Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

NORSKE OPPDRETTERE:
Norske oppdrettere som jeg samarbeider med og kan anbefale på det varmeste.


SVENSKE OPPDRETTERE:

Svenske oppdrettere som jeg har importert hamstere fra og kan anbefale på det varmeste.

 

DANSKE OPPDRETTERE:
Danske oppdrettere som jeg har importert hamstere fra og kan anbefale på det varmeste.

 


NETTSIDER SOM ER VERDT Å BESØKE:

 

NORSK HAMSTERKLUBB
logo-jeg-er-medlem-copyJeg følger Norsk hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider!

Jeg anbefaler alle som er litt over gjennomsnittet interessert i hamstere til å melde seg inn i foreningen! Det koster 200kr i året, og man får bla. tilgang til stambok, muligheten til å registrere dyr i stamboken og registrere seg som oppdretter. Samt får man også tilsendt et koselig og lærerikt medlemsblad tre ganger årlig, samt muligheten til å bidra med tekst og bilder til medlemsbladet!

Jeg er også registrert oppdretter i NHK på Syrisk gullhamster og den eneste oppdretteren på Campbell’s dverghamster.

For mer informasjon, se her:
http://norskhamsterklubb.no/foreningen/

 

NEI til hamstervatt!
Mange bruker såkalt vatt, eller bomull, til sine smådyr. Dette er noe vi oppdretterne jobber iherdig for å bli kvitt. Rett og slett fordi hamstervatt er livsfarlig.

Hamsteren kan…

  • surre vatten rundt halsen og kveles.
  • surre vatten rundt lemmer å rive de av, samt også miste blodtilførsel.
  • spise og hamstre vatten, og dermed kvele seg.
  • spise vatten og få forstoppelse i magen.

Vatten er laget av elastiske plastmaterialer, og det sier seg selv at dette er ikke noe smådyr bør bli utsatt for. Dyr forstår ikke konsekvensene av det å spise vatten, eller å sove i den. Derfor er det vår oppgave som dyreeiere å ta fornuftige valg på hamsterens vegne. Vi må ta ansvar!

- “Men hamsteren min elsker jo vatt!”
Hamstere er fra naturens side veldig opptatt av å bygge rede, slik at de har et godt sted å sove om natten. Gir du hamsteren din noe annet enn vatt, vil du straks se at den elsker alt den får som kan egne seg til å bygge rede med. De kan fint klare seg med noe annet enn vatt!

- “Men jeg har aldri opplevd noe lignende før!”
Det at du ikke har opplevd noen vattulykker selv, betyr ikke at mulighetene ikke er der. Da har du nok bare vært riktig så heldig! Jeg kan selv skrive under på at mine første hamstere fikk vatt, og kom helskinnet ut av det. Men hvorfor ta sjansen, når det risikoen er så stor som den er?

– “Men dyrebutikken kunne forsikre meg om at det var ufarlig, og at de absolutt måtte ha vatt!”
Det er ikke alle dyrebutikker som har fått det med seg, og som fortsatt selger vatt. Disse bør informeres! Ikke bare fra oss oppdrettere, men fra så mange hamstereiere som mulig. Derfor er det en god huskeregel at man alltid oppsøker en oppdretter, en forening eller et forum spesialisert på den dyrearten man skal anskaffe seg. Skriv ut kilder, og lever til butikken!

Underskriftskampanje!
Hjelp oss å bli kvitt hamstervatten som selges på markedet. Skriv under på en underskriftskampanje mot hamstervatt her: http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=3038

Hva skal du bruke i sovehuset?
Det er mye du kan bruke i sovehuset til din hamster, som både er trygt og billig! For la oss ikke glemme, at en pose hamstervatt koster alt mellom 50-90kr. Og siden redemateriale skal av helsemessige hensyn byttes 1-2 ganger i uken, så blir det fort til at man kjøper flere poser med vatt iløpet av hamsterens levetid.

  • Har du kanskje noen gamle klær, gardiner eller tepper liggende? Vask de 2-3 ganger i vaskemaskin, uten såpe. De kan klippes opp i dyner 20x20cm, eller som små ruter 5×5. Her kan man også bruke forskjellige farger og mønstre, for å skape en litt fargerik tilværelse.
  • Ubleket, ufarget og uparfymert dopapir. Jeg bruker First price, og er storfornøyd med det. Dette er billig, og da kan du også spandere litt ekstra redemateriale på hamsteren din. Noe jeg kan love deg at den vil sette pris på!
  • På dyrebutikken får man kjøpt Carefresh, både confetti og crinkles, som kan fint brukes i sovehuset.
  • Mykt høy fås også kjøpt på dyrebutikken. Det må være såpass mykt at hamsteren ikke kan skade kinnposene sine.