HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
www.norskhamsterklubb.nohttps://www.pineclubgolf.com/best-electrical-push-carts/

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.

 

KLIKK HER FOR Å FØLGE HAMSTERHIET PÅ INSTAGRAM!

 

www.hamsterhiet.com
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

 

Opphavsrett
Alle bilder som blir fotografert av meg, tilhører meg. Ønsker du å låne bilder må du ta kontakt på mail slik at jeg kan sende deg et vannmerket bilde. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

 

Phodopus campbelli

bb

Lengde: 8 – 10 cm
Vekt: 25 – 50 gram
Alder: 2 – 2,5 år

Kjønnsmoden: 4 uker
Avlsmoden: 3-4 mnd.
Kullstørrelse: 5-10 stk.

Sosiale: Ja, noen ganger. Kan holdes i par eller små grupper, men da skal man alltid være forberedt på og ha mulighet til å skille de dersom det oppstår krangling. Du må kunne huse de i hvert sitt bur, uten å måtte ty til små bur eller omplassering, dersom nødvendig!

Burstørrelse: 60 x 40 cm, 40cm høyt, men max. 20cm fallhøyde på interiør. 70 x 40 cm (2 individer), 80 x 40 (3 individer), 80 x 50 (4 individer).

 

Hamsterhiet om Campbells dverghamster.
eeeeeeSommeren 2016 kommer jeg til å starte så smått å etablere rene linjer av Campbells dverghamster i Norge. Det er veldig, veldig lenge siden vi har hatt 100% rene Campbells, og det skal bli moro å få bidra til å etablere arten helt på nytt. Dette er ikke noe som jeg gjør istedetfor avlen på Syriske hamstere, men itillegg. Hovedfokuset hos Hamsterhiet vil alltid være Syrisk hamster, men det er moro å prøve seg på noe nytt også. Jeg håper at dette kan være med på å gjøre det lettere for andre å starte oppdrett på Campbells, slik at vi kan legge et grunnlag for sterke linjer og individer i årene som kommer.

Hamsterhiets Aske Arnsønn —->
fra det aller første campbells-kullet vårt.

Jeg kommer til avle mot milde individer som egner seg like bra til kos som til avl. Jeg håper å få til linjer med litt flere farger, samt skal jeg storsatse på Satin. Ettersom det finnes så få linjer med Satin i Norden, og de som få eksisterer har ofte små dyr, kommer jeg til å avle mot en god størrelse og type. Jeg kommer ikke til å avle mot flokksmarte dyr, men kommer til å ha som krav at dyrene skal trives med hverandre under korte perioder for paring.

Alle avlsdyr og kull vil være registrert i Norsk Hamsterklubb, for å garantere at de er renartet.

 

 

Kort om arten
aaaaCampbells dverghamster (latinsk: Phodopus campbelli) er en liten og aktiv hamster, som er mellom 10-12cm lange, veier mellom 40-60g og lever 1,5-2,5 år. De kommer opprinnelig fra Russland, Kina og Mongolia. De har en kort og stubbete kroppsform, kort og tykk pels, og en gjenkjennelig mørk stripe på ryggen.

Campbells forveksles ofte med den vinterhvite dverghamsteren, eller med den såkalte “sibirske dverghamsteren” aka. hybrid. Campbells kommer, i motsetning til vinterhvit, i flere forskjellige farger, mønstre og hårlag. Samt skifter de ikke til vinterpels.

 

 

Atferd
Caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaampbells dverghamster er en aktiv, morsom og frempå art, som gir mye av seg selv i form av både kos og underholdning.

Det ordet som beskriver campbells best er “eventyrlyst”. De er så ivrige etter å utforske verden og en slik livsgnist lyser opp en hver grå dag! Det er aldri en kjedelig dag med campbells i hus. De byr på mye god underholdning og gir masse av seg selv. De kan gjerne sitte litt i hånda og traske litt på fanget eller i sofaen. Med en god start på livet er de problemfrie å håndtere, men de er på ingen måte noen kosedyr. Det beste de vet om i hele verden, bortsett fra å utforske nye ting og steder, er solsikkefrø. Du blir fort god kompis med en campbells om du tilbyr den et solsikkefrø. Campbells er robuste og viljesterke, sosiale og uredde. De har en fleksibel døgnrytme, og våkner når de hører folk. De kan være superaktive midt på lyse dagen om de skjønner at det er da menneskeslavene er tilgjengelige.

Noen campbells kan være teritorielle ovenfor sitt bur og hus og kan nappe til om de føler at du trår over en grense. Heldigvis er de meget tilgivende, og vil med det samme at du igjen skal plukke den opp for en godbit eller tur utenfor buret. Campbells kan være gode kjæledyr til både voksne og barn (8+ år). Det viktigste er at du har en stødig og tålmodig hånd, og masse kjærlighet å gi!

Campbells kan noen ganger holdes i par eller små grupper. Jo tidligere de introduseres for hverandre, jo større er sannsynligheten for at det går bra. Det aller beste er isåfall å prøve et søskenpar, alltid i samråd med oppdretter. Et stort og romslig bur med flere soveplasser og hjul er da nødvendig. Det er ikke gitt at det vil gå bra livet ut, så tar du på deg flere Campbells må du være forberedt på å kunne skille dem dersom det blir nødvendig.

+oiuygcx 0pi9uygfdx aaaa (2) bbbccccccc a a-2