Hamsterhiet

 

Hannah

Jeg er født i 1991 og er bosatt på Gan i Lillestrøm kommune med mann, barn og våre mange dyr.

Utdannet faglærer i formgivningsfag høsten 2013, har jobbet mange år på skole og er på fritiden lidenskapelig opptatt av dyrehold så vel som vintage leketøy. Når jeg ikke koser, fotograferer eller steller med dyr eller plastikkpony’er innendørs, da er jeg gjerne ute og nyter skog og mark eller styrer i vårt store hus!

Eyos Because Of Love “Ulla” og meg høsten 2015.Hamsterhiet

Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett siden August 2010. Oppdrettet har vært godkjent oppdrett i den tidligere hamsterforeningen (NHF), før foreningen ble inaktiv i 2015. Våren 2016 var jeg med å stifte en ny forening, Norsk hamsterklubb (NHK), hvor oppdrettet er godkjent for Syrisk gullhamster og dverghamster. Arten som startet det hele og som står mitt hjerte nærmest er Syrisk gullhamster, jeg avler også på Campbells dverghamster (siden 2016). I 2017 og 2018 avlet jeg også på Vinterhvit dverghamster og mus – men disse artene har jeg for en lengre periode lagt fra meg.

Oppdrettet er basert på ren lidenskap for en utrolig spennende dyreart som har enormt mye å by på. Samt et brennende ønske om å kunne bidra til at flere får oppleve gleden av å ha et kjæledyr i livet sitt! Jeg er overbevist om at dyr har en positiv innvirkning på menneskers psyke, og kan bidra til en mer givende hverdag. Uansett kjønn og alder!

Jeg har lært enormt mye på veien, både fra egne erfaringer og fra andres kunnskap. Likevel lærer jeg noe nytt hver dag, og synes det er kjempe moro! Det er nysgjerrigheten som driver meg, nysgjerrighet for hva disse søte små kan by på av forskjellige spennende gener og personligheter.
Jeg driver oppdrettet som på hobbybasis og fra egen lomme. Jeg er så heldig å ha en mann som hjelper meg med tunge løft, vannskifting og pass når jeg er bortreist.Sunne, sosiale og robuste dyr

I Hamsterhiet står dyrenes velvære i sentrum og vi har satt våre kriterier ut i fra dette. Jeg arbeider hardt for å bidra til å høyne kvaliteten på linjene i Norge. Helse og lynne er første prioritet, og dyrene skal være robuste i kropp og sinn. For å nå mine mål er jeg villig til å strekke meg langt, samt ta vanskelige beslutninger når det er behov for det.

Syrisk gullhamster
Hovedfokus på Cream-baserte farger, med og uten Silver, Umbrous, samt rødøyde og brunørede varianter av disse. Langhåret, Satin og Rex. Andre farger kan forekomme; viltbaserte farger som Cinnamon, Rust, Golden. Sortbasertefarger som Black, Dove, Blue. Samt korthåret. En sjelden gang vil det dukke opp Roan/WB.

Campbells dverghamster
Hovedfokus på Satin! Mest viltbaserte farger, men også noe sortbasert.Norsk Hamsterklubb!

logo-jeg-er-medlem-copy

Jeg følger Norsk hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider!

Jeg anbefaler alle som er litt over gjennomsnittet interessert i hamstere til å melde seg inn i foreningen! Det koster 200kr i året, og man får bla. tilgang til stambok, muligheten til å registrere dyr i stamboken og registrere seg som oppdretter. Samt får man også tilsendt et koselig og lærerikt medlemsblad tre ganger årlig, samt muligheten til å bidra med tekst og bilder til medlemsbladet!

Hos NHK er jeg registrert oppdretter på Syrisk gullhamster, Campbell’s dverghamster og Vinterhvit dverghamster.

For mer informasjon, se her:
http://norskhamsterklubb.no/foreningen/Kontakt

Husk å lese kjøpsinformasjonen før du sender meg en forespørsel om å stå på venteliste eller reservere en hamsterunge. Titt gjerne innom aktuelle kull og kullplaner også! Jeg bruker mye tid på å gjøre informasjonen så lett tilgjengelig som mulig og oppdaterer nettsidene fortløpende.

Jeg tar kun henvendelser om kjøp av hamster på mail!

Hamsterhiet@hotmail.com

NB!
Jeg har dessverre ikke kapasitet til å veilede hamstereiere som ikke har kjøpt hamster fra Hamsterhiet. Derfor viser jeg alltid til NHKs facebook-forum ved slike henvendelser. Der er det mange flinke hamsterentusiaster som kan svare på alt! Husk at ingen spørsmål er dumme, og at det er bedre å spørre én gang for mye enn én gang for lite.Vårt eget lille hi

Vi er så heldige å eie et stort hus på landet og mulighet til å gi hamsterne hele kjelleretasjen. Det er her jeg tilbringer det meste av min fritid. Jeg er stolt av å ha muligheten til å dyrke min interesse for smådyr her!

Burene
De syriske gullhamsterne huses i Samla 130L plastkasser (78x56x43) fra IKEA. Dverghamsterne bor i Sterilite-plastkasser som har samme bunnareal som Samla 130, men er lavere. Dette er romslige bur som legger godt til rette for gravemuligheter og masse plass til nødvendig utstyr. Kassene er lette å rengjøre, lette å innrede og holder godt på både strø og hamster. Kassene har netting i lokk eller luke i front til ventilasjon og for enkel tilgang til hamsteren.

This image has an empty alt attribute; its file name is 120091970_247913169930793_2828886446707231925_n.jpg

Mosjon, kos og utetid
Våre hamstere er meget sosiale! Hver kveld står de på to i buret, klare for litt kos og utetid. Frempå og uredde klatrer de ivrige opp i hendene våre. Vi sitter derfor til stadighet med en hamster eller en hamsterunge på fanget, til alle døgnets tider og i alle rom. Vi har også løpegårder i flere størrelser som hamsterne får leke og rase fra seg i hver kveld. Burene er innredet med romslige hjul og morsomme leker.

Stell
Jeg har støv på hjernen, lett bakteriefobi og en forkjærlighet for å rydde. Så her er alt på stell stort sett til en hver tid. Hver dag enten kostes og støvsuges det. Samt smårydder jeg stadigvekk i og rundt hamsterburene. En gang i uken renser jeg skikkelig opp i buret. Da skifter jeg på toaletter, renser sovehus og fyller på skåler. Skåler, etasjer, hus og løpehjul vaskes ved behov. Én gang i måneden vaskes alle burene og alt utstyret fra topp til tå. Da skifter jeg alt av bunn- og redemateriale. Vi bytter vann hver dag, og gjennomlufter rommet to ganger daglig. Jeg tar en liten helsesjekk på hamsterne ca. hver andre uke. Da sjekker jeg tenner, pels, øyne og ører. Samt veier jeg de og skriver ned slik at jeg har oversikt. Hamsterne får tilsyn av veterinær ved behov, og jeg reiser gjerne én gang for mye enn én gang for lite. Våre hamstere får god pleie hos Tonje Haug på Ryen Dyreklinikk.

I matskålen får hamsterne en gjennomtenkt sammensatt blanding av kvalitetsfôr. Det er viktig for meg at hamsterne mine skal få ordentlig og variert tilleggsfôr, litt ferskt hver dag! Da varierer jeg det slik at de får en god balanse av proteiner og vitaminer.