God jul!

 

Her kommer en liten juleoppdatering fra Hamsterhiet!
Det har vært en ganske tom og trist tid etter vi mistet Ronja tidligere i desember. På veldig kort tid gikk vi fra å ha to tette kull, Dorris på lånt tid, og fem fastboende hamstere, til kun fire fastboende. En sånn overgang er alltid veldig rar. Hyggelig er det likevel, for jeg får litt ekstra med tid til alle pelsballene mine. Selvom savnet etter Ronja er stort..

Her i hus har jula kommet for lengst. Jeg er en sånn person som starter julematspisingen i oktober, pynter til jul allerede i advent og dekorerer juletreet før lucia. Samt hadde jeg nesten alle julegavene klare til første advent, og resten ble jeg ferdig med denne uken. De er allerede pakket inn og klare for å legges under juletreet. Jeg har klart å holde på julestemningen enn så lenge, og jeg satser på at det holder seg til iallefall ut romjula.

Dyrene får selvsagt også litt ekstra kos i jula. Hamsterne får litt ekstra godt i form av sunn godis i matskåla og mindre sunne gnagestenger, samt også storjulevask av bur og utstyr. Torkel får både pakkekalender og julegaver, som han selvfølgelig pakker opp selv (god hjernetrtim!). Kaninene fikk julegave på forskudd i høst, da vi gjorde om hamsterrommet til kaninbase. De fikk møbler og utstyr til mange tusen kroner! Likevel venter det en liten pakke under treet til dem også.

godjulLitt av vår jul.

 

Hamsternes Fabel Ferdinandsønn
Mer tomt skal det altså bli. Jeg har tatt det tunge valget å selge Fabel, ettersom det viser seg at hans linjer er utsatt for en genetisk feil; svellmage. Heldigvis har jeg ikke rukket å bruke han i avl enda. Heldigvis er han også fortsatt bare hamsterungen, slik at han kan leve et langt liv hos sine nye eiere. Vi har ikke hatt Fabel lenge, men har likevel rukket å bli veldig glade i ham. Her ville han fått masse kos, utetid og kjærlighet, uten tvil! Men blir jeg nødt til å ta inn en ny hanne, så kan han få enda mer hos noen andre. Det er klart en vanskelig avgjørelse å ta, derfor har jeg vært nøye i utvelgelsen av Fabels nye familie. Magefølelsen er mer enn god, og han blir hentet over jul av en familie som bor et steinkast unna.

Kateogdyrenes Sony “Gorm
En liten oppdatering om Gorm er også på sin plass! Han er ikke noe bedre, eller verre. Det er ekstremt frustrerende! Jeg ønsker ikke noe annet for han enn at han skal slippe å være så plaget. Allmenntilstanden hans er som den alltid har vært, veldig bra, pigg og oppegående. Men han flasser enda, og er til tider hårløs i ansiktet og klør litt tilogfra. Det bærer til veterinæren nok en gang, for å se på flere mulige årsaker til at han ikke blir kvitt demodex’en.

Silvertussens Dovra
Mange lurer på om det blir et siste kull på Dovra eller ikke. Dovra har kommet seg ekstremt godt etter sitt andre kull. Hun veier 203g, og er uten tvil i sin livs beste og sprekeste form. Men hun får ikke løpetid! Nå har hun allerede rukket å bli 13mnd gammel, og det er en stor sjanse for at hun allerede er blitt for gammel og steril. Vi fortsetter å prøve, men er like glade om det ikke skulle bli noe av. Dovra hadde forresten bursdag 5. November, Hurrahurra!

Hamsterhiets Frost Bragesønn
Har det bare bra, og nyter livet. Snart fyller han sitt første år, 5. Januar. Det har gått fort!

Hamsterhiets Nordisa Frostdatter
Det var tenkt at Fabel skulle bli far til Hamsterhiets Nordisa (fra Kull 32, på fôr hos Marlene) sitt første kull ved nyttårsskiftet. Dette blir da dessverre utsatt på ubestemt tid. Jeg har ikke funnet en lånshanne, ei heller en hanne jeg kan kjøpe. Tiden renner ut, og jeg har absolutt ikke lyst til å måtte avlyse enda et fôrvertkull. Det er en kjedelig følelse, både for fôrvertene og for meg.

aDovra stiller som julemodell.

 

Kaninene
Lenin og Symra har det også bare bra. Jeg er så stolt over å være matmor til to så herlige kaniner! Vi får jo stadig fremmed besøk her i Hiet, av store og små familier som skal hente hamsterunger. Kaninene får altså så mye skryt for hvor sosiale, kontaktsøkende og tålmodige de er. Når vi hilser på hamsterne er vi jo tross alt inne i deres rom og hjem. Alle som kommer hit blir tatt imot med kjærlige kaninhopp og snutekoser. Jeg tror kaninene setter stor pris på å få besøk. I høst har de ikke vært noe særlig ute, ettersom det har vært for kaldt. Selvom de har masse plass å hoppe på inne, så er det jo ikke vanskelig å forstå at det er ekstra moro å hoppe fra seg i hagen.

10707159_359564484213098_1131347592_nVi har de fineste kanuttene i verden!

 

Torkel
Samojedhunden vår er vel den som i disse dager tar opp mesteparten av tankene mine, fritiden min og som krever mest. Han er nå 1 år og snart 10 måneder gammel, og skikkelig tenåringsgutt – med alt det som dét innebærer. Ironisk nok har polarhunden nå klart å dra på seg en forkjølelse. Så til uka får han bli med Gorm til veterinæren vår for en sjekk. Imellomtiden tar vi det litt med ro, selvom han selvsagt er helt uenig i det.

10802578_1573156639580876_2085164102_nThat look.. Priceless!

 

Følg oss på instagram!
Jeg har ingen egen instagramprofil til Hamsterhiet. Derimot har jeg en altmuligprofil som brukes til alle dyrene mine, og annet småtteri som jeg måtte finne interessant. Følg oss gjerne ved å trykke på bildet under!

instagramm// Mosatrollet

Author: hamsterhiet.com