Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

IKEA for hamstereiere og oppdrettere
I dag var jeg en tur på IKEA for å kjøpe inn resten av Antonius-stativet mitt. Nå har vi endelig fått det på plass, to stående rader som rommer tilsammen hele ti bur. Nå har vi endelig plass til store og små, noe som var på tide da jentene i Kull 20 allerede har begynt å sloss. På IKEA kjøpte jeg også noen skåler til å ha i alle disse burene! De hadde så søte farger, så nå er det fargerikt og pent hos de små, hehe.. Jeg tok også med en plante til å ha i hiet, bare for pynt. Den har fått navnet Karl Gustav, aka Gus. Kaninene fikk selvsagt også noe, nemlig nye toaletter!

Handlelisten så slik ut:
Antonius 70cm-stativ: 2 stk, 45kr = 90kr
Antonius 120cm-stativ:2 stk, 95kr = 190kr
Antonius skuff
:
10 stk, 65kr = 650kr
Antonius lokk: 10 stk, 25kr = 250kr
Pluggis (kanintoalett): 2 stk, 59kr = 118kr
Lantställe (Karl Gustav’s potte): 39kr
Himalaya (Karl Gustav): 39kr
Sommarlov (firkantete skåler, 4pk): 6 stk, 9kr = 54kr
Smaska (runde skåler, 3pk): 4 stk, 19kr = 76kr

Litt ommøblering
Nå som vi har fått opp de høye Antonius-stativene sier det seg jo selv at vi måtte ommøblere litt. I Hamsterhiet er blir det stadig ommøblert, og vi finner ofte nye og smarte løsninger på plassering. Men jeg håper nå at vi slipper å ommøblere på en stund, spesielt fordi jeg synes at det er så koselig der inne nå. Det bordet som stod i vinkel tidligere har blitt flyttet til under vinduet. Det blir brukt som avlastningsbord og stellebord. Utrolig kjekt!
For øyeblikket er alle burene i Antonius-stativet opptatte, da jentene i Kull 20 måtte skilles for et par dager siden. Hittil har vi brukt hjul på stativ. Men nå som vi har hele ti bur i stativet har vi ikke nok hjul til alle. Derfor kom min kjæreste på en god idé, nemlig å skjære hull i eskene for å feste hjulene. Det fungerte perfekt, og var en kjempe grei løsning!

Til hamsterne

Til kaninene

Lakota Månestråle, Jente fra Hamsterhiets Kull 20, var den første som fikk teste ut den nye måten å feste hjulene på. Hun syntes det var kjempe stas!

4 Responses to IKEA-tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>