Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

 

Det var fire nye hamsterjenter på under en uke, det! Skal si det har blitt ganske trangt i Hamsterhiet nå, hehe.. Nå har jeg også fått lagt inn informasjon om alle våre nye familiemedlemmer under Hamsterne og Våre hunner i menyen. Nå kan vi endelig publisere noen kullplaner også, yippi!

Det var ganske usikkert om vi fikk hentet disse jentene jeg hadde reservert hos Paradisgården oppdrett. Da oppdretteren plutselig ikke kunne møte oss til avtalt tid likevel ble jeg litt hysterisk. Men med litt kjøre-hjelp fra pappa og en imøtekommende selger med hjelpsomme besteforeldre ordnet det seg til slutt!

Jentene er kullsøsken og begge er langhårete. De er født 13 november, og er rundt ni uker gamle. De er utrolig snille, og lar seg lett håndtere! Begge jentene er ganske store for alderen sin. Men det som forbauset meg mest var pelsen. De har allerede fått noen tjukke dotter i rumpa. Samt er også pelsen deres tykk, lang og fluffy.

Moren er Mapilamis’ Eden (Ivory LH) og pappaen er Paradisgårdens Xclusive (Golden DomSpot Bmbrous LH). Disse to damene er av kjempe gode gener, og jeg synes de er et godt tilskudd til mitt oppdrett. De skal begge brukes i avl, og vi gleder oss masse til å se hva de produserer.

Jeg har allerede funnet navn til én av dem. Jeg også har en ny liten cinnamon-jente som fortsatt mangler navn. Altså sliter jeg med å finne to navn! Etternavnet til disse to frøknene blir selvfølgelig Xclusivesdatter.

Black eyed Ivory (Sg) Dominant spot LH
Denne jenta ser helt hvit ut i pelsen og er for det blotte øyet helt lik Odin. Hun skal hete Veslemøy! Hittil har jeg fått inntrykk av at hun er en ganske rolig og snill jente. Hun er matvrak som vet å hamstre på alle godsakene hun får. Veslemøy var minst i kullet. Hun har vokst seg fint til og nå har hun tatt igjen sine søsken.

Black eyed Cream LH
Denne jenta er helt lik Årolilja i fargen og pelsen. Hun skal hete Solmyra eller Ronja. Hun er ganske ulik sin søster. Personligheten hennes bærer preg av mye energi og eventyrlyst. Det var utrolig vanskelig å ta bilde av denne frøkna som ikke ville sitte stille et sekund.

Velkommen skal dere være!

18 Responses to To nye familiemedlemmer.

 • Kjempe nydelige små nurk :3
  Håper de føler seg hjemme hos deg :)

 • Herliiig :D Kommer å stjeler noen jeg tror jeg!

  • Haha, det gjør du vel! Du sier alltid at du skal komme på besøk, men du kommer jo aldri. Jeg som har kaffen klar å greier. :D

 • Så fine jenter du har fått! Veslemøy er bare helt vakker <3
  Gleder meg til å hente mine småtasser i Sverige når de blir gamle nok :)

  • Tusen takk for det! Jeg er storfornøyd med disse nurkene, ja :’D
   Så stas da! Hvor og når skal du hente de? :D

   • Kullet skulle egentlig bli født nå i januar, men det blir utsatt helt til slutten av februar/starten av mars.
    Litt usikker om jeg skal velge å vente, eller finne meg en annen oppdretter som har leveringsklare unger i midten av feb.
    Spennede blir det uansett!

    • Ååh, så dumt at du måtte vente lenger da… Hvilke farger og kjønn tenker du på å anskaffe? Det er mye lettere å finne oppdrettere i Sverige, så du får sikkert ikke problemer med å finne noen fine nurk :))

     • Tenker det blir to jenter, eventuelt en jente og en gutt.
      Farge ønsker jeg å holde hemmelig inntil videre, men jeg kan si at det er disse fargene jeg kommer til å fokusere på i mitt oppdrett :)

     • Okey! Blir moro det da. :)
      Som erfaren på området om å anskaffe avlsdyr (haha!) vil jeg anbefale deg å ikke ta inn flere hanner enn du har behov for. Jeg hadde en periode for et halvt år siden hvor jeg følte at hannene ikke fikk nok oppmerksomhet, med mange kull og omplasseringshamstere inne. Ingen god følelse. :(

      Haha ikke det nei, såppas. :P

 • Gratulere med nye tillskudd til familien ! De var kjempenydelige begge to! også så fin pels! :O

 • Utrolig søte disse to er. Nydelig pels på de. De kommer definnitift til å få fine kull når de er gamle nok.
  Blir spennende og følge med videre.

 • Nå så søte de er:). Ka heter du? æ har hatt en som e lik oransje-brun lr kossen farge d e på d. Men min va så tam å snill, men den død=(. har du mang hamster jenter som e dine da:)? koselig me hamster=D. Lykketil. håper alle sammen kose sæ t dæ:). Du e flink me hamster du så æ trur tok dæm trives kjæmpe kjæmpe godt t dæ æ ja:).

  • Takk for det! Jeg heter Hannah, jeg. :)
   Du kan lese om alle mine hamstere (og mye, mye mer!) i menyen ovenfor.

 • Så søte små! Hun kler å hete Veslemøy, hun andre syntes jeg at lingner litt på en som passer til å hete Solmyra :D.

  Til lykke med disse jentene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *