Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Hannah

Jeg er ejhgfdci 1991-modell som er bosatt på Gan i Fet kommune med samboer og våre mange dyr. Utdannet faglærer i formgivningsfag høsten 2013, har jobbet mange år på skole og er på fritiden lidenskapelig opptatt av dyrehold. Når jeg ikke koser, fotograferer eller steller med hamstere, kaniner, chinchilla og hunder innendørs, da er jeg gjerne ute og nyter skog og mark eller styrer i vårt store nykjøpte hus!

 

Hamsterhiet

Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett på syrisk gullhamster siden 2010, campbells dverghamster 2016, vinterhvit dverghamster 2017 og mus 2018. Hamsterhiet har vært godkjent oppdrett i den tidligere hamsterforeningen (NHF). Våren 2016 var jeg med å stifte en ny forening, Norsk hamsterklubb (NHK), hvor oppdrettet også er godkjent for de tre hamsterartene jeg avler på.

Oppdrettet er basert på ren lidenskap for en utrolig spennende dyreart som har enormt mye å by på. Samt et brennende ønske om å kunne bidra til at flere får oppleve gleden av å ha et kjæledyr i livet sitt! Jeg er overbevist om at dyr har en positiv innvirkning på menneskers psyke, og kan bidra til en mer givende hverdag. Uansett kjønn og alder!
Jeg har lært enormt mye på veien, både fra egne erfaringer og fra andres kunnskap. Likevel lærer jeg noe nytt hver dag, og synes det er kjempe moro! Det er nysgjerrigheten som driver meg, nysgjerrighet for hva disse søte små kan by på av forskjellige spennende gener og personligheter.
Jeg driver oppdrettet som på hobbybasis og fra egen lomme. Jeg er så heldig å ha en kjæreste som hjelper meg med tunge løft, vannskifting og pass når jeg er bortreist.

 

Sunne, sosiale og robuste dyr

I Hamsterhiet står dyrenes velvære i sentrum og vi har satt våre kriterier ut i fra dette. Jeg arbeider hardt for å bidra til å høyne kvaliteten på linjene i Norge. Helse og lynne er første prioritet, og dyrene skal være robuste i kropp og sinn. For å nå mine mål er jeg villig til å strekke meg langt, samt ta vanskelige beslutninger når det er behov for det.

 

 • Syrisk gullhamster:
  aaaaaa Hovedfokus på Cream-baserte farger, med og uten Silver, Umbrous, samt rødøyde og brunørede varianter av disse. Langhåret, Satin og Rex. Andre farger kan forekomme; viltbaserte farger som Cinnamon, Rust, Golden, Dark grey. Sortbasertefarger som Black, Dove, Blue. Samt korthåret. En sjelden gang vil det dukke opp Dominant spot og Roan.

 

 • qqqqqqCampbells dverghamster:
  Hovedfokus på Satin! Mest viltbaserte farger, men også noe sortbasert.

 

 • w3Vinterhvit dverghamster:
  Agouti og Saphire, med og uten pearl.

 

 • fffffMus:
  Langhåret, Texel og Satin. Alle farger.

 


 

Norsk Hamsterklubb!

logo-jeg-er-medlem-copyJeg følger Norsk hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider!

Jeg anbefaler alle som er litt over gjennomsnittet interessert i hamstere til å melde seg inn i foreningen! Det koster 200kr i året, og man får bla. tilgang til stambok, muligheten til å registrere dyr i stamboken og registrere seg som oppdretter. Samt får man også tilsendt et koselig og lærerikt medlemsblad tre ganger årlig, samt muligheten til å bidra med tekst og bilder til medlemsbladet!

Hos NHK er jeg registrert oppdretter på Syrisk gullhamster, Campbell’s dverghamster og Vinterhvit dverghamster.

For mer informasjon, se her:
http://norskhamsterklubb.no/foreningen/

 


 

Kontakt

Husk å lese kjøpsinformasjonen før du sender meg en forespørsel om å stå på venteliste eller reservere en hamsterunge. Titt gjerne innom aktuelle kull og kullplaner også! Jeg bruker mye tid på å gjøre informasjonen så lett tilgjengelig som mulig og oppdaterer nettsidene fortløpende.

 

 • E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
 • Telefon mobil: 90667646
 • Facebook: Hamsterhiet – lik og del, kommenter og vurdér oss gjerne!

 

NB!
Jeg har dessverre ikke kapasitet til å veilede hamstereiere som ikke har kjøpt hamster fra Hamsterhiet. Derfor viser jeg alltid til NHKs facebook-forum ved slike henvendelser. Der er det mange flinke hamsterentusiaster som kan svare på alt! Husk at ingen spørsmål er dumme, og at det er bedre å spørre én gang for mye enn én gang for lite.

 


 

Vårt eget lille hi

Vi er så heldige å eie et stort hus på landet og mulighet til å gi hamsterne hele kjelleretasjen. Det er her jeg tilbringer det meste av min fritid. Jeg er stolt av å ha muligheten til å dyrke min interesse for smådyr her!

 

Burene
36392056_10160463742585585_3637563774719754240_nDe syriske gullhamsterne huses i Samla 130L plastkasser (78x56x43) fra IKEA og gitterburet Ferplast Mary (80x50x37). Dverghamsterne og musene bor i Samla 55L bedroller eller Samla 45L. For større grupper med mus eller campbells bruker jeg Samla 130. Dette er romslige bur som legger godt til rette for gravemuligheter og masse plass til nødvendig utstyr. Kassene er lette å rengjøre, lette å innrede og holder godt på både strø og hamster. Kassene har netting i lokk eller luke i front til ventilasjon og for enkel tilgang til hamsteren.

Vi har også noen IKEA Antonius hyller med bokser, Samlakasser 65L, Smartstore 70L og Smartstore 35L bedroller, som brukes ved behov i kortere perioder. Som barnebur, sykebur eller bur for eldre hamstere som er dårlige til beins.

 

Mosjon, kos og utetid
Våre hamstere er meget sosiale! Hver kveld står de på to i buret, klare for litt kos og utetid. Frempå og uredde klatrer de ivrige opp i hendene våre. Vi sitter derfor til stadighet med en hamster eller en hamsterunge på fanget, til alle døgnets tider og i alle rom. Vi har også løpegårder i flere størrelser som hamsterne får leke og rase fra seg i hver kveld. Burene er innredet med romslige hjul og morsomme leker.

 

Stell
Jeg har støv på hjernen, lett bakteriefobi og en forkjærlighet for å rydde. Så her er alt på stell stort sett til en hver tid. Hver dag enten kostes og støvsuges det. Samt smårydder jeg stadigvekk i og rundt hamsterburene. En gang i uken renser jeg skikkelig opp i buret. Da skifter jeg på toaletter, renser sovehus og fyller på skåler. Skåler, etasjer, hus og løpehjul vaskes ved behov. Én gang i måneden vaskes alle burene og alt utstyret fra topp til tå. Da skifter jeg alt av bunn- og redemateriale. Vi bytter vann hver dag, og gjennomlufter rommet to ganger daglig. Jeg tar en liten helsesjekk på hamsterne ca. hver andre uke. Da sjekker jeg tenner, pels, øyne og ører. Samt veier jeg de og skriver ned slik at jeg har oversikt. Hamsterne får tilsyn av veterinær ved behov, og jeg reiser gjerne én gang for mye enn én gang for lite. Våre hamstere får god pleie hos Tonje Haug på Ryen Dyreklinikk.

I matskålen får hamsterne en gjennomtenkt sammensatt blanding av kvalitetsfôr. Det er viktig for meg at hamsterne mine skal få ordentlig og variert tilleggsfôr, litt ferskt hver dag! Da varierer jeg det slik at de får en god balanse av proteiner og vitaminer.

 
13140992_10157020536835725_1484753830_nfabelbur13169962_10157008763585725_1544432080_o11138681_10155450365025585_7650210193373639687_nSamla 130L

 

aaSamla 65L

  e eeDverghamsternes bur, Samla 55l bedroller.

12050840_10156150817385725_2093713723_o-copyEyos Because Of Love “Ulla” og meg høsten 2015.

 

hannah-1 hannah-2