Godt nytt år, 2021!


GOD JUL!

I tradisjonens tro skal jeg skrive litt om året som har vært og året som kommer. For å markere overgangen fra 2020 til 2021!


Det har vært et kjemperart år som til syvende og sist gikk hardt ut over julestemningen. Til tross for mangel på julestemning fikk vi pyntet huset akkurat tidsnok til jul, svoren på ribba ble sprø i år også og julefeiringen var fantastisk koselig i godt lag.
2020
Takk for et fantastisk år

Selvom året har vært preget av en pandemi har Hamsterhiet hatt enda et supert år! Det har til tider vært nødvendig å tilpasse seg og godt innkjørte rutiner måtte endres på, kanskje spesielt i forbindelse med levering av hamsterunger, men det har gått så fint. Tusen takk til alle kjøpere som har vist forståelse ved bruk av munnbind og håndsprit, og som har respektert min grense på to personer i hjemmet mitt og med 2 meters avstand.I år har Hamsterhiet hatt totalt 33 kull.

Sytten kull med Syrisk gullhamster og seksten kull med Campbells dverghamster.

Totalt 228 hamsterunger.
134 gullhamsterunger og 94 dverghamsterunger.

Det største kullet med Syrisk gullhamster er Kull 111: RAIFAR, på hele seksten unger! Disse ungene er i dag to uker gamle.

Det største kullet med Campbells dverghamster er CDN2-kullet, som bestod av ti unger. I år har dverghamsterne levert noen skikkelig store kull! To av kullene bestod av åtte unger hver, samt hadde vi ytterligere to kull på ni unger hver.
Beholdere 2020

Kvantitet er selvsagt ikke viktig, men det er likevel moro når frøknene får store og fine kull. Samt er det en fantastisk luksus for meg å ha så mange fine hamsterunger å velge i.Her er årets Hamsterhiet-beholdere!


Gullhamsterne

Jafar, Dalia, Skydor, Snø, Gara, Lulla, Årolilja, Virja, Snorre, Orvar, Organa, Evely, Mysa, Ura, Uella, Rain, Thorden, Terdor, Gryla.


Campbells

Huttmutt, Iveyra, Jinny, Joppy, Juvia, Oktavia, Quirky, Sygra, Stormar, Pytt, Murke, Milla, Matea, Nysk, Nyavha, Nuhyra, Sia.Forhåpentligvis blir det flere beholdere fra de kullene født sent i desember. Hvilke vet jeg ikke enda, men jeg er spent på å se de utvikle seg og gleder meg til å falle for én eller to.. Eller tre. Kanskje fire…?
Nykommere

Det er helt umulig å drive oppdrett uten nykommere som tilfører nytt blod til linjene! I år har vi vært så heldige å få ønske velkommen til disse stumpene. Ikke alle har kunnet brukes i avl og derfor senere blitt omplassert, men vi knyttet oss til dem alle og ettersom de har preget året vårt en hel del synes jeg de fortjener litt oppmerksomhet.Tenus, Vimus, Noctus, Omnius, Hreinu, Pepper, Hans, Dottie, Olle, Odd.
Samt tre ,foreløpig navnløse, Campbells.
Hvil i fred…

Det hører dessverre med hobbyen å miste dyr man er glad i. Det er fryktelig trist hver gang det skjer, selvom noen tap stikker ekstra godt i matmor-hjertet..

For meg er en del av det å bearbeide sorgen å lage minne-bilder av dyrene vi har mistet. Dette har jeg gjort i noen år allerede, og jeg synes det er så fint. Hvert eneste bilde er skreddersydd det dyret som har trasket over regnbuebroen, og reflekterer personligheten deres. Som dere kan se, så er det masse flotte farger i disse bildene. Alle individene vi har tatt farvel med i år hadde sterke og fargerike personligheter, og det gjenspeiles godt i minne-bildene.I år tok vi farvel med våre siste Vinterhvite dverghamstere og fansymus, etter å ha avsluttet linjene på disse to artene i 2018. Det var en underlig opplevelse og skulle ta farvel med de siste individene av disse to artene. Jeg var trist, men samtidig jeg lettet og glad. Trist fordi jeg hadde mistet kjæledyr som jeg var blitt kjempeglad i. Tanken på at de ikke skulle være der mer, i egen person eller via barn og barnebarn, var en lei tanke. Samtidig var jeg lettet fordi jeg nå ikke hadde flere vinterhvite eller mus igjen, som minnet meg på at jeg en gang avlet på dem. Det er et kapittel jeg har følt meg ferdig med for lengst. Selvom de siste pensjonistene ikke krevde mye mht. stell og plass, så opplevdes det som en liten milepæl da de ble borte.Ingen vil bli glemt, og er foralltid gjemt bort i et eget rom i matmorhjertet.
Takk for alt!
2020

Et jubileumsår!

Dette året feiret vi to store milepæler, nemlig 10 år som aktivt oppdrett og 100 kull med syrisk gullhamster!10 år

Hamsterhiets aller første kull kom til verden 8. august 2010.

Vårt aller første kull var nøye planlagt og vel gjennomført! Jeg var så heldig å få en fantastisk god opplevelse ved mitt første kull, som senere skulle bli grunnstenen for hele Hamsterhiet oppdrett. Årolilja var en strålende mor til sine elleve barn, hamsterungene ble likedan.

Kull 2010 | Hamsterhiet, hamsteroppdrett siden 2010!
333

Vi beholdt en hamsterunge fra dette kullet, Aslak Antonssønn. Som ble like god, snill, frisk og pen som sin far Anton.

bb copy

Anton var en fantastisk snill og vakker kar!

Årolilja var full av viljestyrke og livsglede.

Siden den tid, har hamsterhiet hatt 112 kull med syrisk gullhamsterunger.

53 kull med campbells dverghamster

Åtte kull med vinterhvit dverghamster

Syv kull med fansymus
Kull 100
EVERACE

Det var kjempemoro at vårt Kull 100 bestod av mange unger. Jeg hadde bestemt meg et par år tidligere at jeg skulle gjenbruke navn og oppkalle ungene etter hamstere som har betydd mye for Hamsterhiet oppdrett – uansett hvor mange unger det var i kullet.


“EVERINA”
Hamsterhiets
Everlasting Everina OfElvira

Ivory Roan
Satin
Longhaired


“SPACE”
Cantata’s
Space Sparkles

Caramel
Shorthaired

21.02.2020

HamsterhietsKullstørrelse 13Fenotyper
EVERACE Årolilja♀ FemaleCream
Satin Longhaired
EVERACE Dovra♀ FemaleCream
Satin Longhaired
EVERACE Ronja♀ FemaleCream
Satin Longhaired
EVERACE Nanna♀ FemaleCream
Longhaired
EVERACE Frøya♀ FemaleIvory
Roan Shorthaired
EVERACE Trym♂ MaleIvory Roan
Shorthaired
EVERACE Odin♂ MaleIvory Roan
Shorthaired
EVERACE Brage♂ MaleIvory
Roan Longhaired
EVERACE Snorre♂ MaleIvory Roan
Satin Longhaired
EVERACE Hugin♂ MaleCream
Satin Shorthaired
EVERACE Loke♂ MaleCream
Longhaired
EVERACE Thor♂ MaleCream
Longhaired
EVERACE Viking♂ MaleCream
Shorthaired

📸 GALLERI 📸
2021

I år trer vi inn i et nytt år med fire (tre gullhamster, ett campbells) kull på 2 og 3 uker, på hhv. 12, 16, 9 og 4 unger. Det er så koselig når det myldrer med babystumper nede på hamsterrommet! Vi venter forhåpentligvis flere kull om ikke lenge, på begge artene.

Det blir like spennende i år som det er hvert år, å se hva beholderne våre, samt nykommerne, har å by på. Da tenker jeg naturligvis ikke utelukkende på kull og hamsterunger, men også hvordan de utvikler seg i lynne og eksteriør, samt hvilke personligheter de har.

GODT NYTT ÅR!

Hamsterhiets ORRARA Original Orvar
Caramel Satin Longhaired
2,5mnd

Author: hamsterhiet.com