Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til min hjemmeside og blogg! Mitt navn er Hannah, og her deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet.
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av Syrisk hamster siden 2010, og Campbells siden 2016, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert som den eneste i Oslo og den eneste oppdretteren av Campbells.
 
Jeg har stort fokus på dyrevelferd og ønsker med denne hjemmesiden å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål? Da kan kanskje Hamsterhiet være til hjelp. Ikke nøl med å kontakte meg for evt. spørsmål du måtte ha.
 
Telefon: 90667646
E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
YouTube: Hamsterhiet på YouTube
 

 
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Hamsterhiet oppdrett
Jeg, Hannah Hegge, har drevet mitt hamsteroppdrett siden høsten 2010. På denne tiden var ikke oppdrettet organisert eller planlagt, og kullene som kom til verden var primært for å bringe mine nydelige hamsteres gener videre. Det var ikke vanskelig å bli hektet, og det har siden den gang bare økt med flere avlsdyr og kull. Jeg har lært enormt mye på veien, både fra egne erfaringer og fra andres kunnskap. Likevel lærer jeg noe nytt hver dag, og synes det er kjempe moro! Det er nysgjerrigheten som driver meg, nysgjerrighet for hva disse søte små kan by på av forskjellige spennende gener og personligheter. Selvfølgelig er det også basert på ren lidenskap for en utrolig morsom og spennende dyreart som har mye å by på.

Ved juletider 2010 bestod jeg Norsk Hamsterforenings oppdretterprøve, og på våren 2016 var jeg med å stifte en ny forening, Norsk hamsterklubb, dedikert til å bedre hamsterens status i Norge.

Jeg driver oppdrettet alene, fra egen lomme. Det er på ingen måte noe jeg har som en ekstra inntekt, ettersom det koster meg mer penger enn det gir tilbake. Jeg er så heldig å ha en kjæreste som hjelper meg når det trengs. Hovedsakelig med tunge løft, vannskifting og pass når jeg er bortreist. Samt viser både han og svigers mye støtte ved å la meg drive oppdrettet i leiligheten vi leier! Tusen takk til alle!

Navnet Hamsterhiet er et navn jeg kom frem til i samråd med en medoppdretter, og logoen har jeg laget selv.

 


 

aaaaSunne, sosiale og robuste dyr
Jeg ønsker ikke på noen måte å være en del av et pengestyrt marked, og masseproduksjon av dyr. Hos oss står dyrenes velvære i sentrum og vi har satt våre kriterier ut i fra dette. Jeg arbeider hardt for å fremme hamsterens status i Norge, og bidra til å høyne kvaliteten på dyrene. Helse og lynne er første prioritet, og de skal være robuste i kropp og sinn. Jeg er overbevist om at dyr har en positiv innvirkning på menneskers psyke, og kan bidra til en mer givende hverdag. Uansett kjønn og alder! Med mitt oppdrett ønsker jeg å skape en opplevelse for mennesker som ønsker å ha dyr i livet sitt. Ved å dele og inspirere andre mennesker til riktig stell og hold av hamster kan jeg forhåpentligvis bidra til en holdningsendring. For å nå mine mål er jeg villig til å strekke meg langt, samt ta vanskelige beslutninger når det er behov for det.

Farger, mønstre og hårlag
Jeg har erfart avl på flere farger og hårlag tidligere, men har valgt å holde mitt hovedfokus på Cream-baserte og Silver-baserte farger. Ved å fokusere på enkelte farger og hårlag er det lettere for meg å videreføre de individene med best utgangspunkt.
Farger som jeg sikter mot er Cream, Ivory, White, Silver grey, Sable, Silversable, Mink og Silvermink, samt brunørede varianter som Copper og Silvercopper. Hos oss kommer det både red eyed og black eyed. Jeg avler kun på langhårete hamstere, med og uten Satin (skinnende pels).

Se under “Syrisk hamster” og “Genetikk” i menyen ovenfor, for å se bilder av de forskjellige fargene, mønstrene og hårlagene.

 


 

Norsk Hamsterklubb!
logo-jeg-er-medlem-copyJeg følger Norsk hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider!

Jeg anbefaler alle som er litt over gjennomsnittet interessert i hamstere til å melde seg inn i foreningen! Det koster 200kr i året, og man får bla. tilgang til stambok, muligheten til å registrere dyr i stamboken og registrere seg som oppdretter. Samt får man også tilsendt et koselig og lærerikt medlemsblad tre ganger årlig, samt muligheten til å bidra med tekst og bilder til medlemsbladet!

Jeg er også registrert oppdretter i NHK på Syrisk gullhamster og den eneste oppdretteren på Campbell’s dverghamster.

For mer informasjon, se her:
http://norskhamsterklubb.no/foreningen/

 


 

Kontakt
Lurer du på noe? Små og store henvenelser, send meg gjerne en mail og jeg skal svare deg så godt og fort som jeg kan. Husk at ingen spørsmål er dumme! Ta deg også gjerne en titt rundt på denne hjemmesiden for å finne informasjon og svar.

E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
Telefon mobil: 90667646
Facebook: Hamsterhiet – lik og del, kommenter og vurdér oss gjerne!
Instagram: Mosatrollet

 


 

Vårt eget lille hi
Jeg driver oppdrettet mitt i en leilighet på Karlsrud i Oslo. Leiligheten i seg selv er ganske stor, og dette gjør at vi har mulighet til å gi hamsterne og kaninene et helt eget rom. Dette rommet kaller vi for Hamsterhiet, eller bare Hiet. Det er her jeg tilbringer mye av min fritid. Med mye albuerom har jeg innsikt og oversikt over alle hamsterburene. Gjester ønskes varmt velkommen av to frittgående, harmløse og sosiale kaniner. Jeg er stolt av å ha muligheten til å dyrke min interesse for smådyr her!

Burene
I Hamsterhiet bruker vi hovedsakelig to bur; hjemmelaget løsning med SAMLA 130L plastkasser (78x56x43) fra IKEA og gitterburet Ferplast Mary (80x50x37). Hannene og pensjonistdamene bor hovedsakelig i gitterburene, og avlshunnene i Samlakassene hvor de også får sine kull.

Vi har også noen Samlakasser på 45 og 65L, samt Smartstore kasser på 70L, som brukes ved behov i kortere perioder. Som barnebur, sykebur eller bur for eldre hamstere som er dårlige til beins.

Dverghamsterne bor i Samla 55L, et lavt og romslig bur som legger godt til rette for gravemuligheter og masse plass til leker.

Kassene er lette å rengjøre, lette å innrede, strør ikke, de er veldig romslige, samtidig som de er helt trygge for hamsteren. Til ventilasjon har vi skjært ut en del av lokket, og stripset fast firkantnetting. Noen av de største kassene har også luker, slik at vi ikke trenger å løfte ned hele kassen når vi skal hente ut hamsteren.

Les mer om hva jeg anbefaler av bur og utstyr her!

Mosjon, kos og utetid
Våre hamstere er svært sosiale! Hver kveld står de på to i buret, klare for litt kos og utetid. Frempå og uredde klatrer de ivrige opp i hendene våre. Vi sitter derfor til stadighet med en hamster eller en hamsterunge på fanget, til alle døgnets tider og i alle rom. Tilogmed Hiets matfar er veldig glad i hamsterkos. Badet vårt er hamsternes fristed, hvor de får løpe fra seg og utforske nye ting hver dag. Vi har også løpegårder i flere størrelser, disse er laget av plastbriketter som settes opp i stua og gangen ved behov. Burene er innredet med romslige (28cm) hjul.

Stell
Vi er veldig nøye på riktig stell og hygiene i Hamsterhiet! Jeg har støv på hjernen, lett bakteriefobi og en forkjærlighet for å rydde. Så her er alt på stell stort sett til en hver tid. Hver dag enten kostes eller støvsuges det. Samt smårydder jeg stadigvekk i og rundt hamsterburene. En gang i uken renser jeg skikkelig opp i buret. Da skifter jeg på toaletter, renser sovehus og fyller på skåler. Skåler, etasjer, hus og løpehjul vaskes ved behov. Én gang i måneden vaskes alle burene og alt utstyret fra topp til tå. Da skifter jeg alt av bunn- og redemateriale. Vi bytter vann hver dag, og gjennomlufter rommet to ganger daglig. Jeg tar en liten helsesjekk på hamsterne ca. hver andre uke. Da sjekker jeg tenner, pels, øyne og ører. Samt veier jeg de og skriver ned slik at jeg har oversikt. Hamsterne får tilsyn av veterinær ved behov, og jeg reiser gjerne én gang for mye enn én gang for lite. Våre hamstere får god pleie hos Tonje Haug på Ryen Dyreklinikk, som ligger tre minutter unna med bil. 

aaaaaaaaaFôring
I matskålen får hamsterne en blanding av Care+ hamster og hamsternature, supplert med andre viktige ingredienser. Jeg varierer med å tilsette forskjellige typer havre og fullkornsprodukter, samt gode vitamin og proteinkilder. Musli, havrefras, fullkornspasta, Orijen hundefôr, tørkede erter og løvetann, linfrø og hirse – for å nevne noe. Det er viktig for meg at hamsterne mine skal få ordentlig og variert tilleggsfôr, litt ferskt hver dag! Da varierer jeg det slik at de får en god balanse av proteiner og vitaminer. Les mer om hva jeg anbefaler her!

 

 

 

Hamsterhiet
nv copynnnnn

 

13140992_10157020536835725_1484753830_nfabelbur
13169962_10157008763585725_1544432080_o11138681_10155450365025585_7650210193373639687_nSamla 130L

 

aaSamla 65L

  e eeDverghamsternes bur, Samla 55l bedroller.

 

hannah-1 hannah-2