Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Utetid og leketid.
Jeg synes det er utrolig viktig å gi hamsterene mine rikelig med utetid, hver eneste dag. Hvis en hamster ikke får mosjonert, utforsket og brukt sansene sine nok – så vil det med én gang gå ut over livskvaliteten dens. Det skal ikke mye til fra din side å gjøre hamsteren din litt ekstra glad! Og hvem vil vel ikke det?
Det skal sies at man aldri skal la en hamster løpe fritt rundt i leiligheten/huset, om den ikke er 110% trygg på deg. En usikker og redd hamster, vil mest sannsynlig ikke komme tilbake til deg når du roper på den ved leggetid.

Selv setter jeg av en halvtime – en time, til alle hamsterne mine, hver dag. Dette gjelder altså de fullvoksne hamsterne, altså ikke hele kull. Små hamsterunger bør aldri være frittgående i rom! Til tider så får også de hamsterungene som er igjen over leveringsklar dato, som begynner å bli ganske store, også komme ut å få løpt fra seg. Hos oss benytter vi oss av tre metoder for å tilfredstille hamsternes aktivitetsbehov. De får løpe løst på badet og leke i hamsterbingen iallefall 3-4 dager i uken, og da rullerer vi på hvem som får være hvor. De resterende dagene i uken løper de i samlet flokk i løpeballer over hele leiligheten.

Man kan “hamstersikre” et helt rom, feks et soverom, slik at hamsteren kan løpe fritt her. Dette innebærer at man fjerer alle ledninger som hamsteren kan gnage på, fjerner alt den kan rive ned og skade seg på, og tetter kriker og kroker den kan sette seg fast i. Husk alltid å lukke døren, slik at hamsteren ikke kommer seg ut, og andre dyr ikke kommer seg inn.
Badet vårt er utrolig kjekt, fordi det er høyst få kriker og kroker som hamsteren kan gjemme seg bort i, samt er det heller ikke overkommelig stort. Likevel er det mer enn stort nok, og atpåtil har vi innredetdet med noen snasne hamsterleker.
En annen ting som man kan benytte seg av er slike lekekasser av plast (les mer om vår hamsterbinge her!) fra IKEA. Disse egner seg veldig godt til hamsterunger og hele kull. Voksne hamstere setter selvsagt også pris på en tur i lekekassen, men vil nok sette mer pris på noe større over lengre tid.

Hamsterne har sin egen lille landsby-krok, under skapet på badet!

Et sandbad er ikke å forakte, eller hva Veslemøy?

Det er ofte noe godt å få servert når man løper fritt på badet, en storfornøyd Solmyra på bildene.

6 Responses to Utetid og leketid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *