Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til min hjemmeside og blogg! Mitt navn er Hannah, og her deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet.
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av Syrisk hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF 27.12.2010. Jeg har stort fokus på dyrevelferd og ønsker med denne hjemmesiden å fremme hamsterens status i Norge.
 
Ta deg gjerne en titt rundt på denne hjemmesiden, her kan du lese utdypende om Hamsterhiet, våre hamstere og kull, fakta og tips om Syrisk hamster og masse, masse mer! Hvis du har tid og lyst så legg gjerne igjen en liten hilsen!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål? Da kan kanskje Hamsterhiet være til hjelp. Ikke nøl med å kontakte meg for evt. spørsmål du måtte ha.
 
Telefon: 90667646
E-mail: Hamsterhiet@hotmail.com
YouTube: Hamsterhiet på YouTube
Fb-profil: Legg oss til som venn!
 

 
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Blogg kategorier
Blogg Arkiv

Hamsterhiet oppdrett

 

Det er veldig trist og tungt for meg å meddele at Hamsterhiets Brage Snorressønn har tatt turen over regnbuebroen.

Over de siste ukene har Brage tydelig vært en eldre herremann. Han har hatt gammelmannsbur i et par månder allerede. Med korte avstander, ekstra mye bunn- og redemateriale, og lett tilgang til mat og vann. Han har fått rolige kosestunder på sofaen og i armkroken til matmor, fremfor fri tilgang på bad og løping i løpeball. Humøret, matlyst og avføring var ellers på topp. Jeg tror hans siste uker var veldig rolige og fine for ham.

På lørdag kveld var han ikke pigg, han sov mye og spiste lite. Det eneste jeg fikk han til å spise var babymat servert rett utenfor sovehusdøra, som ikke er likt et slikt matmonster som Brage. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at om han ikke ble bedre, så skulle vi til dyrlegen som første gjøremål på mandag. Men Brage sovnet stille inn natt til i dag.

Brage ble ett år, elleve månder, én uke og to dager gammel. Han skulle fylt andre året 22.April. Jeg sier alltid til meg selv at jeg skal være storfornøyd om jeg får ha hamsterne mine til de blir over to år. Alt over dette er en koselig bonustid! Det er mange hamstere jeg har vært så heldig å få ha flere månder over sitt andre leveår. Slik ble det dessverre ikke med Brage. Han var ikke langt unna, men jeg skulle så veldig gjerne hatt han enda litt til.

Brage var virkelig helt unik! En skikkelig avslappet kar, som tok livet med ro – iallefall som voksen! Som ung var han som unghamstere flest – en skikkelig energibundt som gjorde alt for å komme opp i hånda, ut av buret for å utforske verden. Han var gjerne den første jeg tok opp for å vise besøkende. Ikke bare fordi han var slående vakker, med sin vanvittige gode, tykke og lange satinpels. Men også fordi hans rolige og omgjengelige vesen smelter en hver sjel i senk.

Han var virkelig drømme-avlshannen, i lynne, helse og utseende. Jeg er så veldig glad for at jeg valgte å beholde han fra Hamsterhiets Kull 20. Det eneste jeg angrer på er at han ikke fikk bli far til flere kull. Han fikk den store ære å være far til fem kull, Hamsterhiets Kull 21, 25, 28, 29 og 30. Tilsammen 32 små hamsterunger! Hvorav jeg har beholdt hans sønn Frost, fra Kull 30 med Ronja. Jeg er veldig glad for å ha Frost igjen her i Hamsterhiet! Hans farfar er Snorre Lokessønn fra Kull 5 og Oldefaren er selveste Loke som var starten til de flotte linjene jeg startet hele Hamsterhiet med.

Tusen takk, fineste Brage Snorressønn, for at jeg fikk lov til å dele alle de fine stundene med deg. Takk for all den gode erfaringen du har gitt meg, og for den trøsten du ga meg på tunge dager. Takk for alt. Jeg håper du sover godt og drømmer søtt. Det har du virkelig fortjent! Matmor elsker deg <3

Hamsterhiets
Brage Snorressønn

22.04.2012 – 31.03.2014
⊱~~~~~~✿~❤~✿~~~~~~⊰

 

Her i Hamsterhiet står alt bra til! Vi har slappet av etter å ha levert fra oss et veldig vellykket kull. Tusen takk for så mange hyggelige og positive tilbakemeldinger, fra Kull 30′s nye eiere! Hamstere, kaniner, hund og folk har det bare bra! Fom. i kveld er det vinterferie for matmor, og da blir det bare kos for både meg og de firbente!

 

Brage begynner å bli litt skranten, og synes det meste er ganske slitsomt. Jeg har ordnet gammelmannsbur til han, men likevel synes han at avstandene er ganske lange. Jeg tror nok muligens han synes litt mer synd på seg selv enn hva det faktisk er. For han er egentlig i veldig fin form. God og rund, spiser og bæsjer godt, og han beveger seg ganske bra. Så jeg bekymrer meg ikke, og han får finne seg i litt tvangskosing. Jeg fant dette bildet av han som fire uker gammel. Se så søt, da! Tenk at han blir to år i April, allerede..

 

aaaa Dovra har lagt godt på seg og vokst en del de siste ukene! Nå veier hun over 140g, og det er en akseptabel vekt for første paring. Den vil ta plass om ikke lenge!

 

a aa aaa aaaa aaaaaFrost har taklet overgangen til tilværelsen som enebarn i enebolig helt strålende. Han er fortsatt like sosial og kosete som han var med sine søsken. Det er ikke mye vi ser til han – unge hamstere sover utrolig mye! Men han får en tur ut hver dag, og vi blir stadig bedre kjent. Nå har jeg også fikset buret hans skikkelig etter de flyttet ut! Han har ikke fått hjul, da han er alt for ung til å ha det stående i buret til en hver tid. Han får ha det i helgene, og ellers storkoser han seg i et gigabur med lekene sine. Ettersom han vokser skal vi utvide og gjøre buret litt mer spennende. Enn så lenge så er dette mer enn nok for en ung og liten krabat som Frost!

 

aaaaaaRonja har kommet seg godt etter sitt andre kull! Like blid og sosial som alltid, min fine, store og gode Ronja. Hun er nå blitt erklært pensjonist, som er en tilværelse jeg tror hun vil trives i. Vi feiret Ronjas ettårsdag Tirsdag 4. Februar! Hurra for den fine frøkna, som bare blir bedre for hver dag som går!

 

aaaaaaaDenne lørdagens snack bestod av babygrøt, skinke, salat og et bringebær. Mine hamstere får alltid litt ekstra godt på lørdag!

 

aaaaaaaaFrost synes det var veldig stas.

 

aaaaaaaaaJeg har også fått kjøpt inn og blandet nytt fôr, og denne gangen ble det slik! Alltid Versele-laga’s Hamster Nature som basisfôr ca. 70%. De resterende 30% er litt puffet ris, valpefôr (god proteinkilde), fullkornspasta, solsikkefrø (små mengder på vinterstid gir et ekstra fettlag når det er kaldere i huset), musli med blåbær og tranebær (veldig godt for immunforsvaret!), musli med tørket frukt og Func supermusli (denne er super, ehehehe, med veldig mange gode frøtyper, anbefales!).

 

AAAAVi har vært så heldige å ha besøk av Hårek de siste ukene! Han er også kjent som Rhaegal Bragessønn, fra Kull 29 med Tetra og Brage. Han ble satt ut på fôr til Line, og har vokst seg stor, sterk og fin! Jeg er veldig fornøyd med han, og ikke minst fôrverten hans! Ikke bare er han en stor og flott plugg på over 160g, men han har også veldig fin pels. Og best av alt; han er en av de roligste og mest bedagelige hamsterne jeg har vært borti. Personligheten hans minner meg veldig om Snorre Lokessønn fra Kull 5. Snorre er jo pappaen til Brage, og dermed også Hårek sin bestefar.

Han skal uten tvil få bli pappa, og allerede i slutten av Februar skal han pares opp med Dovra. Det er en 50% sjanse for at Dovra bærer Cinnamon, og en 50% sjanse for at Hårek bærer Cream. Så fargemessig kan denne krysningen være en liten risk og ta, da vi i værste fall kan ende opp med et rent Black eyed Silver grey kull, med og uten umb og kanskje noen Golden. Men begge foreldrene er utrolig flotte, og her velger jeg avlsdyrene ene og alene på gemytt og helse.

AAA AAA Vakker! <3

 

a

I dag dro jeg frem kameraet og utnyttet de få minuttene vi fikk med fantastisk fotolys. Det er lenge siden jeg har tatt skikkelige bilder av smådyrene, så det var på tide! Ronja var litt opptatt med amming, så hun fikk slippe.

Dovra har det bare bra. Vi elsker henne! Hun er så ivrig, morsom og fin i alt hun gjør. Hun spiser alt hun får, men veier bare 89g, men ser helt sunn og frisk ut. Pelsen er fin også – tykk, lang og sterk i fargen. Hun er veldig fin i type også! Skikkelig bollekinn, og fin hodeform. Hun er og ser ut til å bli, veldig pen som fullvoksen! Hun er jo så herlig! Når det gikk tre dager siden jeg fikk kost med henne sist, så var hun ikke noe mer sjenert og usikker av den grunn. Spratt rett opp i hånda mi, helt uten problemer. Slik har hun vært siden jeg fikk henne.

aa aaa aaaa aaaaaDovra er veldig fotogen! Poserer som en drøm, hihi..

aaaaaaBrage-mann var ikke noe særlig fotogen i dag. Han er blitt en søt og gretten gammel mann <3

aaaaaaaTetra-mor hadde nesten ikke tid til å stå stille. Det har hun aldri! <3

b copyLenin er jo alltid så fin <3

bb copy bbb copySymra <3

c copyTorkel snek seg oppi stolen også! Han er blitt stor.

 

Hamsterhiets Kull 30, og vårt første kull i 2014 er endelig her!
wwEtter å ha forsøkt å pare Ronja med Brage to ganger uten å lykkes, bestemte vi oss for å hente inn en ny hanne – nemlig Butler, Tetras kullbror. Etter mye betenktningstid valgte jeg også å sette et kull på Ronjas datter, Sunnà, som bodde hos fôrvert. Sunnà og Butler fant tonen etter litt fomling og tassing. Det gikk veien, og Sunnà hadde bebiskuler allerede ved dag 3 av graviditeten. Ronja og Butler hadde derimot ikke så god kjemi.. Det ble til at vi i siste liten paret henne opp med Brage nok en gang, i håp om at alle gode ting er tre.

Trolltussens Butler –>

Og denne gangen skulle det vise seg at det er slik! For natt til søndag 5. Januar fødte Ronja et kull på åtte hamsterstumper. Dette var litt uventet.. Jeg trodde nemlig hun lurte meg igjen, samt var hun ikke ordentlig gravid-stor før dagen før termindato. Hurrahurra, og velkommen alle åtte små mirakler! I dag er ungene en uke gamle, og alle lever og har det bra. En god start har de hatt – vi håper det fortsetter slik og heier på mor-Ronja!

Da jeg skulle titte til Sunnà, spent på om bebisene hennes hadde kommet, fikk jeg meg en skikkelig uhyggelig overraskelse. Fødselen hadde startet på natten, men det var tydelig at hun hadde satt fast en hamsterunge. Hun var død da jeg så til henne på morgenen. Jeg har sett og lest om andre oppdrettere som har opplevd dette selv. Jeg derimot har vært så heldig å få oppleve tjueni fødsler hvor hamstermor overlever, og i etterkant lever godt og lenge som pensjonist. Fra nå av skal jeg beholde de hamsterfrøkner som skal ut på fôravtale, så får de flytte til fôrvert først etter et eventuelt kull. Det var vel den verste telefonen jeg noen gang har tatt, da jeg måtte ringe Sunnàs fôrvert med den grusomme nyheten..

Reservasjonslisten vår er stappfull! Det er så utrolig hyggelig å se en økning av genuint hamsterinteresserte folk, som legger mye tanke i det å anskaffe seg hamster som kjæledyr. Vi får daglig henvendelser på annonsen vår av ivrige, hyggelige og håpefulle hamsterkjøpere. Dessverre får vi ikke dekket reservasjonslisten vår denne gangen, og håper at flere kan vente til vårt neste kull i Mars. Dette kullet er fortsatt i planleggingstadiet. Det er selvsagt snakk om vår nyeste og kjære hamsterfrøken Dovra, som vi ikke har funnet en make til enda.

kull 30Vi gleder oss over disse åtte herlige små!

Ønskes til deg, fra alle her i Hamsterhiet!
Jeg tenkte å skrive litt om året som har vært og året som kommer. For å markere overgangen fra 2013 til 2014!

aaaaaaaaKull 29, smaker på salat <3

 

2013, takk for det gamle!
Året har vært fylt med både oppturer og nedturer. Vi har fått blitt kjent med mange herlige feriepass dyr, nye avlsdyr og hele nitten selvavlede hamsterunger! Nitten herlige små, som alle er helt forskjellige på hver sine måter. Og så hyggelig som det har vært å hilse på alle de nye hamstereierne som har vært innom oss – og jeg angrer ikke på én eneste av dem! Som jeg hadde håpt på og planlagt i 2012, fikk vi også innførst Umbruos-genet til linjene våre, og vi har avlet frem Hamsterhiets første Mink og Silvermink hamstere. Det var utrolig stas! Så selvom ikke alt har gått på skinner hos oss, så har vi visst å bruke den ekstra tiden på pelsdottene våre. Her har det vært mye kjærlighet å gi og få, for i April fikk vi vår første hund – Samojeden Torkel!

For å trekke frem noen av nedturene.. Hamsterhiet har tilsammen hatt fire kull dette året, som er langt færre enn jeg i utgangspunktet planla. Men vi hadde en rekke uhell dette året, hvor vi opplevde bla. svellmage i noen av kullene, og tap av unge avlsdyr og fôrvert hamstere. Det har også vært veldig mye nervøsitet rundt påviste Papova tilfeller i Sverige, og et Tyzzers tilfelle i Norge. Heldigvis har vi her i Hamsterhiet sluppet unna begge de grusomme sykdommene!

Vi sender noen tanker til de hamsterungene som har flyttet til nye hjem, og ønsker alle våre små mirakler lykke til med livet hos sine nye familier. Samt sender vi, spesielt jeg, ekstra varme tanker til de hamsterne vi har satt ut på fôr, og til de vi har mistet til hamsterhimmelen – Veslemøy Xclusivesdatter, Nanna Snorresdatter, Varg Bronxsønn, Saga Oskarsdatter, Katla Gubbensdatter, Snorre Lokessønn og Mjøsa Kinkaisdatter, for å nevne noen! Dere har alle satt spor her i Hamsterhiet, og i meg – tusen takk for alt <3

sLitt bilder fra året som var.

 

2014, godt nytt år!
Det er vanskelig å si hva året vil bringe. Men jeg håper og tror det blir et bra år! Det blir nok flere kull dette året, enn i 2013. Sunnà venter kull nå til helgen, og hun begynner å bli god og rund! Dette vil bli hamsterhiets første kull i 2014, og et jubileumskull med rundt tall – Hamsterhiets kull 30! Jeg er fortsatt usikker på om Ronja er gravid.. Men er hun det så har hun termin dagen etter sin datter, og det kommer nok ikke store kullet. Det blir uansett veldig spennende å se, og det blir nok en veldig fin helg og start på året! Vi skal få oppleve at Dovra blir voksen, og får iallefall to kull hos oss. Itilegg håper vi at det dukker opp et par edelstener vi kan både sette ut på fôr, og beholde her i Hiet. For å ikke glemme.. Så skal vi få oppleve at vår kjæreste Brage blir gammel, og sier takk for seg. Forhåpentligvis blir det enda noen månder til, og vi koser oss glugg i hjel med han så lenge vi kan! Men det hadde ikke vært meg imot å få en liten mini-Brage før den tid!

DSC_0078 copyVakre Sunnà Bragesdatter!

 

En liten oppdatering
Jeg tenkte å komme med en liten oppfølger til forrige innlegg. Det kom ingen hamsterunger hos Ronja 19. November. Hun sluttet å gå opp i vekt en uke etter paring, og det lille som var av en kulemage forsvant! Jeg lurer rett og slett på om hun har hatt et innbilt svangerskap. Derfor paret vi henne opp igjen, og håper på hamsterunger Fredag 13. Desember. Tok ikke paringen denne gangen er jeg redd det er Brage som ikke presterer, og vi vil prøve med en annen hanne. Kull 31 med Sunná er fortsatt i planleggingsstadiet, og jeg har ikke enda bestemt meg for hva som skjer videre med Tetra. Jeg må selvsagt beklage for alle forsinkelser og ubeleiligheter til alle dere på reservasjonslisten min.

 

aaVelkommen Dovra!
Jeg har tidligere nevnt her på bloggen at jeg nå leder inn mot en pause. Nå som jeg jobber halv stilling fremfor hel, har jeg litt ekstra tid til overs som jeg ønsker å bruke på oppdrettet. Derfor blir det et par flere kull enn først tenkt for vinteren og våren. Derfor har jeg også valgt å ta inn nye linjer, for å ikke stoppe helt opp. Etter å ha lett og lett etter nye linjer, endte jeg til slutt opp med å kjøpe enda en frøken fra Tina som driver Trolltussenshamsteroppdrett.

Trolltussens Dovra – Silversable Longhaired
Født: 05. November 2013
Mor: Kokolandias Hedvig – Sable Lh
Far: Litentass’ Frazze – Silversable Lh

Dovra er en Silversable frøken fra et kull på hele seksten(!) hamsterunger. Altså har hun hatt en fantastisk mor som forbilde de første ukene av sin levetid. Hittil virker hun som en fantastisk hamsterunge! Hun er uredd og selvsikker, og Tina har gjort en strålende jobb nok en gang! Hun er faktisk Black eyed, så nå vil det komme flere kullsvarte bebisøyne her hos oss fremover. Samt er det en 50% sjanse for at hun bærer på Cinnamon, som jeg jo håper, for å kunne fortsette å avle etter Mink og Silvermink. Jeg var så heldig som fikk være med å bestemme et navn til henne på D, siden dette var Tinas D-kull. Da ble det altså Dovra, som jeg synes passer henne godt!


aVelkommen!

 

Hei og hopp i høstmørket!
Jeg tenkte å komme med en liten oppdatering om hvordan det står til her i Hamsterhiet. Nå er det jo en stund siden jeg lot høre fra oss.

Kaninene og valpen har det bare bra. Kaninene har fått mindre utetid når som det tipper over til minusgrader. Men vi har brukt hele høsten på å forberede oss og innearealet på dette, så det er ikke noe problem å få aktivisert de innendørs. Valpen vokser og er blitt over åtte månder, 57cm høy og over 20kg tung. Han kan du lese om her, frem til jeg får slått sammen bloggene til én felles dyreblogg.

Men fordi jeg ikke har funnet domenenavn som kan tale for både meg, hunden, kaninene og hamsteroppdrettet, så får det bli slik en stund til. Har du forslag til domenenavn? Da vil jeg gjerne høre det!

De tre gjenværende hamsterne, Brage, Ronja og Tetra, har det også bare bra. De lever det søte og rolige hamsterliv. Brage har så smått begynt å dra på måndene og sover mer, men er fortsatt ganske sprek og fresh!

 

Kull 30
Vi har paret opp Ronja med Brage, og håper på hennes andre og Hamsterhiets Kull 30 rundt tirsdag 19.November. Dette vil bli likt Hamsterhiets Kull 28; ReIvory, ReCream, ReSg, Cinnamon, Mink og Silvermink. Alle blir langhårete, hvorav halvparten blir Satin.

Kull 31
Jeg har bestemt meg for å sette kull på fôrverthamsteren Sunná Bragesdatter. Fordi jeg nå ikke kan jobbe mer enn en halv stilling får jeg plutselig litt ekstra tid hjemme, valgte jeg derfor å gjennomføre dette kullet. Hun kommer til oss om et par ukerstid, etter å ha vært her på en snarvisitt for sjekk og veiing. Det gikk veldig bra, og hun har blitt en stor og vakker dame, som er veldig trygg, sosial og helt uten unoter! Mer informasjon om dette kullet vil komme etterhvert.

Tetra?
Jeg har tenkt litt på om jeg ønsker å bruke Tetra i videre avl. Hun var en strålende mor, uten tvil. Men noen ganger kan det nesten bli litt for mye av det gode. Hun var veldig overbeskyttende ovenfor sine ti små i Kull 29, og ble ganske stresset under graviditet og amming. Dette resulterte i at jeg måtte jobbe ekstra hardt med ungene hennes. De ble ganske trygge og gode før de var leveringsklare, heldigvis. Hun er en frøken med mye energi, det vet jeg jo. Så spørsmålet er nå om det kun var fordi hun var ganske ung, og at hun skal få prøve seg igjen. Eller om jeg ikke skal ta sjansen på det.. Hmmmm..

 

Hvil i fred.
I dag tok jeg siste farvel og ga siste kos til min kjære Vesla. De siste måndene har jeg sett tydelig endring i Veslemøys daglige rutiner. Det var ingen tvil om at hun begynte å bli en gammel dame, som var i stor kontrast med den sprudlende og aktive frøkna jeg en gang hadde. Jeg tilrettela bur og utstyr for å gjøre hverdagen hennes enklere, og hadde håpt hun fikk være hos oss til juletider. Slik ble det dessverre ikke.. Veslemøy ble veldig tidlig gammel, og rakk ikke å bli to år en gang. Hun sovnet stille inn i redet sitt, så fredlig og like vakker som alltid.

Veslemøy ble importert som hamsterunge fra Sverige med sin søster Solmyra, ved juletider i 2011. Hennes stamtavlenavn var Paradisgårdens T. Blanche, og hun var Black eyed Ivory Dominant spot Longhaired. Hun var noe av det vakreste jeg hadde sett! Hun fikk navnet Veslemøy, av den ene og enkle grunnen at det var et vakkert navn. Det passet så godt, på en så vakker frøken!

Hun viste seg tidlig å være utrolig immøtekommende og sosial. En stor, matglad og energisk frøken, som mer enn gjerne kunne stoppe opp for litt mammakos. Likevel var hun en bestemt frøken! Hun skulle ha ting på sitt vis, ellers kunne hun bli skikkelig gretten! Hun kunne ikke fordra når jeg ryddet og fikset pent i buret hennes. Da brukte hun gjerne mye mer tid på å rote det til igjen, enn hva jeg brukte på å rydde det til å begynne med. Men som det matvraket hun var, så tilga hun meg raskt for en liten bit bananchips.

Veslemøy og hennes søster Solmyra var de første svenskene jeg importerte. De første svenske linjene jeg brakte inn til oppdrettet mitt. Ungene ble like vakre som moren sin, og jeg var utrolig fascinert av hennes svenske trekk. Aldri hadde jeg sett hamsterunger med så runde hoder, lang og bølgete pels, og øyne så store at man ikke kunne la være å smelte innenfra og ut. Ungene var alltid like snille som de var vakre! Veslemøy ga oss tilsammen tre kull, Hamsterhiets Kull 18, 21 og 25. Tilsammen sekstem små herlige mirakler!

Jeg skulle gjerne hatt deg litt til, Vesla’min. Det var iallefall det jeg hadde sett for meg. Tusen takk for den tiden vi fikk sammen. Tusen takk for at jeg fikk kose deg hver dag, se dine abligøyer og være din matmor med alt det fantastiske som hører til. Det har jeg virkelig satt pris på!

Hvil i fred, lille hvite engelen min. Sov godt, og drøm søtt! Hils Årolilja, Aslak, Mjøsa og alle de andre vi savner her i Hamsterhiet. De vil ta godt vare på deg! <3


Paradisgårdens T. Blanche “Veslemøy (Vesla) Xclusivesdatter
13.11.2011– 04.10.2013
⊱~~~~~~✿~❤~✿~~~~~~⊰

 

aaaaaaaaa

En fin sommer!
Denne sommeren har vært fin! Det er mye som har skjedd, og vi har fått mange fine minner. Vi startet sommeren, sent på våren, med et nytt familiemedlem. Samojeden Torkel ble ønsket velkommen av familie og venner, og etter litt tid også kaniner og hamstere.

Vi hadde en tøff vår og tidlig sommer i Hamsterhiet. I April og Mai kom Kull 26 og 27 til verden. I begge kullene fikk vi utfall av svellmage, som gjorde at dødsprosenten i kullene var veldig høy. Kull 26, ble født av fôrverthamsteren Gilja, og tre herlige små mirakler overlevde. Kull 27 ble født av svenske Katla, hvorav kun ett herlig nøste overlevde. Kyhra, Hamsterhiets første selvavlede Mink hamster. Dette endte dessverre opp i at vår nyeste hamsterfrøken Katla måtte pensjoneres, og jeg valgte derfor å omplassere henne og pensjonerte Saga. I ettertid har jeg hatt god kontakt med deres nye eiere, og de har det helt fantastisk i sine nye hjem!

Vi gikk til anskaffelse av nye svensker i sommer også! Trolltussens Bologna “Tetra”, Red eyed Silver grey Lh, kom til oss 16. Mai. Vallmos Kiowa “Ronja”, Mink Lh, og Eldängens Amaretto “Varg”, Mink Lh Satin, kom til oss 12. Juni. Vi var veldig glade for de nye tilskuddene, og alle tre var hjertelige velkomne til oss! Samt var vi veldig spente på en ny og lysere fremtid for oppdrettet.

Ikke lenge etter mistet vi vår lille maskot og veteran, Hamsterhiets Nanna Lokesdatter. Nanna ble en gammel dame og døde av alderdom. Hun vil bli dypt savnet! Hvil i fred, lille engel. Takk for alt! 04.03.2011 – 20.06.2013 <3

I Juli fikk nettsiden nytt design, som forøvig enda ikke er 100% ferigstilt.. Latskap, kalles det.

Kull 28 ble født av Ronja i Juli, og fem små nøster overlevde. Hamsterhiets første Silvermink Lh, Sunnà, ble satt ut på fôr. Det samme med hennes kullbror Màhtte, Mink Lh. Det blir spennende å se hvorvodt vi får brukt de i avl senere! Kull 29 ble født tidlig i August, av lille frøken Tetra. For første gang på over et helt år overlevde hele kullet!

I Juli mistet vi også Varg, til min store fortvilelse. Varg døde av et utfall av diaré og uttørking, bare ni uker gammel. Utrolig trist, da vi hadde så mye å se frem til sammen! Sov godt og hvil i fred min kjære lille Varg. Min kjære lille hamsterunge. Tusen takk for den korte tiden vi fikk med deg! 08.05.2013 – 08.07.2013 <3

Etter mange nedturer og flere dødsfall velger jeg å lede oppdrettet inn mot en pause. Les mer om dette her!

Selvom sommeren har vært preget av både oppturer og nedturer, så synes jeg at den har vært veldig fin! Nå kan vi kjenne at høstlufta smyger seg på, og vi retter oss mot kaldere tider. Vi har mye å se frem til det kommende halvåret!

sEt lite sammendrag i bilder!


 

aaaKull 29, tre og en halv uke gamle.
Ungene i Kull 29 ble skilt på kjønn på søndag kveld. Jentene bor hos mor-Tetra i hennes store bur, og gutta ble flyttet over til et litt mindre et. Alle ser ut til å ha taklet overgangen bra, og Tetra kommer seg allerede godt etter å ha ammet hele ti hamsterunger i over tre uker! Temmeprosessen har startet for fullt denne uken. Hele gjengen trenger en del jobb, så det blir noen intensive kvelder fremover. Hittil er det Tyrion, Viserion og Sansa som er tryggest og viser mest fremskritt. Men vi har heldigvis god tid, og mye skal enda skje.

Rhaegal søker fôrvert!
Nå er nesten alle hamsterungene reserverte også, etter litt om og men. Det ble til at jeg setter Rhaegal ut på fôr, istedenfor Tyrion. Dette kommer av at Rhaegal er større og finere i formen, og jeg har egentlig bare forelsket meg helt i den lille dotten! Jeg ønsker at fôrvert bor i Oslo, og kan være behjelpelig med frakt. Det er en fordel om fôrvert har erfaring med hamster fra tidligere av. Det er ingen krav, men jeg er avhengig av noen som ikke er usikre rundt det å håndtere hamsteren. Jeg vil at han skal være så trygg som mulig, og det krever stødige hender fra starten av. En fôrvertavtale er nesten som et samarbeid. Jeg er derfor avhengig av god kommunikasjon og en fôrvert som er interessert i at han skal brukes i avl.

aTetra og jentenes bur aaGuttenes bur


 

Veslemøy, Brage og Ronja.
Har det også bare bra! Brage har gått litt opp i vekt, og blitt litt rundere. Noe han ikke har vondt av, vel og merke. Pelsen hans har også over natten blitt vanvittig tykk, lang og glansfull! Det går jo alltid litt opp og ned med disse eldre hamsterne. Men nå som han er i en god pelsperiode er det ekstra godt å kose på han, haha.. Ronja har kommet seg godt etter sitt første kull, Hamsterhiets Kull 28 – det er jo godt! Vi har også byttet basisfôr, et par uker før Kull 28 ble født, jeg har bare glemt å nevne det her. Nå som vi ikke har så mange hamstere og kull valgte jeg å bytte basisfôret fra Vitakraft Menu Hamster til Versele laga Hamster Nature. Litt dyrere, men lettere å få tak i. Begge er pelletsblandinger, men hamsterne spiser jo alt de får uansett. Brage kan plukke litt i maten, men det har nesten gitt seg etter vi byttet.

aaaaRonjas bur etter skift og vask på søndag. Snille mannen på Rema 100 ga oss masse pappesker.


 

aaaKaninene
Lever det søte og rampete kaninliv! I går måtte jeg på kaninjakt i hagen, da Symra endelig hadde fått gravd seg et hull ut av løpegården i hagen. De står ute hver dag om været tillater det, noe det har gjort i hele sommer egentlig. Jeg tror de har hatt 5-6 innedager iløpet av hele sommeren. Det er jo deilig for de å være ute, og hittil har det vært problemfritt. Da er de ute enten hele dagen eller halve dagen. Litt avhengig av om og når vi er på jobb og skole. Vi må jo mye ut og inn med valpen, 4-6 ganger hver dag, så det blir en del kos og vi får ofte muligheten til å hilse på. Det var sånn vi lot merke til at de hadde stukket av og laget seg et lite hageparty; når Torkel plutselig kastet seg etter en Leninskygge etter en tissetur i gata.

Vi planlegger å bygge ut inneburet deres så snart økonomien åpner opp for det. Vi skal fjerne en Antonius-seksjon, barneseksjonen, og bygge på med én kompostgjerdeboks til på buret. Samt skal vi kjøpe noen nye gulvtepper til de, og virkelig gjøre oss klare til mange månder med innekaniner igjen. Det er heldigvis ingen hast enda. Temperaturen er fortsatt god, været holder seg bra og hullet er dekket til. Enn så lenge kan de fortsatt nyte det lille som er igjen av sommeren, og den beste delen av høsten – utendørs!

Lenin 3 år
27. August fylte kaninmannen min hele tre år! Hurra hurra, han er stor gutt! Selvom det ikke ble skrevet her på bloggen før nå, så ble det gjort full stas på han her hjemme. Gratulerer så mye med dagen kaninen min – matmor elsker deg <3

abFine kaninpuser <3 

 

a Veiing og full husrens!
Hamsterhusrens, vel og merke. Noen ganger er det bare veldig godt å vaske bur, haha! I dag har jeg brukt masse tid på vasking og skifting av alt bunn- og sovemateriale i hamsterburene. Veslemøy og Brage på hyllen, Ronja med Kull 28 og Tetra på bordene under, Bonsaien Matsuko i midten.

Slik ser det ut hos oss nå ->

Jeg veide også hamsterne i dag. Brage har blitt litt tjukkere etter han fikk mindre bur. Han brukte jo ikke halvparten av det forrige buret sitt en gang! Men han begynner jo å bli eldre, og mindre aktiv generelt. Frisk og rask ellers, med 164g på vekta. Helt grei og fin vekt, til en grei og fin hamstermann. Veslemøy står ganske stille på 170g, som jo er ganske bra. Ronja kommer seg godt til tross for at hun ammer, med sine 147g. Tetra derimot skulle jeg gjerne ønske at veide litt mer, mtp at hun nettopp har blitt paret opp til sitt første kull. Hun veide 137g! Ikke mye, men absolutt ikke for lite heller. Hun er jo enda ung, tre og en halv måned, og legger vel litt på seg etterhvert som hun blir eldre. Hun er blitt en stor og fin jente, og er fin i formen; verken overvektig eller undervektig.


 

aaKull 28
Ungene i Kull 28 fikk første ordentlige burrens i dag. De er nå hele tre uker gamle, hurra! Ante er reservert, og Màhtte er reservert til en fôrvert. Det har stått veldig stille på reservasjonsfronten de siste dagene. Folk er vel på ferie, og svarer ikke på mail. Jeg skal ta tak i det og få litt fortgang i sakene! Ante viste seg forresten å være ei jente, slik at vi nå har fire jenter og én gutt i Kull 28. Jeg tenker at jentene skal få bo i Ronjas store bur til de er fem uker, leveringsklare og utflyttet. Lille Màhtte har kun noen dager igjen med familien før han flyttes over i eget barnebur!

Ante med Sunnà i bakgrunn, tre uker gamle ->

Eget innlegg kommer snart!


 

3Paring til Hamsterhiets Kull 29
Onsdag 24. Juli paret vi opp Tetra med Brage. Jeg tror ikke Brage var veldig imponert over Tetra, for han mistet raskt interessen.. Han pleier å være ganske så ivrig, men ikke denne kvelden. Paringen varte en halv time, som jo er vel og bra. Jeg tror og håper den ble vellykket, og om jeg har rett kommer Hamsterhiets Kull 29 til verden fredag 9. August.

Paring: 24. Juli
Termin: 9. August
Leveringsklare: 13. September

Farger og hårlag: ReIvory, ReWhite, ReCream, ReSg Het/Hom, Cinnamon, Dove, Silverdove het/hom. Alle blir langhårete, hvorav halvparten blir Satin.

Planer: Jeg håper på en fin hanne som skal ut på fôr, som “backup”.


 

wRolig tid fremover..
Etter Varg sin død har jeg brukt litt tid på å tenke.. Jeg har bestemt meg for å ta det rolig fremover, og lede inn mot en pause. Dette kommer av mangel på motivasjon, og ikke minst tid. Jeg prøver veldig hardt å gjøre det beste jeg kan. Likevel ender vi opp med høy dødsprosent i kullene våre. Det er veldig trist å oppleve at flere hamsterunger i hvert kull dør, og slik har det vært i over et år nå. Samt har jeg fått meg heltidsstilling som fagarbeider i barnehage, og vil derfor ikke ha like mye tid til overs som da jeg var student.

 

Kull jeg med sikkerhet skal gjennomføre er;

  • Hamsterhiets Kull 29, med Tetra og Brage, leveringsklart i midten av September.
  • Hamsterhiets Kull 30, med Ronja og Brage, paring i November.

Kull jeg vurderer å gjennomføre;

  • Hamsterhiets Kull 31, med Tetra og fôrverthamster Màhtte, paring i Desember.
  • Hamsterhiets Kull 32, med fôrverthamster Sunnà og lånehamster Butler, paring i Januar.
  • Hamsterhiets Kull 33, Ronjas tredje og siste kull, paring i Mars.
  • Hamsterhiets Kull 33, Tetras tredje og siste kull, paring i Mars.

Altså er jeg usikker på hvor mye jeg får tid til etterhvert, og må se det an litt ettersom. Det blir ikke til at jeg setter ei frøken fra Tetra ut på fôr likevel. Nå har jeg såpass mange “kanskje-kull” på lista mi, og jeg trenger ikke enda ett. Men at jeg setter en hanne fra Tetras kull skal ut på fôr som “backup” er ikke usannsynlig. Både Sunnà og Màhtte fra Kull 28 skal settes ut på fôr, itilfelle jeg får lyst til å bruke de til avl senere. Hva som skjer videre med “kanskje-kullene” vil jeg selvsagt meddele her på bloggen og på fb-siden vår. Fordi jeg ikke vet hva som skjer med “kanskje-kullene” tar jeg ikke reservasjoner på disse.

Fremover vil jeg heller ikke ta inn flere hamstere. Altså, det blir ikke til at noen flytter inn i Vargs gamle bur. Ei heller noen som tar over Veslemøy eller Brages bur, når de blir gamle og takker for seg. Det blir stille og rolig her fremover, og det blir veldig mye kos på de fire som er igjen her nå, kullene våre, kaninene og ikke minst valpen.


 

4

Mange bur selges!
Fordi vi ikke har så mange hamstere, har vi heller ikke bruk for alle de burene som ligger å samler støv på loftet. Jeg selger derfor unna mange Ferplast Tris bur og noen andre småbur, i håp om at noen andre får bruk for de. Jeg har en del ekstra utstyr som vil følge med burene (om man vil eller ikke, haha..). Når alle burene og det ekstra utstyret er solgt, planlegger jeg å bruke noen av pengene på veldedighet. Hva, hvor, og hvorfor har jeg enda bare noen små tanker om. Men jeg skal uten tvil ut å handle mat og utstyr til dyr og organisasjoner som har bruk for donasjoner. Innlegg og bilder fra dette vil selvsagt komme på bloggen når burene er solgt!

Se alle burene som er lagt ut til salgs her!

 

1Hvil i fred, Varg Bronxsønn.
Så alt for tidlig måtte jeg ta farvel med lille Varg. Matmors lille engel, som gjorde et enormt inntrykk på så kort tid. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært borti en mer rolig og bedagelig hamsterunge før. Han sjarmerte meg i senk allerede i bilen på vei hjem fra Sverige. Varg har nemlig kun bodd hos oss i knappe fire uker. Knappe fire uker som nordmann. Knappe ni uker her på jorden.

Jeg som hadde gledet meg noe så enormt til å se han vokse seg stor og fin! Ikke minst hadde jeg gledet meg til å se barna og barnebarna hans. Allerede hadde han fått mye, tykk og lang pels for alderen. Temperamentet var enestående, og jeg var overbevist om at han kom til å gi oss helt fantastiske barn. Slik skulle det altså ikke bli..

Det blir utrolig vanskelig med kullplaner fremover. Jeg var helt avhengig av en ny ubeslektet hanne for å få kabalen til å gå opp. I mellomtiden får Brage stille opp som reserve, og ta over Vargs paring på Tetra i August. Da blir det dessverre ingen Mink og Silvermink i Kull 29, som først planlagt.

Varg døde av et utfall av diaré og uttørking. Da jeg skulle ordne og stelle i burene i dag fant jeg han allerede ganske uttørket og svak. Etter å ha brukt hele dagen på håndfôring og vanning, gav han opp kampen og tasset over regnbuebroen. Hva som har forårsaket diaréen er jeg usikker på, og det kan jeg dessverre ikke si noe sikkert om. Jeg gir alle hamsterne mine den samme maten, og de resterende fire hamsterne lever i beste velgående. Noen hamstere har mer sårbare mager enn andre, noe jeg husker godt fra da vi mistet lille Arn pga. forstoppelse i Juni 2011.

Til min store fortvilelse var det utrolig vanskelig å ta farvel. Å miste en så ung hamster for noe så uheldig virket helt meningsløst og ikke minst veldig urettferdig. Det får meg virkelig til å sette pris på de hamsterne som blir gamle og slitne før de tar skrittene over regnbuebroen. At de får leve livet fullt ut. Hvor jeg får mulighet til å sette pris på deres selskap i over to år. Som gir meg tid til å takke for alt og ta ordentlig farvel.

1 aaaSov godt og hvil i fred min kjære lille Varg. Min kjære lille hamsterunge.
Tusen takk for den korte tiden vi fikk med deg!
Matmor elsker deg<3

Varg Bronxsønn.
08.05.2013 – 08.07.2013
⊱~~~~~~✿~❤~✿~~~~~~⊰

 

I dag ble jeg informert om at det ikke går an å nå meg på Hamsterhiets mobiltelefon, 45012518. At det kommer opp feilelding ved førsøk på å ringe meg. Jeg skal ringe min mobiloperatør og prøve å løse problemet snarest mulig.

I mellomtiden kan jeg nås på min private telefon, 90667646 – ved nødstilfeller.

Jeg er som regel ikke vanskelig å få tak i, så det er ingen grunn til panikk! Samt foretrekker jeg å få hamsterrelaterte henvendelser på mail. Mailen sjekkes flere ganger om dagen; Hamsterhiet@hotmail.com.

Hamsterhiet har også en Facebook profil og en Facebook like-side som sjekkes daglig

 

Hvil i fred.
I går sovnet Nanna stille inn etter noen slappe dager. Jeg har nevnt tidligere på bloggen at hun har vært litt sliten de siste ukene. Hun ble jo en gammel dame, så bevisstheten rundt at hun sang på siste verset var hos oss under den siste tiden. Det er vel noe av det positive med de hamsterne som dør av alderdom, man får litt ekstra tid til å ta farvel.

Og det trengte jeg virkelig med Nanna. Hun var helt spesiell. Ikke bare var hun Hamsterhiets første selvavlede Red eyed- hamster, men hun var også vår aller første Ivory- hamster. Nanna skilte seg ut med sine 230g og 19cm i lengde som fullvoksen. En diger hamster, og den største hamsteren jeg noen gang har hatt. Hun ble ofte tatt for å være marsvin av besøkende. Hun var en skikkelig spesiell frøken med sitt særegne og vakre utseende, som var like snill og god som dagen var lang.

Hun betød mye for meg da hun var datter av vår første avlshunn, Årolilja Hikosdatter. Nanna var en liten Årolilja-kopi, bare en litt mer roligere og større versjon. Samt var hun også én av de eneste fem hamsterungene vi hadde igjen fra Loke. Som mange av våre faste lesere vet, betød Loke enormt mye for meg og jeg tok det veldig tungt da han døde i alt for ung alder.

Nanna fikk to kull før hun ble pensjonert, Hamsterhiets Kull 11 og Kull 17, hvorav Odin Luricssønn var far til begge. Hun har gitt oss mange fine og godlynte barn, og vært en helt fantastisk mor til sine kull! Dessverre fikk jeg ikke beholdt noen unger fra Nanna, da hennes andre og siste kull ikke gikk helt som planlagt.

Nanna ble to år, tre månder, to uker og to dager gammel, og jeg har vært så heldig å ha henne hos meg hele hennes liv. Tusen takk for alt, min fantastiske engel. Hvil i fred og sov godt der du er nå. Vi som er igjen i Hamsterhiet vil savne deg enormt mye.

wwwwwwwwwwwwwwwwwElsker deg<3

Nanna Lokesdatter
04.03.2011 – 20.06.2013
⊱~~~~~~✿~❤~✿~~~~~~⊰

 

Nye avlsdyr, nye svensker!
aa I går dro vi på enda en langtur til Sveige for å hente inn noen nye linjer til oppdrettet. Nå tror jeg endelig vi kan få en god pangstart på oppdrettet igjen. En liten babyboom! Det føles utrolig godt å hente hjem enda to nye avlsdyr, med utrolig gode linjer.

Denne gangen kjørte vi faktisk alene for å hente dyrene, altså Emíl og meg selv. Tidligere har vi tatt med oss pappa på langtur, men nå har Emíl fått lappen – Yuhuu! Så denne gangen tok vi pappas bil, plasserte Torkel i hans ansvar, og dro tur/retur Stockholm på drøyt tre uker gammelt førerkort.

Eldängens Midori ->

Turen gikk kjempe fint, til tross for litt roting med å finne frem i Stockholm så fikk vi med oss tre herlige små nøster hjem. To av de skal vi beholde selv, og den tredje, lille Midori, kan du lese om her. Vi ble møtt av hyggelige Emmy Matilda som driver Eldängens Hamsteroppdrett. Vi var så heldige å få treffe hennes fantastiske hamstere og se hennes utrolig flotte bur! Det ble ganske sent på vei hjem, slik at hamsterne våknet. De utforsket og lekte, til tross for bumpete bil og svingete veier, haha!

Må selvfølgelig ikke glemme å takke Emmy Matilda for all hjelp, tusen mange takk! Ikke bare for all den hjempen du bidro med, men også for noen fantastisk rolige og fine hamstere!


 

Eldängens Amaretto Varg Bronxsønn- Mink Satin Longhaired
Amaretto har fått navnet Varg her i Hamsterhiet, og er en liten hamsterunge på fem uker. Han er fra Emmy Matildas første kull, Eldängens Kull 1. Jeg fikk hilse på både mor og far da jeg hentet hamsterne, og ble veldig overrasket over hvor rolige og herlige vesner de var! Vargs mor, Millan, hadde en helt vannvittig pels. Aldri har jeg sett så mye, tykk og lang pels på en langhåret hunnhamster før. Varg selv har også ganske mye og lang pels, så jeg er veldig spent på hvordan den utvikler seg ettersom han vokser av seg babypelsen sin.

Varg hos oppdretter. Bildet tilhører Emmy Matilda. ->

Kullinformasjon:
Eldängens Kull 1 – Født 8.Mai 2013
Mor Sorkans Milady - Mink Lh
Far Vallmos Bronx – Sable Satin Lh
Kullstørrelse 11 – 6 hanner og 5 hunner

aVarg


 

Vallmos Kiowa Ronja Qurtsdatter – Mink Longhaired
dsc-0015gggKiowa fikk navnet Ronja her i Hamsterhiet, og er en litt eldre hamsterunge på tre og en halv måned. Ronja er fra Vallmos hamsteroppdrett, som drives av Emilia i Västra Götaland. Ronja var solgt og flyttet fra oppdretter som hamsterunge, men eierne kunne dessverre ikke ha henne lenger. Jeg sendte derfor en mail til eieren, og etter en hyggelig samtale ble vi enige om at hun skulle få bli nordmann! Emmy Matilda var så snill og hentet henne for meg, slik at hun fikk bli bli med oss hjem sammen med to hamsterunger fra hennes eget kull. Ronja er diger! Til å ikke være fullvokst enda en gang, så veier hun allerede over 180g.  Hun har flyttet inn i Brages gamle bur, en 130L Samla-kasse. Hvor hun har fått mye plass, stort hjul, og mange ting å leke seg med.

Ronja hos oppdretter. Bildet tilhører Emilia. ->

Kullinformasjon:
Vallmos Kull 3 – Født 4.Februar 2013
Mor Vallmos Brooklyn - Sable Satin Lh
Far Obelix’ Qurt – Silvermink Banded Lh
Kullstørrelse 8 – 5 hanner og 3 hunner

aaaaRonja


 

Endring i kullplanene
Fordi det har blitt som det har blitt, velger jeg også å endre litt på kullplanene våre. Tetra skal ikke pares opp med Brage i August, men med Varg. Da rekker Varg å runde tre månder før sin første paring, og vi satser på at han er moden nok allerede da! Ronja vil pares opp med Brage når hun runder fire månder gammel, når hun har blitt husvarm. Hvilket vil si at Hamsterhiets Kull 28 vil være leveringsklart allerede i slutten av August – et par månder tidligere enn planlagt, men likevel ikke så tidlig at jeg ikke får min etterlengtede sommerpause. Det som er fint med våre kullplaner for sensommer/høst er at de er at de gir muligheter for mange forskjellige farger, slik at det blir litt av alt i begge kullene.

 

 

28

HAMSTERHIETS KULL 28
Mor: Ronja Qurtsdatter – Mink Lh
Far: Brage Snorressønn – Blonde Sa Lh

Paring: Slutten av Juni
Termin: Midten av Juli
Leveringsklare: Slutten av August

Farger og hårlag:
ReIvory, ReCream, ReSg, Cinnamon, Mink og Silvermink. Alle blir langhårete, hvorav halvparten blir Satin.

 

29HAMSTERHIETS KULL 29
Mor: Tetra Åskarsdatter – ReSg Lh
Far: Varg Bronxsønn - Mink Sa Lh

Paring: Midten av August
Termin: Begynnelsen av September.
Leveringsklare: Midten av Oktober

Farger og hårlag
ReIvory, ReCream, ReSg, Cinnamon, Mink og Silvermink. Alle blir langhårete, hvorav halvparten blir Satin.