HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
norskhamsterklubb.nohttps://www.pineclubgolf.com/best-electrical-push-carts/

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

 

Ønsker du å kjøpe hamsterunge fra Hamsterhiet?

Les denne kjøpsinformasjonen før du sender meg en forespørsel om å stå på venteliste eller reservere en hamsterunge. Titt gjerne innom aktuelle kull og kullplaner også! Jeg bruker mye tid på å gjøre informasjonen så lett tilgjengelig som mulig og oppdaterer nettsidene fortløpende.Aktuelle kull og ventelister:

Ønsker du å gi en voksen hamster et godt pensjonisthjem er du velkommen til å sende meg en mail (hamsterhiet@hotmail.com).


FAQ

Lurer du på noe?

Klikk på linken ovenfor for å komme til innlegget med spørsmål og svar.


Introduksjon

Vi bruker mye tid og energi på å fostre opp hamsterungene våre, og er opptatt av de skal få det best mulig. Derfor stiller vi noen krav til hvem som får kjøpe hamsterunger av oss. Først og fremst ønsker vi at kjøper presenterer seg selv for oppdretter.


Mailen skal inneholde:

 • Kort introduksjon av deg om skal ta ansvar for hamsteren.
 1. Fullt navn på hovedansvarlig
 2. Telefonnummer
 3. Mailadresse
 4. Alder på evt. barn i familien
 5. Bilde eller beskrivelse av bur og utstyr
 6. Ønsket art
 • Hva kan du tilby en av våre hamsterunger?
 • Hvorfor har du valgt hamster som kjæledyr?
 • Hvilken art ønsker du og hvorfor har du valgt akkurat denne arten?
 • Hvilke planer har du for hamsteren, kjæledyr eller avlsdyr? Kjøp eller fôrvert?

  Tidligere erfaring med hamsterhold er ingen nødvendighet! Med mitt oppdrett ønsker jeg å bidra til en god opplevelse for mennesker som ønsker å ha dyr i livet sitt – erfarne som uerfarne hamstereiere! Jeg ønsker med disse spørsmålene å se at anskaffelsen er gjennomtenkt og at du/dere tar dere tid til å skrive noen ord om deres tanker rundt hamsterhold.

Hamsterhiet@hotmail.com

Jeg tar utelukkende henvendelser på mail.Kjøpsavtale

Kjøpsavtaleenn-791x1024 copy 2

Se til at kjøpsavtalen ser grei ut for deg før du tar kontakt.

Du trenger ikke skrive den ut og ta med ved kjøp, det fikser jeg. Bare se til at den ser grei ut for deg/dere.Priser 2021

De fastsatte prisene gjelder pr. hamsterunge, uavhengig av art, eksteriør og kjønn. Eldre dyr kan ha andre priser, grunnet kortere levetid hos sin nye familie. Det gis ikke kvantumsrabatter. Betaling skjer ved henting av hamsterungen. Vi tar ikke depositum for våre hamsterunger, men reservasjoner går ut tre dager etter leveringsklar dato. Dersom kjøper ikke har mulighet til å hente hamsteren iløpet av disse dagene kan dette løses med forhåndsbetaling.

 • Syrisk gullhamster, 5 uker – 5 månder gamle, 500,- kr.
 • Dverghamster, 5 uker – 5 månder gamle, 400,-kr.
 • Hamstere over 5 månder gamle, 150-250,- kr.
 • Fôrvert hamstere uansett alder, 0,- kr.

 

Barnefamilier

Jeg selger gjerne hamster til barnefamilier, men synes det er viktig å påpeke at hamsteren skal være et familiedyr hvor alle i familien, voksne som barn, får like mye glede og ansvar av hamsterholdet. Om en hamster er tiltenkt som en glede for hele familien vil det ikke være en belastning for foreldrene dersom barna blir lei ansvaret.

Alle som skal ta del i hamsterholdet skal ha tenkt igjennom anskaffelsen og ansvaret det medfører. Hamsteren skal ikke være en spontan gave til noen andre.

Syrisk gullhamster egner seg best til barnefamilier med barn på 6+ år. Campbells dverghamster 8+ år. Vinterhvit dverghamster 4+ år. Dette er veiledende, barn er forskjellige!


Oppdrettere

Pr. 27/05-2018 selger jeg hovedsakelig ikke avlsdyr til uregistrerte oppdrettere, med noen få unntak. Hamsterungene selges på kjæledyrsavtale, med et spesifisert avsnitt om avlsforbud.

Oppdrettere skal være registrert i en forening, feks. Norsk Hamsterklubb (NHK), Svenska Hamsterföreningen (SHF), Svenska Hamstersällskapet (SHS), Dansk hamsterforening (DHF).

Unntak gjør jeg gjerne for kjøpere jeg kjenner godt fra tidligere av eller for oppdrettere som nabolandenes foreninger kan gå god for.

Det er særskilte grunner for at jeg nå har satt dette kriteriet, men kort oppsummert; så ønsker jeg at hvis noen skal avle videre på mitt avlsarbeid så skal det være oppdrettere med samme etiske verdier som meg selv. På den måten kan linjene fortsette å holde seg til det som jeg strever etter: bra helse, lynne og type.

Norsk hamsterklubb
LOGO

Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om bur og inventar. Det er viktig at dere gjør dette før dere går til anskaffelse av bur og utstyr, så dere slipper å reise tilbake for å bytte. http://norskhamsterklubb.no/laererikt/bur-og-innventar/

Dette innebærer bla. at du skal…

 • ikke bruke hamstervatt av noe slag!
 • ikke bruke gnagesten, mineralsten eller saltsten!
 • ikke bruke hamsteren eller dens avkom som reptilfôr.
 • gi hamsteren stort nok hjul og bur!
 • gi hamsteren daglig kvalitetsutetid; fri løp i en løpegård eller et hamstersikkert rom.
 • gi hamsteren et godt sammensatt basisfôr, samt ferskmat og friskt vann daglig.

Hamsterhiet er et NHK registrert oppdrett på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster. Alle hamsterungene blir registrert i NHKs database.Praktisk informasjon

 • Oppdretter kan ombestemme seg dersom hun vil beholde en av ungene, ut leveringsklar dato.
  I dette tilfellet finner vi en annen unge til deg eller setter deg øverst på ventelisten for neste kull.
 • Oppdretter kan nekte et salg dersom det ikke føles riktig.
 • Hamsterungene er tidligst leveringsklare ved 5 ukers alder, ofte har de behov for å være hos oppdretter til uke 6.
 • Reservasjoner skjer etter fylte 3 uker, ofte kan det vente til uke 4.
 • Det leveres ikke ut hamsterunger før oppdretter er sikre på at de er klare for det.
 • Barn under 16 år må følges av foresatte igjennom hele kjøpsprosessen.

Hamsterhiets kjøpere og fôrverter får:

 • En hamsterunge med godt gemytt fra en rekke gode og friske linjer.
 • En hamsterunge som er håndtert og sosialisert med både mennesker og sine hamstersøsken fra to ukers alder.
 • En hamsterunge som blir sjekket for synlige sykdommer og skader, reflekser og tenner før kjøp.
 • En hamsterunge som er dotrent og kjenner til prinsippet med hamstertoalett.
 • Skiftlig digital informasjon om hamsterungen, kullet, stamtavle, overgangen til nytt hjem.
 • Overgangsfôr og kjentlukt fra buret.
 • Oppdretters kontaktinformasjon, alltid mulighet til råd og veiledning!
 • Hamsterhiet kan være behjelpelige med omplassering dersom nødvendig.

Reservere: Jeg foretrekker at kjøpere som ønsker å reservere, blir satt opp på en spesifik unge. Dersom man ikke ønsker dette vil jeg fortsette å ta reservasjoner og kjøper risikerer at utvalget blir tynt før leveringsklar dato. Jeg kan også notere meg interesse på allerede reserverte hamserunger, da det ofte er noen som trekker seg ved leveringsklar dato. Så lenge hamsterungen ikke er solgt og reist fra Hamsterhiet så må du gjerne vise din interesse.

Besøke: Ettersom jeg driver oppdrettet vedsidenav jobb kan jeg ikke alltid garantere at jeg har mulighet til å ta imot besøk før leveringsklar dato. I travle perioder må jeg på fritiden prioritere dyrene.

Henting: Ved kjøp av hamster må den hentes hos oss på Gan i Lillestrøm, 30min kjøretur fra Oslo. Ved henting av hamsterunger må kjøper ta med reisebur eller gjerne hele det nye buret til hamsterungen. Provisorisk reisebur kan kjøpes med for 40kr.

Fraktbistand: I hverdagen finnes det frakt til Lillestrøm og Oslo (mot et tillegg på 100kr), da matfar pendler kollektivt til jobb. Innenlands får du alltid napp via nimber.no eller fraktegrupper på facebook, men vær obs på at dette kan koste litt (300-600kr avhengig av rute).

Untitled-1 copy

Fôravtale: En fôravtale vil si at hamsteren er i eie av fôrvert, men oppdretter har avlsrettigheter. Det er viktig for meg å ikke holde flere hamstere i Hamsterhiet enn jeg faktisk har plass eller tid til å ta meg av selv. Jeg arbeider for hamsternes rett på et godt, verdifullt og innholdsrikt liv. Fôrvertløsningen er til for at jeg kan utvikle mitt avlsarbeid og ta vare på de beste linjene i flere generasjoner fremover. Det samarbeidet jeg har med mine fôrverter er uvurderlig! Det er et spennende samarbeidsprosjekt, som krever at fôrvert er interessert og samarbeidsvillig. Som fôrvert får man førsterett på én etterkommer av sin hamster, samt gratis og prioritert ferieplass. Som fôrvert må du bo i Oslo omegn og ha tilgang på transport enten i form av bil eller kollektivt.

Klikk for større bilde –>