HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
www.norskhamsterklubb.no

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.

 

KLIKK HER FOR Å FØLGE HAMSTERHIET PÅ INSTAGRAM!

 

www.hamsterhiet.com
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

 

Opphavsrett
Alle bilder som blir fotografert av meg, tilhører meg. Ønsker du å låne bilder må du ta kontakt på mail slik at jeg kan sende deg et vannmerket bilde. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

 

En oppdagelse!
Det som er så utrolig morsomt med å drive oppdrett, er å se og lære av de avkommene som dukker opp. Man kan lære så mye om genetikk, og sine hamsters gener ved å se på ungene de får. Her om dagen oppdaget jeg at Thora hadde fått Dominant spot unger i sitt kull. Jeg kunne se minst to karakteristiske Dominant spot masker neddi redet. Dominant spot er et dominant mønster gen, som ikke kan bæres. Ergo må en av foreldrene være Dominant spot, for at det skal dukke opp unger med samme mønsteret. Etter å ha tatt en nærmere titt på Thora, kunne jeg se at hun har lurt meg trill rundt. Hun er jo Dominant spot! Jeg kan se at hun har hvitere mage enn hva en agouti-hamster har, samt også at det er uregelmessigheter i mønsteret hennes (Mønsteret former seg ikke likt på begge sider). Forskjellene er veldig små og vanskelig å oppdage, men det er en erfaring jeg er glad for å ta med meg videre!

I dag fikk jeg tatt en nærmere kikk på ungene. Da fikk jeg se at det er åtte lyse og syv mørke. Av de mørke er det iallefall fire som er Dominant spot. Om du er god i hoderegning, har du kanskje allerede regnet deg frem til at alle femten ungene lever! Men de er jo bare fire dager gamle, så mye kan enda skje. Uansett, er vi utrolig glad for at Thora er så flink å passe på alle ungne sine. <3

Søte små<3

10 Responses to Kull 20, fire dager gamle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *