INFOSKRIV: FeriepassIhht. dyrevelferdsloven skal kjæledyr ha daglig tilsyn.


Dette betyr at om du skal reise bort og ikke kan ta med hamsteren har du ansvar for å finne noen som kan ta over ansvaret for hamsteren i den perioden.

Du kan sette hamsteren hos noen andre eller du kan få familie, venner eller naboer til å besøke hamsteren hjemme hos deg selv. Det kan være lurt å alliere seg med en nabo eller slektning som kan ha hamsteren hos seg eller stikke innom for å se til den når du er borte.

Skal du være borte én uke eller mindre trenger hamsteren at du

Helvasker buret før du reiser
Legger til rette for aktivisering i buret (hjul, gnageleker, klatreleker)
Finner frem alt utstyr feriepasseren trenger for å ta vare på hamsteren din
Legger igjen din kontaktinfo til feriepasseren, slik at du enkelt kan nås ved behov
Legger igjen veterinærinfo, dersom feriepasseren må til veterinær med hamsteren


Sjekkliste til feriepasseren

Daglig tilsyn for å utelukke endring i atferd som kan tyde på sykdom
Kontroll på romtemperatur (18-25 grader)
Nytt vann daglig
Vannflasken fungerer
Alltid basisfôr i matskåla
En bit ferskmat hver tredje dag
Ett skift med dosand og redemateriale
Én kjapp spotclean ved behov
Hjulet ikke er veltet eller har kilt seg fast i ting eller strø

Og hvis det lar seg gjøre, er det best for hamsteren å få strekke på bena utenfor buret iallefall hver tredje dag.Jeg klarer ikke alltid å holde meg oppdatert på hvilke som driver feriepass av smådyr, for det er mange aktører som kommer og går. Anbefaler derfor å alltid sjekke finn.no og facebook-grupper, for oversikt over hvem som er aktive i den aktuelle perioden du søker pass.

Noen dyrebutikker tilbyr også feriepass.
Noen hunde- og katte-kenneler kan også ta imot smådyr.Jeg tilbyr kun feriepass til hamstere jeg har på fôravtale.


Jeg anbefaler
Stines Dyrehjelp i Lier
for feriepass av smådyr.En sprek og frisk hamster i sin beste alder tåler fint å reise, så ta den gjerne med på hytta om du har mulighet. Et mindre feriebur er helt innafor å bruke over kortere perioder. Feks. IKEA Samla 65 til Syriske gullhamstere og 45 til dverghamstere. Ofte får hamstere uansett mer kos og utetid i feriene som kan kompansere for et noe mindre feriebur.

Ved reising og forflytting må du bruke et reisebur. Det skal være fylt med masse strø og redemateriale, litt mat og en agurkbit for vann. Ikke sett inn sovehus, leker eller matskål i reiseburet. Skulle dere måtte bråbremse er det ugunstig om det er ting i reiseburet som hamsteren kan slå ryggen sin på.

Author: hamsterhiet.com