilighet det der, MED veranda til og med :D

  • Takk for det, jeg håper du har rett! Foreløpig synes de det er litt mye plass, og bruker ikke hele verandaen, haha.. Men når sommern kommer og sola skinner, så satser jeg på at de bruker mer av plassen. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *