Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til min hjemmeside og blogg! Mitt navn er Hannah, og her deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet.
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av Syrisk hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF 27.12.2010. Jeg har stort fokus på dyrevelferd og ønsker med denne hjemmesiden å fremme hamsterens status i Norge.
 
Ta deg gjerne en titt rundt på denne hjemmesiden, her kan du lese utdypende om Hamsterhiet, våre hamstere og kull, fakta og tips om Syrisk hamster og masse, masse mer! Hvis du har tid og lyst så legg gjerne igjen en liten hilsen!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål? Da kan kanskje Hamsterhiet være til hjelp. Ikke nøl med å kontakte meg for evt. spørsmål du måtte ha.
 
Telefon: 90667646
E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
YouTube: Hamsterhiet på YouTube
Fb-profil: Legg oss til som venn!
 

 
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Blogg kategorier
Blogg Arkiv

 

Hamsterhiet oppdrett
Hamsterhiet oppdrett fikk sitt første planlagte kull i august 2010. På denne tiden var ikke oppdrettet organisert eller planlagt. Og kullene som kom til verden var primært for å bringe mine nydelige hamsteres gener videre. Det var vanskelig å ikke bli hektet, og det har siden den gang bare økt med flere avlsdyr og kull.

Ved juletider 2010 bestod jeg Norsk Hamsterforenings oppdretterprøve, som kun én av tre i Norge og den eneste i Oslo. Et knapt år senere sitter jeg i styret der som nestleder.

Det er mange grunner til at jeg fortsatte med oppdrettet. Én av de er for å avle frem gode hamstere med godt sinnelag og gemytt. Hamstere som gjør seg like bra til avl som kjæledyr til voksne og barn. Det er nysgjerrigheten som driver meg, nysgjerrighet for hva disse søte små kan by på av farger, hårlag, mønster og personligheter. Selvfølgelig er det også basert på ren lidenskap for en utrolig morsom og spennende dyreart som har mye å by på.

Jeg ønsker ikke på noen måte å være en del av et pengestyrt marked, og masseproduksjon av dyr. Hos oss står dyrenes velvære i sentrum og vi har satt våre kriterier ut i fra dette. Med mitt oppdrett ønsker jeg å bidra til en god opplevelse for mennesker som ønsker å ha dyr i livet sitt. Jeg er overbevist om at dyr har en positiv innvirkning på menneskers psyke, og kan bidra til en mer givende hverdag. Samt vil jeg også fremme og høyne hamsterens status i Norge, og bidra til å høyne kvaliteten på dyrene. Da det finnes alt for mye feilinformasjon der ute, samt er det også vanskelig å finne frem riktig og nyttig informasjon. Dette ønsker jeg å gjøre ved å dele og forhåpentligvis inspirere andre mennesker til riktig stell og hold av hamster.

Jeg driver oppdrettet alene, fra egen lomme. Jeg er så heldig å ha en kjæreste som hjelper meg når det trengs. Da med tunge løft, vannskifting og pass når jeg er bortreist. Samt viser både han og svigers mye støtte ved å la meg drive oppdrettet i leiligheten vi leier! Jeg får også hjelp fra min far, som alltid stiller opp med bil om nødvendig. Tusen takk til alle!

Navnet Hamsterhiet er et navn jeg kom frem til i samråd med en annen oppdretter. Det har ingen annen betydning enn at det er navnet på vårt lille hamsterrom i vår leilighet på Karlsrud i Oslo. Både samboeren min og jeg, hunden, kaninene og hamsterne trives veldig godt her! Logoen har jeg laget selv.


 

Kontakt
Lurer du på noe? Om du vil reservere hamster, kjøpe hamster eller kanskje bare har et spørsmål; ikke nøl med å ta kontakt! Ta deg gjerne en titt rundt på denne hjemmesiden for å finne svar. Her kan du lese om kull, stell, kjøp, oss i hamsterhiet og masse mer. Du kan selvsagt også kontakte meg for evt. spørsmål du måtte ha.

E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
Telefon mobil: 90667646
Facebook: Hamsterhiets profil og Hamsterhiets gruppe.


 

aaaaFarger, mønstre og hårlag .
Jeg holder mitt hovedfokus på Cream-baserte og Silver-baserte farger. Cream, Ivory, White, Silver grey, Blonde, Sable, Silversable, Mink og Silvermink. Hos oss kommer det både red eyed og black eyed.

Jeg avler kun på langhårete hamstere, med og uten Satin.

Samt har jeg ingen mønstergener i oppdrettet mitt lenger. Slik at alle hamsterungene som avles frem hos oss blir helfargete.

Se under “Syrisk hamster” og “Genetikk” i menyen ovenfor, for å se bilder av de forskjellige fargene, mønstrene og hårlagene.


 

Vårt eget lille hi
Jeg driver oppdrettet mitt i en leilighet på Karlsrud i Oslo. Leiligheten i seg selv er ganske stor, og dette gjør at hamsterne får eget rom, som de må dele med kaninene. Dette rommet kaller vi for Hamsterhiet, eller bare Hiet.

Burene
Til våre fastboende hamstere bruker vi en hjemmelaget løsning, med SAMLA-esker fra IKEA, som ble gjort om til store og fine bur. 130L til våre aktive dyr, og 65L til våre eldre eller syke hamstere. Disse burene er jeg veldig fornøyd med! De er lette å rengjøre, lette å innrede, strør ikke, de er veldig romslige, samtidig som de er helt trygge for hamsteren. Til ventilasjon har vi skjært ut en del av lokket, og stripset fast gitterdeler. SAMLA-kassene brukes også som fødebur og barnebur. Da blir 130L-kassen som blivende hamstermor allerede bor i simpelthen innredet til et egnet fødebur.
I Hamsterhiet bruker vi vanlig sagflis til hunnene, fødebur og barnebur. Hannene får noe som heter allspon, da dette er noe grovere og ikke setter seg i den lange pelsen deres. I hjørnedoene bruker vi kattesand, lys med relativt store klumper. Sanden er viktig for å fjerne oljer og annet skitt i pelsen til hamsteren. I sovehusene har de utvaskete biter av tekstiler eller dopapir.

Mosjon og utetid
Alle våre fastboende hamstere får hver sin løpeball, slik at de ikke skal bli forstyrret av hverandres lukter. Den får de løpe i 2-3 dager i uka, 1 times økter. Da løper de sammen, noe de synes er mer underholdene enn å løpe alene. De resterende dagene i uken får de også leketid løst på badet eller på hamsterrommet, også 1-times økter. Samt har de som får bruk for det alltid tilgang på store hjul.

Stell
Vi er veldig nøye på riktig stell og hygiene i Hamsterhiet! På søndag er dagen der alle burene skiftes og gjøres ordentlig rene. Da skiftes alt av mat og bunnmateriale. Hjørnedoene vaskes og får ny dosand. Da vaskes også det som trengs av sovehus, etasjer, leker etc. Den siste søndagen i månden vaskes alle burene og alt ekstrautstyret fra topp til tå.

aaaaaaaaaMat og vann
Alle hamsterne får nytt vann hver dag eller annenhver dag, litt avhengig om det er vitaminer i vannet eller ikke. I matskålen får de en blanding av Care+ hamster og hamsternature, blandet ut med litt forskjellig fra måned til måned. Feks; puffet ris, puffet havre, musli, tørrfôr til katt, valpefôr, fullkorn knekkebrø, fullkorn pasta, fiberplater, fullkorn frokostblandninger, havreflak, diverse frøblandinger etc. Jeg er veldig nøye på at mine hamstere skal få ordentlig og ferskt tilleggsfôr. Dette får de nesten hver dag, og jeg balanserer slik at de får en god balanse av kjøtt og protein, frukt og bær, grønnsaker og babymat på glass – også i såpass store mengder at det ikke går utover basisfôret deres!

http://hamsterhiet.com/wp-content/uploads/2013/07/a.jpg
Veggen med plass til to store kasser og tre mellomstore.

aaaaa65L SAMLA-kasse fra IKEA

aaaa130L SAMLA-kasse fra IKEA.

f