Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Helt uplanlagt, men samtidig ganske beleilig. Jeg er fortsatt på utkikk etter jenter til oppdrettet. Da passet det bra at jeg i dag forelsket meg i ei hamsterjente på Buddy dyrebutikk i Oslo sentrum.

Det er en korthåret red eyed ivory dominantspot (og muligens banded) jente som er ca tre månder og to uker gammel. En vannvittig aktiv frøken, som hadde blitt levert tilbake til dyrebutikken av samme grunn. Hun er utrolig tam, og er ikke redd for mennesker. Det er ikke hver dag en får mulighet til å ta med seg en så fin hamsterjente hjem!
Hun er en veldig stor og fin frøken, med en veldig god beinbygning. Samtidig som hun allerede har et veldig fint temperament vil jeg si at hun egner seg ypperlig til avl. Om hun skal bli boende og få alle kullene her, eller om hun skal settes ut på fôr er jeg foreløpig usikker på. Men hun skal om et par uker pares med en av våre hanner for å få sitt første kull.

Jeg har gitt henne navnet Freda, fordi det er et navn jeg synes er utrolig fint. Det er selvfølgelig også norrønt, hehe. Jeg bestemte meg for det navnet da jeg så henne, og jeg sa høyt “Det er Freda!”. Hun får ikke noe etternavn, fordi vi ikke vet noe om foreldrene hennes.

Velkommen til Hamsterhiet, Freda!

15 Responses to Nytt familiemedlem, enda ei hamsterjente.

 • Så søt. Jeg har selv dyr har 1 hamster 1 kanin 2 katter 1 fisk 4 hunder men de er ikke hjemme og mange andre dyr men de jeg har hjemme er hamster,katt,fisk og kanin :)

 • Hei om det finnes sånn dyrebutikk i oslo med levende dyr de selger?
  For hær jeg bor finnes det ikke sånn bare hvis jeg reiser ca 2 timer herifra og vet ikke en gang om det finnes dær men tror det. :)

 • Neei, så fin! Hun blir nok super å bruke til avl! Freda var et utrolig fint navn, du er så oppfinnsom. Nei, Freda kommer nok til å trives i Hamsterhiet, som det ser ut som alle andre hamstrene dine gjør. :-)

  Jeg har fått meg en hamstergutt, og så herlige dyr de er! Skjønner ikke at jeg ikke har hatt det før. De er så koselige! Rigtignok skal bare Kiko, som min hamster heter, bare være en “kose”-hamster. :-)

  • Takk for det, koselig sagt. :)
   Ja, det blir spennende. Jeg tror nok hun vil få kun ett kull her før hun skal settes ut på fôr.

   Kiko var jo et kjempe fint navn! Du får kose deg med den nye hamsteren din. :)

 • Likte utrolig godt navnet Freda, hun var en virkelig søt jente! Selv har jeg verdens søteste hamster kalt Peac, grunnet at jeg elsker fersken ferger og selvfølgelig fordi pelsen hans har et preg av denne fargen.

  Besøk gjerne bloggen min, der jeg blogger om hverdagen min. Peach er også en stor del av den, så blar du nedover vil du finne bilder av ham! :-)

  • Takk for det! Jeg synes også det var et utrolig fint navn. Fikk det fra ringenes herre, hvor det er en liten jente som heter det.

   Så bilde av hamsteren din på bloggen! Utrolig fin kar :D

 • off, en del feil på grammatikken.. Peach*farger*

 • Så søt! Ønsker meg ny etter min døde for en stund siden..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *