Hamsterhiet.com

 
Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster og dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail eller PM på Hamsterhiets Facebook-side.
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

En oppdagelse!
Det som er så utrolig morsomt med å drive oppdrett, er å se og lære av de avkommene som dukker opp. Man kan lære så mye om genetikk, og sine hamsters gener ved å se på ungene de får. Her om dagen oppdaget jeg at Thora hadde fått Dominant spot unger i sitt kull. Jeg kunne se minst to karakteristiske Dominant spot masker neddi redet. Dominant spot er et dominant mønster gen, som ikke kan bæres. Ergo må en av foreldrene være Dominant spot, for at det skal dukke opp unger med samme mønsteret. Etter å ha tatt en nærmere titt på Thora, kunne jeg se at hun har lurt meg trill rundt. Hun er jo Dominant spot! Jeg kan se at hun har hvitere mage enn hva en agouti-hamster har, samt også at det er uregelmessigheter i mønsteret hennes (Mønsteret former seg ikke likt på begge sider). Forskjellene er veldig små og vanskelig å oppdage, men det er en erfaring jeg er glad for å ta med meg videre!

I dag fikk jeg tatt en nærmere kikk på ungene. Da fikk jeg se at det er åtte lyse og syv mørke. Av de mørke er det iallefall fire som er Dominant spot. Om du er god i hoderegning, har du kanskje allerede regnet deg frem til at alle femten ungene lever! Men de er jo bare fire dager gamle, så mye kan enda skje. Uansett, er vi utrolig glad for at Thora er så flink å passe på alle ungne sine. <3

Søte små<3

10 Responses to Kull 20, fire dager gamle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *