Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Hannah Margrete
Jeg er e925042_1435807186685200_75871912_ni dyreglad, kreativ og aktiv jente født i 1991 bosatt i Oslo med samboer og våre mange dyr. Jeg er utdannet faglærer i formgivningsfag og stortrives i jobben min på barneskole! Jeg er lidenskapelig opptatt av dyr og er overbevist om at dyr kan bidra positivt på menneskers psyke. Når jeg ikke koser, fotograferer eller steller med hamstere, kaniner og hunder innendørs, da er jeg gjerne ute og nyter skog og mark.

 

Hamsterhiet
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett siden høsten 2010. Jeg har lært enormt mye på veien, både fra egne erfaringer og fra andres kunnskap. Likevel lærer jeg noe nytt hver dag, og synes det er kjempe moro! Det er nysgjerrigheten som driver meg, nysgjerrighet for hva disse søte små kan by på av forskjellige spennende gener og personligheter.

Oppdrettet er naturligvis basert på ren lidenskap for en utrolig spennende dyreart som har enormt mye å by på. Samt et brennende ønske om å kunne bidra til at flere får oppleve gleden av å ha et kjæledyr i livet sitt! Jeg er overbevist om at dyr har en positiv innvirkning på menneskers psyke, og kan bidra til en mer givende hverdag. Uansett kjønn og alder!

Hamsterhiet har vært godkjent oppdrett i den tidligere hamsterforeningen (NHF). Våren 2016 var jeg med å stifte en ny forening, Norsk hamsterklubb (NHK), hvor oppdrettet også er godkjent for flere hamsterarter.

Jeg driver oppdrettet alene, fra egen lomme. Det er på ingen måte noe jeg har som en ekstra inntekt, ettersom det koster meg mer penger enn det gir tilbake. Jeg er så heldig å ha en kjæreste som hjelper meg med tunge løft, vannskifting og pass når jeg er bortreist.

Logoen har jeg laget helt selv!

 


 

aaaaSunne, sosiale og robuste dyr
I Hamsterhiet står dyrenes velvære i sentrum og vi har satt våre kriterier ut i fra dette. Jeg arbeider hardt for å bidra til å høyne kvaliteten på linjene i Norge. Helse og lynne er første prioritet, og dyrene skal være robuste i kropp og sinn. For å nå mine mål er jeg villig til å strekke meg langt, samt ta vanskelige beslutninger når det er behov for det.

Farger, mønstre og hårlag
Jeg har erfart avl på flere farger og hårlag tidligere, men har valgt å holde mitt hovedfokus på Cream-baserte og Silver-baserte farger. Ved å fokusere på enkelte farger og hårlag er det lettere for meg å videreføre de individene med best utgangspunkt.
Farger som jeg sikter mot er Cream, Ivory, White, Silver grey, Sable, Silversable, Mink og Silvermink, samt brunørede varianter som Copper og Silvercopper. Hos oss kommer det både red eyed og black eyed. Jeg avler hovedsakelig på langhårete hamstere, med og uten Satin (skinnende pels). Andre farger og hårlag kan forekomme!

Se under “Syrisk hamster” og “Genetikk” i menyen ovenfor, for å se bilder av de forskjellige fargene, mønstrene og hårlagene.

 


 

Norsk Hamsterklubb!
logo-jeg-er-medlem-copyJeg følger Norsk hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider!

Jeg anbefaler alle som er litt over gjennomsnittet interessert i hamstere til å melde seg inn i foreningen! Det koster 200kr i året, og man får bla. tilgang til stambok, muligheten til å registrere dyr i stamboken og registrere seg som oppdretter. Samt får man også tilsendt et koselig og lærerikt medlemsblad tre ganger årlig, samt muligheten til å bidra med tekst og bilder til medlemsbladet!

Jeg er også registrert oppdretter i NHK på Syrisk gullhamster og den eneste oppdretteren på Campbell’s dverghamster.

For mer informasjon, se her:
http://norskhamsterklubb.no/foreningen/

 


 

Kontakt
Lurer du på noe? Små og store henvenelser, send meg gjerne en mail og jeg skal svare deg så godt og fort som jeg kan. Husk at ingen spørsmål er dumme! Ta deg også gjerne en titt rundt på denne hjemmesiden for å finne informasjon og svar.

 • E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
 • Telefon mobil: 90667646
 • Facebook: Hamsterhiet – lik og del, kommenter og vurdér oss gjerne!

 


 

Vårt eget lille hi
Vi er så heldige å ha en romslig leilighet og mulighet til å gi hamsterne et helt eget rom. Det er her jeg tilbringer det meste av min fritid. Jeg er stolt av å ha muligheten til å dyrke min interesse for smådyr her!

 • Burene
  Største delen av Hiet opptas av SAMLA 130L plastkasser (78x56x43) fra IKEA og gitterburet Ferplast Mary (80x50x37). Dverghamsterne bor i Samla 55L bedroller eller Smartstore 35 bedroller. Romslige bur som legger godt til rette for gravemuligheter og masse plass til nødvendig utstyr.
  Vi har også noen Samlakasser på 45 og 65L, samt Smartstore kasser på 70L, som brukes ved behov i kortere perioder. Som barnebur, sykebur eller bur for eldre hamstere som er dårlige til beins.
  Kassene er lette å rengjøre, lette å innrede, strør ikke, de er veldig romslige, samtidig som de er helt trygge for hamsteren. Til ventilasjon har vi skjært ut en del av lokket, og stripset fast firkantnetting. Noen av de største kassene har også luker, slik at vi ikke trenger å løfte ned hele kassen når vi skal hente ut hamsteren.
  Les mer om hva jeg anbefaler av bur og utstyr her!
 • Mosjon, kos og utetid
  Våre hamstere er meget sosiale! Hver kveld står de på to i buret, klare for litt kos og utetid. Frempå og uredde klatrer de ivrige opp i hendene våre. Vi sitter derfor til stadighet med en hamster eller en hamsterunge på fanget, til alle døgnets tider og i alle rom. Vi har også løpegårder i flere størrelser som hamsterne får leke og rase fra seg i hver kveld. Burene er innredet med romslige hjul og morsomme leker.
 • Stell
  Jeg har støv på hjernen, lett bakteriefobi og en forkjærlighet for å rydde. Så her er alt på stell stort sett til en hver tid. Hver dag enten kostes og støvsuges det. Samt smårydder jeg stadigvekk i og rundt hamsterburene. En gang i uken renser jeg skikkelig opp i buret. Da skifter jeg på toaletter, renser sovehus og fyller på skåler. Skåler, etasjer, hus og løpehjul vaskes ved behov. Én gang i måneden vaskes alle burene og alt utstyret fra topp til tå. Da skifter jeg alt av bunn- og redemateriale. Vi bytter vann hver dag, og gjennomlufter rommet to ganger daglig. Jeg tar en liten helsesjekk på hamsterne ca. hver andre uke. Da sjekker jeg tenner, pels, øyne og ører. Samt veier jeg de og skriver ned slik at jeg har oversikt. Hamsterne får tilsyn av veterinær ved behov, og jeg reiser gjerne én gang for mye enn én gang for lite. Våre hamstere får god pleie hos Tonje Haug på Ryen Dyreklinikk, som ligger tre minutter unna med bil. 
 • Fôr
  I matskålen får hamsterne en gjennomtenkt sammensatt blanding av kvalitetsfôr. Det er viktig for meg at hamsterne mine skal få ordentlig og variert tilleggsfôr, litt ferskt hver dag! Da varierer jeg det slik at de får en god balanse av proteiner og vitaminer. Les mer om hva jeg anbefaler her!

 

 

Hamsterhiet
nv copynnnnn

 

13140992_10157020536835725_1484753830_nfabelbur
13169962_10157008763585725_1544432080_o11138681_10155450365025585_7650210193373639687_nSamla 130L

 

aaSamla 65L

  e eeDverghamsternes bur, Samla 55l bedroller.

12050840_10156150817385725_2093713723_o-copyEyos Because Of Love “Ulla” og meg høsten 2015.

 

hannah-1 hannah-2