Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Syrisk gullhamster
Mesocricetus auratus

Lengde: 15 – 20 cm
Vekt: 120 – 220 gram
Alder: 2 – 3 år

Kjønnsmoden: 4-5 uker
Avlsmoden: 4 mnd.
Drektighet: 16 dager
Kullstørrelse: 5-12 stk.

Kort om arten
Syrisk hamster (Latinsk: Mesocricetus auratus) er den største arten hamster som blir brukt som kjæledyr. De er ofte kjent for å være lette å temme, og det kan man anta at er grunnen til at denne arten er blitt så populær å holde som kjæledyr.

Syriske hamstere blir mellom 2 og 3 år, men 4 år har forekommet. De kan bli så lange som 20cm, og 220g tunge. Hunner kan normalt ligge på mellom 140-200g, hanner 120-180g. Størrelse kan variere stort mellom individer og linjer.

Veldig mange kjenner til den syriske hamsteren som den typiske “gullhamsteren”. Det finnes mange forskjellige type popnavn til den syriske hamsteren. Som feks; Dalmantinerhamster, Pandahamster, Gullhamster og Angorahamster. Noen kaller den også for “vanlig hamster”. Alle disse er altså samme arten. Den syriske hamsteren kommer i forskjellige farger, hårlag og mønster – og det er pga disse at popnavnene har funnet sted. Man kan kjenne igjen en Syrisk hamster med den store størrelsen, som gjør at skiller seg betraktelig ut fra de andre tamme dvergartene.

 

Atferd
eeeeeAtferdsmessig er Syriske hamstere veldig godt egnet som kjæledyr, til store og til små, uerfarne som erfarne. De er veldig frempå og aktive, uredde og nysgjerrige. Samt blir arten også beskrevet som fredlig og tålmodig, men kan også være bestemt og påstålig. Det er viktig å huske på at arv og miljø spiller mye inn på den enkelte hamsterens væremåte og fremtreden, unntak kan derfor forekomme.
Hamstere er nattdyr, de sover stort sett igjennom hele dagen og er mest aktive på kveldstid. Den sene døgnrytmen har gjort at hamstere har utviklet meget dårlig syn. Til gjengjeld har de utviklet god hørsel og luktesans, og kan derfor være følsomme for høye lyder og lukter.
I naturen bor de i lange og dype underjordiske ganger, hvor de bygger seg store hi og har opptil flere matlagre. På nattestid er det trygt for de værste rovdyrene. Da er de ute og løper mange mil, på leting etter mat. Graving, løping og hamstring er derfor sterke innstinkter hos denne arten, og det må legges til rette for når man holder dem i fangenskap. Dette er ensomme dyr som er veldig territoriale, og i naturen møtes de kun en sjelden gang for paring. Hunnene er som regel mer territoriale enn hannene. Uansett er det viktig å ta i betraktning at Syriske hamstere skal ha sitt eget bur, for å unngå stygge slosskamper som medfølger sår, skader og i værste fall død.
Den rette betegnelsen å bruke når man snakker og skriver om hamster, er “en”. Ordet “hamster” er et hankjønnsord, og ikke et intetkjønnsord. Altså er det korrekt å si “en hamster” og ukorrekt å si “et hamster”.

aaaaaaaaaaaaaaaa2 abcaa