Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

De gode nyhetene først!
I dag skulle vi til dyrlegen, hovedsakelig for å sjekke tilstanden til våre to nyeste medlemmer Freda og foreløpig navnløs. Det kan være greit med tanke på at de begge skal ha kull om ikke lenge. Navnløs har hatt mye flass i pelsen sin siden vi fikk henne. Jeg var redd dette kunne være midd eller lus, og jeg tok derfor ingen sjanser. Hun har virkelig fått mye tykkere pels og mindre flass etter vi fikk henne. Samt klør hun heller ikke, og derfor trodde ikke dyrlegen at dette var noe farlig. Men for å være på den sikre siden fikk hun en kur mot både midd og lus. Ellers var hun frisk og fin! Det samme var Freda som sjarmerte dyrlegen med sin sprudlende personlighet.

Over til de dårlige nyhetene..
De som følger oss på facebook vet allerede at Årolilja har vært pjuskete i det siste. Og siden vi skulle til dyrlegen i dag tok jeg henne liksågodt med for en sjekk. Det var veldig bra at jeg gjorde det! Det viser seg at Årolilja har en kul i livmora, mest sannsynelig en cyste på størrelsen med en klinkekule. Det er veldig usikkert hvor lenge den har vært der, og hvor lenge hun har igjen…

Jeg må ærlig innrømme at det var en skikkelig slag i magen. Jeg er glad i alle barna mine, men Årolilja er noe for seg selv. Det er ingen ting jeg ikke ville gjort for det matvraket av en hårball. Derfor blir det mest sannsynelig slik at hun skal opereres. Dyrlegen kunne ikke gi noen garanti for at hun ville overleve operasjonen. Men slik sjansene hennes er nå kan hun dø av den kulen nå, i morgen eller om noen uker. Eller hun kan opereres, og muligens overleve for å få oppleve sine gamle dager her hos oss.

Jeg slenger med noen nye bilder av Freda!

18 Responses to Dyrlegetur, gode og dårlige nyheter..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *