Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til min hjemmeside og blogg! Mitt navn er Hannah, og her deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet.
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av Syrisk hamster siden 2010, og Campbells siden 2016, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert som den eneste i Oslo og den eneste oppdretteren av Campbells.
 
Jeg har stort fokus på dyrevelferd og ønsker med denne hjemmesiden å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål? Da kan kanskje Hamsterhiet være til hjelp. Ikke nøl med å kontakte meg for evt. spørsmål du måtte ha.
 
Telefon: 90667646
E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
YouTube: Hamsterhiet på YouTube
 

 
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Ønsker du å kjøpe hamsterunge fra Hamsterhiet?
Les denne kjøpsinformasjonen før du sender meg en forespørsel om å stå på venteliste eller reservere en hamsterunge. Titt gjerne innom aktuelle kull og kullplaner også! Jeg bruker mye tid på å gjøre informasjonen så lett tilgjengelig som mulig og oppdaterer nettsidene fortløpende.

 


 

Klikk på linkene nedenfor for å se våre aktuelle kull og hvilke hamsterunger som er ledige for salg.


Aktuelle kull:


Ventelister:

 

Ønsker du å gi en voksen hamster et godt pensjonisthjem er du velkommen til å sende meg en mail (hamsterhiet@hotmail.com).

Klikk her for å se bilder av alle de ledige hamsterne vi har for salg.
Mappen oppdateres fortløpende og viser alle tre artene.

 


 

 

Introduksjon
Vi bruker mye tid og energi på å fostre opp hamsterungene våre, og er opptatt av de skal få det best mulig. Derfor stiller vi noen krav til hvem som får kjøpe hamsterunger av oss. Først og fremst ønsker vi at kjøper presenterer seg selv for oppdretter.


Mailen skal inneholde:

 • Kort introduksjon av deg om skal ta ansvar for hamsteren.

  1. Fullt navn på hovedansvarlig
  2. Telefonnummer
  3. Mailadresse
  4. Alder på evt. barn i familien
  5. Bilde eller beskrivelse av bur og utstyr
 • Hva kan du tilby en av våre hamsterunger?
 • Hvorfor har du valgt hamster som kjæledyr? Tanker om og tidligere erfaringer med hamsterhold.
 • Hvilke planer har du for hamsteren, kjæledyr eller avlsdyr? Kjøp eller fôrvert? Hjemmeside-link til oppdrettere ønskes.

  Tidligere erfaring med hamsterhold er ingen nødvendighet! Med mitt oppdrett ønsker jeg å bidra til en god opplevelse for mennesker som ønsker å ha dyr i livet sitt – erfarne som uerfarne hamstereiere!


Kjøpsavtale

Se til at kjøpsavtalen ser grei ut for deg før du tar kontakt.

Kjøpsavtaleenn-791x1024 copy 2

 

Hamsterhiets kjøpere og fôrverter får:

 • En hamsterunge med godt gemytt fra en rekke gode og friske linjer.
 • En hamsterunge som er håndtert og sosialisert med både mennesker og sine hamstersøsken fra to ukers alder.
 • En hamsterunge som blir sjekket for synlige sykdommer og skader, reflekser og tenner før kjøp.
 • En hamsterunge som er dotrent og kjenner til prinsippet med hamstertoalett.
 • Informasjonshefte om Hamsterhiet, hamsterungen, kullet, stamtavle, overgangen til nytt hjem og nyttige linker.
 • Overgangsfôr, godbiter og kjentlukt fra buret.
 • Oppdretters kontaktinformasjon, alltid mulighet til råd og veiledning!
 • Hamsterhiet kan være behjelpelige med omplassering nødvendig.


Priser 2017 for Syrisk hamster:

 • Hamsterunger 5 uker – 5 månder gamle, 400,- kr.
 • Hamstere over 5 månder gamle, 250,- kr.
 • Fôrvert hamstere uansett alder, 0,- kr.

Priser 2017 for Campbells dverghamster:

 • Hamsterunger 5 uker – 5 månder gamle, 400,- kr.
 • Hamstere over 5 månder gamle, 200,- kr.
 • Fôrvert hamstere uansett alder, 0,- kr.

Betaling: De fastsatte prisene er pr. hamsterunge, og vi gir ikke kvantumsrabatter. Betaling skjer ved henting av hamsterungen. Vi tar ikke depositum for våre hamsterunger, men reservasjoner går ut tre dager etter leveringsklar dato. Dersom kjøper ikke har mulighet til å hente hamsteren iløpet av disse dagene kan dette løses med forhåndsbetaling. Dersom hamsterungen ikke selges til avl er prisen fortsatt den samme.


Litt praktisk informasjon:

 • Oppdretter kan ombestemme seg dersom hun vil beholde en av ungene, ut leveringsklar dato.
 • Oppdretter kan nekte et salg dersom det ikke føles riktig.
 • Hamsterungene er leveringsklare ved 5 ukers alder.
 • Det leveres ikke ut hamsterunger før vi er sikre på at de er klare for det.
 • Barn under 16 år må følges av foresatte igjennom hele kjøpsprosessen.

Vi selger ikke Syrisk hamster til barnefamilier med barn under 6 år, og Campbells dvergamster til barnefamilier med barn under 8 år.

Reservere: Jeg foretrekker at kjøpere som ønsker å reservere, blir satt opp på en spesifik unge. Dersom man ikke ønsker dette risikerer man at utvalget blir tynt før leveringsklar dato. Jeg kan også notere meg interesse på allerede reserverte hamserunger, da det ofte er noen som trekker seg ved leveringsklar dato. Så lenge hamsterungen ikke er solgt og reist fra Hamsterhiet så må du gjerne vise din interesse.

Besøke: Dersom det er vanskelig å velge utifra bilder og tekst er dere hjertelige velkomne til å ta turen innom for å hilse på ungene før leveringsklar dato. Det kan ofte være en fordel å kjenne litt på kjemi og hvordan de forskjellige hamsterungene sitter i hånden, før man reserverer. Hamsterungene kan besøkes fra de er 21 dager gamle, når de er skilt fra mor og på kjønn. Ettersom jeg driver oppdrettet vedsidenav jobb kan jeg ikke alltid garantere at jeg har mulighet til å ta imot besøk. I travle perioder må jeg på fritiden prioritere dyrene.

Henting: Ved kjøp av hamster må den hentes hos oss på Karlsrud i Oslo, da jeg ikke ønsker å levere fra meg hamsterunger til noen jeg ikke har møtt og snakket med personlig. Unntak kan gjøres for medoppdrettere og tidligere kjøpere som jeg kjenner godt fra tidligere av. Da får kjøper mulighet til å hilse på både foreldre og ikke minst de andre hamsterne i Hamsterhiet. Da får også kjøper mulighet til å se til at vi er nøye med hygiene og oppfølging av våre hamstere. Ved henting av hamsterunger må kjøper ta med reisebur eller gjerne hele det nye buret til hamsterungen. Provosorisk reisebur kan kjøpes med for 40kr.

Untitled-1 copyFôravtale: En fôravtale vil si at hamsteren er i eie av fôrvert, men oppdretter har avlsrettigheter. Det er viktig for meg å ikke holde flere hamstere i Hamsterhiet enn jeg faktisk har plass eller tid til å ta meg av selv. Jeg arbeider for hamsternes rett på et godt, verdifullt og innholdsrikt liv. Fôrvertløsningen er til for at jeg kan utvikle mitt avlsarbeid og ta vare på de beste linjene i flere generasjoner fremover. Det samarbeidet jeg har med mine fôrverter er uvurderlig! Det er et spennende samarbeidsprosjekt, som krever at fôrvert er interessert og samarbeidsvillig. Som fôrvert får man førsterett på én etterkommer av sin hamster, samt gratis og prioritert ferieplass. Som fôrvert må du bo i Oslo omegn og ha tilgang på transport enten i form av bil eller kollektivt.

Klikk for større bilde –>

 

 

aaGodbiter som bestikkelser og overgangsfôr for en lettere overgang til nytt fôr følger med.