HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
norskhamsterklubb.nohttps://www.pineclubgolf.com/best-electrical-push-carts/

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

 

Uncategorized


GOD JUL!

I tradisjonens tro skal jeg skrive litt om året som har vært og året som kommer. For å markere overgangen fra 2020 til 2021!


Det har vært et kjemperart år som til syvende og sist gikk hardt ut over julestemningen. Til tross for mangel på julestemning fikk vi pyntet huset akkurat tidsnok til jul, svoren på ribba ble sprø i år også og julefeiringen var fantastisk koselig i godt lag.
2020
Takk for et fantastisk år

Selvom året har vært preget av en pandemi har Hamsterhiet hatt enda et supert år! Det har til tider vært nødvendig å tilpasse seg og godt innkjørte rutiner måtte endres på, kanskje spesielt i forbindelse med levering av hamsterunger, men det har gått så fint. Tusen takk til alle kjøpere som har vist forståelse ved bruk av munnbind og håndsprit, og som har respektert min grense på to personer i hjemmet mitt og med 2 meters avstand.I år har Hamsterhiet hatt totalt 33 kull.

Sytten kull med Syrisk gullhamster og seksten kull med Campbells dverghamster.

Totalt 228 hamsterunger.
134 gullhamsterunger og 94 dverghamsterunger.

Det største kullet med Syrisk gullhamster er Kull 111: RAIFAR, på hele seksten unger! Disse ungene er i dag to uker gamle.

Det største kullet med Campbells dverghamster er CDN2-kullet, som bestod av ti unger. I år har dverghamsterne levert noen skikkelig store kull! To av kullene bestod av åtte unger hver, samt hadde vi ytterligere to kull på ni unger hver.
Beholdere 2019

Kvantitet er selvsagt ikke viktig, men det er likevel moro når frøknene får store og fine kull. Samt er det en fantastisk luksus for meg å ha så mange fine hamsterunger å velge i.Her er årets Hamsterhiet-beholdere!


Gullhamsterne

Jafar, Dalia, Skydor, Snø, Gara, Lulla, Årolilja, Virja, Snorre, Orvar, Organa, Evely, Mysa, Ura, Uella, Rain, Thorden, Terdor, Gryla.


Campbells

Huttmutt, Iveyra, Jinny, Joppy, Juvia, Oktavia, Quirky, Sygra, Stormar, Pytt, Murke, Milla, Matea, Nysk, Nyavha, Nuhyra, Sia.Forhåpentligvis blir det flere beholdere fra de kullene født sent i desember. Hvilke vet jeg ikke enda, men jeg er spent på å se de utvikle seg og gleder meg til å falle for én eller to.. Eller tre. Kanskje fire…?
Nykommere

Det er helt umulig å drive oppdrett uten nykommere som tilfører nytt blod til linjene! I år har vi vært så heldige å få ønske velkommen til disse stumpene. Ikke alle har kunnet brukes i avl og derfor senere blitt omplassert, men vi knyttet oss til dem alle og ettersom de har preget året vårt en hel del synes jeg de fortjener litt oppmerksomhet.Tenus, Vimus, Noctus, Omnius, Hreinu, Pepper, Hans, Dottie, Olle, Odd.
Samt tre ,foreløpig navnløse, Campbells.
Hvil i fred…

Det hører dessverre med hobbyen å miste dyr man er glad i. Det er fryktelig trist hver gang det skjer, selvom noen tap stikker ekstra godt i matmor-hjertet..

For meg er en del av det å bearbeide sorgen å lage minne-bilder av dyrene vi har mistet. Dette har jeg gjort i noen år allerede, og jeg synes det er så fint. Hvert eneste bilde er skreddersydd det dyret som har trasket over regnbuebroen, og reflekterer personligheten deres. Som dere kan se, så er det masse flotte farger i disse bildene. Alle individene vi har tatt farvel med i år hadde sterke og fargerike personligheter, og det gjenspeiles godt i minne-bildene.I år tok vi farvel med våre siste Vinterhvite dverghamstere og fansymus, etter å ha avsluttet linjene på disse to artene i 2018. Det var en underlig opplevelse og skulle ta farvel med de siste individene av disse to artene. Jeg var trist, men samtidig jeg lettet og glad. Trist fordi jeg hadde mistet kjæledyr som jeg var blitt kjempeglad i. Tanken på at de ikke skulle være der mer, i egen person eller via barn og barnebarn, var en lei tanke. Samtidig var jeg lettet fordi jeg nå ikke hadde flere vinterhvite eller mus igjen, som minnet meg på at jeg en gang avlet på dem. Det er et kapittel jeg har følt meg ferdig med for lengst. Selvom de siste pensjonistene ikke krevde mye mht. stell og plass, så opplevdes det som en liten milepæl da de ble borte.Ingen vil bli glemt, og er foralltid gjemt bort i et eget rom i matmorhjertet.
Takk for alt!
2020

Et jubileumsår!

Dette året feiret vi to store milepæler, nemlig 10 år som aktivt oppdrett og 100 kull med syrisk gullhamster!10 år

Hamsterhiets aller første kull kom til verden 8. august 2010.

Vårt aller første kull var nøye planlagt og vel gjennomført! Jeg var så heldig å få en fantastisk god opplevelse ved mitt første kull, som senere skulle bli grunnstenen for hele Hamsterhiet oppdrett. Årolilja var en strålende mor til sine elleve barn, hamsterungene ble likedan.

Kull 2010 | Hamsterhiet, hamsteroppdrett siden 2010!
333

Vi beholdt en hamsterunge fra dette kullet, Aslak Antonssønn. Som ble like god, snill, frisk og pen som sin far Anton.

bb copy

Anton var en fantastisk snill og vakker kar!

Årolilja var full av viljestyrke og livsglede.

Siden den tid, har hamsterhiet hatt 112 kull med syrisk gullhamsterunger.

53 kull med campbells dverghamster

Åtte kull med vinterhvit dverghamster

Syv kull med fansymus
Kull 100
EVERACE

Det var kjempemoro at vårt Kull 100 bestod av mange unger. Jeg hadde bestemt meg et par år tidligere at jeg skulle gjenbruke navn og oppkalle ungene etter hamstere som har betydd mye for Hamsterhiet oppdrett – uansett hvor mange unger det var i kullet.


“EVERINA”
Hamsterhiets
Everlasting Everina OfElvira

Ivory Roan
Satin
Longhaired


“SPACE”
Cantata’s
Space Sparkles

Caramel
Shorthaired

21.02.2020

HamsterhietsKullstørrelse 13Fenotyper
EVERACE Årolilja♀ FemaleCream
Satin Longhaired
EVERACE Dovra♀ FemaleCream
Satin Longhaired
EVERACE Ronja♀ FemaleCream
Satin Longhaired
EVERACE Nanna♀ FemaleCream
Longhaired
EVERACE Frøya♀ FemaleIvory
Roan Shorthaired
EVERACE Trym♂ MaleIvory Roan
Shorthaired
EVERACE Odin♂ MaleIvory Roan
Shorthaired
EVERACE Brage♂ MaleIvory
Roan Longhaired
EVERACE Snorre♂ MaleIvory Roan
Satin Longhaired
EVERACE Hugin♂ MaleCream
Satin Shorthaired
EVERACE Loke♂ MaleCream
Longhaired
EVERACE Thor♂ MaleCream
Longhaired
EVERACE Viking♂ MaleCream
Shorthaired

📸 GALLERI 📸
2021

I år trer vi inn i et nytt år med fire (tre gullhamster, ett campbells) kull på 2 og 3 uker, på hhv. 12, 16, 9 og 4 unger. Det er så koselig når det myldrer med babystumper nede på hamsterrommet! Vi venter forhåpentligvis flere kull om ikke lenge, på begge artene.

Det blir like spennende i år som det er hvert år, å se hva beholderne våre, samt nykommerne, har å by på. Da tenker jeg naturligvis ikke utelukkende på kull og hamsterunger, men også hvordan de utvikler seg i lynne og eksteriør, samt hvilke personligheter de har.

GODT NYTT ÅR!

Hamsterhiets ORRARA Original Orvar
Caramel Satin Longhaired
2,5mndJeg har strevd i mange uker for å få på plass et nytt, enklere og mer funksjonelt design. Både teknologien og inspirasjonen har gjort det vanskelig for meg å ferdigstille det. Tiden har ikke strukket til slik jeg hadde håpet på, og derfor har det vært noen uker med mye rot her på hjemmesiden – beklager så mye!

Jeg brukte mange timer på et design som helt plutselig forsvant sporløst i luften. Da måtte jeg starte alt på nytt, uansett hvor ergerlig det var. Det nye designet er nå på plass, men det gjenstår fortsatt en hel del….

WordPress har gått over fra HTML til Blocks, som gjør at jeg må konvertere alle sidene her inne og endre på mye av oppsettet. Derfor ser det ut til at det fortsatt blir mye rot i noen uker fremover. Kanskje spesielt på oversikten over tidligere kull.

Jeg har også nesten et tresifret tall ubesvarte mail som må besvares, av både tidligere og nye potensielle kjøpere. Samt hamsterunger som skal temmes, og et førerkort som skal tas. Derfor kan det fort ta noen måneder før nettsiden er helt ferdig.

 

HVIL I FRED

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

Sølve. Gåte. Iver. Freia. Frid. Freda. Mysteria. Magika. Lykke. Beist. Sky. Watchtower. Bølle. Brysk. Trolsk. Vilje. Eytukan. Neytiri. Glede. Eywa. Pandora. Norm. Tsutei. Cilje. Dark. River.

 

gggggggk

 

 


 

TIDLIGERE KULL

I 2018 avlet jeg en kort periode på kjæledyrsmus.

 

 

KULL MM-A1: Avatar (film)

Mor: Glede (Burmese Longhaired)ffffffffff
Far: Bølle (Black Texel Satin)

Født: 5. Mai 2018
Kullstørrelse: 9

GALLERI

 

Navn Kjønn Fenotyper
Neytiri Hunn Blue Texel Satin
Eywa Hunn Blue Texel
Pandora Hunn Black Texel Satin
Grace Augustine Hunn Black Texel
Trudy Chacon Hunn Black Texel Satin
Tsutei Hann Blue Piebald Texel Satin
Eytukan Hann Blue Texel Satin
Norm Spellman Hann Black Texel Satin
Jake Sully Hann Black Texel Piebald Satin

 

 

 

 

KULL MM-B1: Bob Dylan (sanger)

aMor: Mysteria (Agouti Tan)
Far: Beist (Himalayan)

Født: 18. Mai 2018
Kullstørrelse: 11

GALLERI

Navn Kjønn Fenotyper
TweedleDee TweedleDum Hunn Agouti
Summer Days Hunn Agouti Tan
Country Pie Hann Agouti
WiggleWiggle Hann Agouti Tan
Clean Cut Kid Hann Black Tan
Like A Rolling Stone Hann Black Tan
Not Dark Yet Hann Black Tan
Diamond Joe Hann Red eyed Siamese
Red River Shore Hann Red eyed Siamese
All Along The Watchtower Hann Red eyed Siamese
Under The Red Sky Hann Red eyed Siamese

 

 

KULL MM-C1

DSC_5622Mor: Vilje (Beige Broken Satin)
Far: Eytukan (Blue Texel Satin)

Født: 3. September 2018
Kullstørrelse: 11

 

 

 

 

KULL MM-D1

Mor: Glede (Burmese Longhaired)
Far: Trolsk (Splashed Satin Longhaired)

Født: 3. Oktober 2018
Kullstørrelse: 7

 

 

 

 

KULL MM-E1

Mor: Pandora (Black Texel Satin)
Far: Red Sky (ReSiamese)

Født: 8. Oktober 2018
Kullstørrelse: 8

 

 

 

 

KULL MM-F1

Mor: Magika (Agouti Tan)
Far: Tsutei (Blue Piebald Texel Satin)

Født: 10. Oktober 2018
Kullstørrelse: 1

 

 

 

 

KULL MM-G1

Mor: Neytiri (Blue Texel Satin)
Far: Trolsk (Splashed Satin Longhaired)

Født: 11. Oktober 2018
Kullstørrelse: 11

 

SIDEN 2018
AVLER JEG IKKE LENGER PÅ
VINTERHVIT DVERGHAMSTER.

 


 

HVIL I FRED

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

Pegasus Sofia “Tufsla”, Agouti hunn. Pegasus Roza “Vifsla”, Agouti Pearl hunn. Kwo’s Locustella timorensis “Frost”, Saphire Pearl hann. Kwo’s Dacnis cayana “Is”, Saphire hann. Kwo’s Emberiza koslowi, “Ember”, Agouti hann. Hamsterhiets Bashful Barkian, “Bark”, Agouti Pearl hann. Ulvmoses Comet, “Comet”, Agouti hann. Vallmos Eurasian Coot, “Fluddis”, Saphire hann. Kwo’s Niltava vivida, “Polara”, Agouti hunn. Hamsterhiets Amazing Ariella, “Ella”, Agouti Pearl hunn. Hamsterhiets Amazing Atinka, Agouti, hunn. Ulvmoses Thippe, Agouti hunn.

 

tufslavifsla20289843_10159024539800585_1676811172_nøøøøø28313118_10159967805630585_143680054_nøøøø20292334_10159024539950585_1787452043_n28458900_10159967805950585_733055101_ntinkaø

 

 


 

 

TIDLIGERE KULL

2017 og 1018 avlet jeg på renartede Vinterhvite dverghamstere.

 

 

w3

HAMSTERHIETS KULL WW-A1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Kwo’s Niltava vivida “Polara” – Agouti
Far: Kwo’s Locustella timorensis “Frost” – Saphire Pearl

Født: 17.12.2017
Kullstørrelse: 4

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Eier
Amazing Ariella Hunn Agouti Pearl Beholdes
Amazing Atinka Hunn Agouti Beholdes
Amazing Alfrida Hunn Agouti Julie M.
Amazing Amalia Hunn Agouti Pearl Hanna L.

 

 

 

 

eee

HAMSTERHIETS KULL WW-B1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Pegasus Sofia “Tufsla” – Agouti
Far: Kwo’s Locustella timorensis “Frost” – Saphire Pearl

Født: 04.01.2018
Kullstørrelse: 7

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Eier
Beautiful Beatrissa Hunn Agouti Pearl Ann-Katrin S.
Beautiful Bibbiella Hunn Agouti Ann-Katrin S.
Beautiful Bernada Hunn Agouti Kate B.
Beautiful Brysilla Hunn Agouti Pearl Ingvild L. S.
Bashful Barkian Hann Agouti Pearl Beholdes
Bashful Beowian Hann Agouti Pearl Christine N.
Bashful Brynian Hann Agouti Pearl Linn R. L.

 

 

 

 

aaHAMSTERHIETS KULL WW-C1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Pegasus’ Roza “Vifsla” – Agouti Pearl
Far: Kwo’s Dacnis cayana “Is” – Saphire

Født: 07/03-2018
Kullstørrelse: 5, fire hanner og én hunn

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Eier
Courageous Cimara Hunn Agouti Pearl
Curious Caspiar Hann Saphire Jhoana W. S.
Curious Cobriar Hann Saphire Pearl Ulricke A. M.
Curious Culunar Hann Agouti Pearl Hege R. S.
Curious Celinar Hann Agouti Pearl Jhoana W. S.

 

 

 

 

qqqqqHAMSTERHIETS KULL WW-D1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Hamsterhiets Amazing Atinka – Agouti
Far: Kwo’s Dacnis cayana “Is” – Saphire

Født: 12/05-2018
Kullstørrelse: 7

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Eier
Dynamic Diana Hunn Saphire Anette B. A.
Dynamic Denarla Hunn Agouti Helene A. F.
Delicious Dundar Hann Agouti Belinda H.
Delicious Didrikar Hann Saphire Cecilie B.
Dynamic Duriavo Hann Saphire Marit F.
Dynamic Dafraso Hann Saphire Cecilie B.
Delicious Draguar Hann Saphire Guri H.

 

 

 

 

www

HAMSTERHIETS KULL WW-E1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Hamsterhiets Amazing Ariella – Agouti Pearl
Far: Kwo’s Emberiza koslowi “Ember” – Agouti

Født: 07/06-2018
Kullstørrelse: 5

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Eier
Epic Elonia Ellasdatter Hunn Agouti Omar A. Frozens
Epic Ellinor Ellasdatter Hunn Agouti Linda J. J. E.
Epic Elvira Ellasdatter Hunn Agouti Pearl Linda J. J. E.
Elite Eldor Embersønn Hann Agouti Pearl Madeleine S.
Elite Elliot Embersønn Hann Agouti Pearl Linda J. J. E.

 

 

 

 

DSC_0888

HAMSTERHIETS KULL WW-F1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Kwo’s Niltava vivida “Polara” – Agouti
Far: Ulvmoses Comet – Agouti

Født: 08/07-2018
Kullstørrelse: 3

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Eier
Fabulous Franseska Hunn Agouti Janne H.
Fabulous Florentina Hunn Agouti Camilla K. A.
Fantastic Ferdinand Hann Agouti Charlotte J.

 

 

 

 

DSC_6668

HAMSTERHIETS KULL WW-G1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Hamsterhiets Courageous Cimara Agouti Pearl
Far: Vallmos Eurasian Coot Saphire

Født: 30/08-2018
Kullstørrelse: 2

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Eier
Glorious Gulliver Hann Saphire Veronica H.
Glorious Gabriel Hann Saphire Veronica H.

 

 

 

 

a

HAMSTERHIETS KULL WW-H1

⊱~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~✿~⊰

 

Mor: Hamsterhiets Amazing Ariella – Agouti Pearl
Far: Vallmos Eurasian Coot – Saphire

Født: 19/09-2018
Kullstørrelse: 6

GALLERI

Hamsterhiets Kjønn Fenotyper Status
Heavenly Henna Hunn Saphire Pearl Johannes m.fam.
Heavenly Helena Hunn Agouti Pearl Brita
Heavenly Haldis Hunn Agouti Brita
Historical Hector Hann Saphire Marie Ø.
Historical Harvey Hann Saphire Marie Ø.
Historical Hamilton Hann Agouti Pearl Marie Ø.

 

 

Mye har skjedd med hamsterungene i Kull 47 og 48. Det har vært en turbulent start på livet for disse små stumpene.

I Kull 47, mellom Hegra og Orion, gjenstår det tretten hamsterunger. Hegra er virkelig dedikert, og har falt til ro i mammarollen. Hun har kommet seg inn i en god rytme, og er flink til å passe på seg selv også. Likevel har det falt en fra, natt til i dag. Den var svak, så det var ikke overraskende. Det er ikke så uvanlig med så store kull at noen faller fra. Men det er likevel trist. Hegra har tapt seg masse, i både pels og vekt, men humøret er på topp. Hun er jo en blidfis!

I Kull 48, mellom Hydra og Hugin, har det skjedd enda mer. Der har det blitt redusert fra tretten til åtte unger, altså har hele fem unger falt fra. Tre av dem allerede første natten. Tre av dem var tydelig mindre enn resten av kullet, og de andre to var tilsynelatende ikke noe galt med. Hydra virker ikke helt å ha fått dreisen på mammarollen. Hun er ikke flink til å hamstre mat, og hun blir lett distrahert. Derfor prøver jeg å romstere minst mulig og skjerme henne for alle type lyder og lukter. Hun ammer og dekker over dem, men hun virker fortsatt litt forvirret. Hun virker ikke stresset eller engstelig. Og det er jo litt dumt, jeg vil gjerne at de skal engste seg for ungene litt for mye enn for lite.

Nå har ungene begynt å spise selv, og det er bra. Da får mammaene litt avlastning og blir det litt lettere for dem å amme. Jeg legger ferskmat rett i redene hver dag, slik at ungene får i seg både babymat, kjøtt og grønnsaker. Det er spesielt viktig hos Hydra, siden hun ikke har noe matlager ved ungene.

Jeg håper ingen flere faller av den neste uken. Vi er bare halvveis i den kritiske tiden, så jeg holder pusten en uke til. De to første ukene er uten tvil de mest usikre og nervepirrende, av de totalt fem ukene hamsterungene skal være hos meg. Jeg håper det er ei fin jente til meg hos Hydra, som jeg kan beholde til videre avl.

bI Kull 47 er det et bredt fargespekter med en fin fordeling. Noen av ungene skinner såvidt også, hvilket betyr at de er satin.

bI Kull 48 ser alle ut til å være silverbasert. Om jeg ikke så helt feil er det en homozygous silver der også, som er lysere enn de andre ungene.