Kjøpe hamster?

 

Nettsiden oppdateres fortløpende!

 

Ønsker du å reservere en av de ledige hamsterungene eller skrive deg på venteliste for kommende kull, må du først lese kjøpsinformasjonen!

 

Godt nytt år ønskes til deg fra alle oss i Hamsterhiet!
I tradisjonens tro skal jeg skrive litt om året som har vært og året som kommer. For å markere overgangen fra 2016 til 2017!

 

Julen 2016
15697307_1252092071538204_1840949369260509186_nFørst må jeg selvsagt nevne, at vi har hatt en utrolig fin julefeiring. De uheldige omstendighetene med Kull 52 satte en liten demper på stemingen her, men vi har klart å kose oss likevel.

Vi var så heldige å få fri denne julen. Matfar har ikke hatt juleferie på hele fire år. Alle dyrene, store som små, har fått noe ekstra godt å spise på i Jula. Fôrvert Margrethe lagde nydelige julekjeks til hamsterne, samt har jeg kjøpt diverse sunne godbiter og masse snaskens ferskfôr. Kaninene har også fått vært ute på verandaen og løpe fra seg flere dager, ettersom det har vært mildvær her i Oslo. Torkel fikk en diger pakkehaug på julaften, og var så flink å åpne alle pakkene selv. Jeg tør trygt si at alle våre firbente er fornøyde! Og når de er fornøyde, da er jeg så glad!

Vi har hatt staselig besøk av fire fôrverthamstere denne julen. Råk fra Kull 36, Gyda fra Kull 38, Hydra fra Kull 44 og Fjellerke (avbildet) fra Kull 48.

 

Takk for det gamle!
aaaaaaaaaaDette året er kanskje det året som jeg synes har gått raskest forbi, av de seks og et halvt årene jeg har holdt på med hamsteroppdrett. Ikke vet jeg hvorfor, men jeg antar at tiden flyr når man har det gøy. Vi har hatt både oppturer og nedturer, koselige stunder og triste stunder.

Collage av Hamsterhiets 2016 —>
Klikk for større bilde.

Dette året har vi fødd opp totalt nittito syriske hamsterunger fordelt på ti kull. Samt tretten Campbells dverghamsterunger fordelt på fire kull.

Vi har hatt noen skikkelig store kull, spesielt på begynnelsen av året. Jeg følte virkelig at vi tok med oss den gode grooven fra 2015, hvor vi kun mistet én eneste hamsterunge. Men det skulle endre seg fort, da Kull 49 og 50 ble rammet av svellmage i høst. Med det ferskt i minnet ble det derfor ekstra tungt da det dukket opp igjen nå i Kull 52. Når kontrastene er så store, så tar jeg det mye tyngre. Fra å ikke miste noen hamsterunger, til å miste halvparten. Utrolig trist og demotiverende. Nå føler jeg at uansett hvor flink jeg er å sjekke stamtavler før jeg importerer og uansett hvor godt forarbeid jeg gjør når jeg setter en paring, så dukker den håpløse og grusomme defekten opp igjen..

I mars fikk vi våre aller første campbells dverghamstere, og i Juni kom vårt Campbells Kull A til verden. Siden da har vi hatt tre kull til, beholdt egenoppdrettede dverghamstere og importert nye. Det har vært moro å bli kjent med en ny art, og jeg føler jeg lærer noe nytt hver dag. Det er gøy! De første to kullene utviklet dessverre diabetes, og ingen levde til å bli tre måneder. Det var noen tøffe uker med mange veterinærbesøk. Vi konkluderte med at jeg hadde fôret dverghamsterne helt feil, til tross for at jeg selv følte at jeg hadde satt meg godt inn i dverghamsternes kosthold. Jeg lærte på den harde måten, men sitter igjen med mange gode erfaringer og mye kunnskap nå som vi har funnet et fôr og kosthold som fungerer for dverghamsterne. Vi savner Aske og Børrea spesielt, som var våre beholdere fra de første kullene, og minnes dem med kjærlighet.

