Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Ihht. dyrevelferdsloven skal kjæledyr ha daglig tilsyn.
Dette betyr at om du skal reise bort og ikke kan ta med hamsteren har du ansvar for å finne noen som kan ta over ansvaret for hamsteren i den perioden.
Du kan sette hamsteren hos noen andre eller du kan få familie, venner eller naboer til å besøke hamsteren hjemme hos deg selv. Det kan være lurt å alliere seg med en nabo eller slektning som kan ha hamsteren hos seg eller stikke innom for å se til den når du er borte.

Jeg tilbyr kun feriepass til hamstere jeg har på fôravtale.

Jeg pleier alltid å anbefale Stines Dyrehjelp i Lier for feriepass av smådyr. Samt vet jeg at det finnes et feriehjem som heter PetCare på Siggerud. Noen dyrebutikker tilbyr også feriepass. Noen hunde- og katte-kenneler kan også ta imot smådyr.

En sprek og frisk hamster i sin beste alder tåler fint å reise, så ta den gjerne med på hytta om du har mulighet. Et mindre feriebur er helt innafor å bruke over kortere perioder. Feks. IKEA Samla 65 til Syriske gullhamstere og 45 til dverghamstere. Ofte får hamstere uansett mer kos og utetid i feriene som kan kompansere for et noe mindre feriebur.
Ved reising og forflytting må du bruke et reisebur. Det skal være fylt med masse strø og redemateriale, litt mat og en agurkbit for vann. Ikke sett inn sovehus, leker eller matskål i reiseburet. Skulle dere måtte bråbremse er det ugunstig om det er ting i reiseburet som hamsteren kan slå ryggen sin på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *