Velkommen til oss, Silvertussens Harper og Hedda.

 

I lang tid nÄ har jeg stÄtt pÄ liste hos Tina som driver Silvertussens hamsteruppfödning, i hÄp om Ä kunne hente med meg et lite nÞste hjem. Det er derfor dobbelt sÄ moro Ä kunne Þnske bÄde Harper og Hedda velkommen til oss!

Det siste halve Äret har jeg importert tilsammen fem hamstere. Floki og Tundra fra Danmark i April, Ulla fra Sverige i Juli og nÄ Hedda og Harper igjen fra Sverige. Jeg har gÄtt fra Ä ikke ha noe nytt blod til linjene mine, til Ä ha hele fem nye fantastiske hamstere og en mange spennende kombinasjoner! NÄ har jeg masse Ä holde pÄ med utover hÞsten og vinteren, og jeg gleder meg enormt masse til det!

Vi startet dagen kl. 6 i dag morges, og var hjemme igjen litt over kl. 17. Da hadde vi kjĂžrt helt til Fidos i TrollhĂ€ttan hvor Tina jobber, deretter til Strömstad djurklinik for Ă„ fĂ„ helseattest pĂ„ hamsterne, og til slutt en kjapp handlerunde pĂ„ Nordby kjĂžpesenter. Det har vĂŠrt en veldig fin dag. Spesielt hyggelig var det Ă„ fĂ„ hilse pĂ„ Tina, samt Ă„ endelig fĂ„ muligheten til Ă„ besĂžke Fidos – som jeg har hĂžrt sĂ„ mye godt om.

Det er ikke mye jeg fÄr skrevet om de nye stumpene nÄ, ettersom de gikk rett og la seg da vi kom hjem. Det ble forÞvrig ogsÄ bare ett bilde pÄ hver av dem, fordi jeg ikke ville stresse dem for mye. Vi har kjÞrt langt idag, bÄde to- og firbente er bra slitne!

Tusen takk til Tina for disse to fantastiske hamsterne!
Jeg gleder meg sÄnn til Ä bli kjent med dem begge.

 

 

Silvertussens Harper “Skyr”
White Satin LhIMG_20150814_173208Skyr, som han blir hetende hos oss, er en nydelig liten isbjÞrn, som skinner utrolig vakkert! Jeg har ingen store planer for ham avlsmessig, men jeg har selvsagt lagt meg opp noen tanker. Jeg hÄper Ä sette ut noen fine fÎrvert frÞkner etterhvert, som han skal pÄ date med. Samt er det planlagt at han skal settes sammen med Tundra etter nyttÄr. Det blir veldig fint Ä ha en ubeslektet hanne som kan krysses med alle de leddene jeg har i oppdrettet fra tidligere av. Det gir meg mange muligheter, som jeg ikke har satt meg noe sÊrlig inn i enda. Men snart skal jeg regne litt pÄ det og planlegge, da fÄr jeg litt mer oversikt.

 

 

Silvertussens Hedda “Hedda”
Ivory Lh
IMG_20150814_172956

Hedda skal fĂ„ lov til Ă„ beholde navnet sitt. Det er godt innenfor navnetemaet, atpĂ„til er det veldig vakkert og det kler henne godt. Navnet kommer fra det gammeltyske navnet Haduwig, hvor “hadu” betyr “strid”, og “wig” ogsĂ„ betyr “krig”. Det er planlagt at Hedda skal fĂ„ sitt fĂžrste kull mot juletider. Da vil jeg sette henne sammen med Hamsterhiets RĂ„k TyrionssĂžnn “Ludde” (Cinnamon Satin Lh, pĂ„ fĂŽr). Dette blir pĂ„ mange mĂ„ter en testparing for Ă„ se om Hedda bĂŠrer Cinnamon (liten sjanse) og for Ă„ se om Ludde bĂŠrer Cream. Men fĂžrst og fremst blir dette et kull med bra typemessige unger, med robuste kropper og fine hoder. Det blir utrolig spennende!

Author: hamsterhiet.com