Dette året har jeg fått være med å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb (NHK). Dette har til tider vært utrolig mye jobb, men samtidig har det også vært kjempemoro. Nå er det meste på plass, og i 2017 får vi endelig høstet en del av fruktene. Det blir spennende!

 

Året som kommer.
15726531_1258821467531931_2300787481437627737_nSelvom motivasjonen ikke er helt på plass akkurat nå, så håper og tror jeg at den kommer tilbake snart. Jeg skal iallefall ikke gi meg før jeg har prøvd og gitt mitt beste.

Planen for 2017 er å sette kull på de hunnene vi har her nå. Vitra og Varga venter sine andre kull nå i midten av Januar. Om alt går som jeg håper, og Varga kommer seg godt etter sitt andre kull, vil jeg vurdere å sette et tredje og siste kull på henne. Hegra skal få sitt andre og siste kull i januar, samtidig som Alwina skal få sitt første kull. Alwina skal også få kull igjen etter sommerferien, dette blir hennes andre og siste kull. Samt skal lille Katania fra Kull 51 ut på fôr, og hun skal på date med Grom en gang i mars. Da skal vi endelig få igang Roan-linjene, og jeg skal sette noen Roan-hanner ut på fôr. For mer detaljerte kullplaner se her.

Det er med andre ord ikke i planene å gå til anskaffelse av flere nye avlsdyr. Vi har egentlig ganske fullt her nå, så det er begrenset hvor mange flere som får plass. Jeg har hatt veldig vanskelig for å sette hamstere ut på fôravtaler ila. 2016. Jeg har ikke klart å distansere meg fra de, og ville gjerne ha alle her. Det har endt opp med hyller fulle av bur, og mindre plass til feriepass. Det er ikke manko på utetid, stell og kos, men jeg skulle virkelig ønske at vi hadde minst dobbelt så stort rom! For å få planene til å gå opp på sikt blir jeg nødt til å sette ut flere hamsterunger, muligens også voksne, på fôravtaler.

Når det gjelder Campbells’ene så kommer det til å skje mye spennende i 2017! Vi har jo beholdt Cara fra C-kullet og Draga fra D-kullet, som i all hovedsak skal stå for kullene våre i 2017. I skrivende stund er Moria på besøk hos Troll for å bli mamma en tredje og siste gang, samt har Irka én eneste hamsterunge i Hamsterhiets E-kull som er tre dager gammel. Det er mulig at jeg prøver å sette et kull til på Irka. Jeg har ingen konkrete planer for hva jeg gjør videre. Forhåpentligvis kan jeg beholde og sette ut på fôr to eller tre jenter fra Cara, Draga og Irka tilsammen. Da må jeg isåfall importere en ny hanne, eller to, for å få det til å gå opp.

Det blir et spennende år og vi har mye å se frem til!

 

Feriepass 2017
aaa (9)Dette året vil vi kun tilby feriepass til fôrverthamstere. Med flere fastboende hamstere blir det færre ledige plasser til feriegjester. Fôrverter betaler naturligvis ikke for pass.

Priser 2017
Jeg prøver å følge markedet så godt som jeg kan, og da ser jeg hovedsakelig på priser i Oslo, Akershus og Østfold. Jeg ønsker å ligge litt over dyrebutikkene, og derfor høyner jeg med en femtilapp i 2017. Prisen for hamsterunger født i 2017, Syriske og Campbells, ligger derfor på 400kr.

 

Dersom du er over gjennomsnittet interessert i hamster, så kommer det oftere oppdateringer og bilder fra Hamsterhiet på Facebook og Instagram!

 

Hvil i fredaa Hugin, Hedda, Børrea, Birk og Aske.
<3

HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge.
1903 Gan, Lillestrøm, Norge.

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb.
Syrisk gullhamster siden 2010.
Campbells dverghamster siden 2016.

 

Hamsterhiet@hotmail.com