Nykommerne.

 

Nå har det gått litt tid siden vi fikk våre fire nye familiemedlemmer. Sist jeg oppdaterte om disse hadde ikke alle fått kommet seg til rette, og noen manglet til og med navn. Alle jentene har det bra, og de ser ut til å ha kommet seg til rette her hos oss.
_______________________________________________________________________________

 

FredaRed eyed Ivory Dominant spot Shorthaired

Det er ikke stort å si om Freda. Hun er en veldig snill jente, som har slått seg godt til rette hos oss. Jeg har aldri vært borti en så aktiv hamster før! Det er i grunn veldig morsomt og koselig, da det gir henne en veldig sterk personlighet.
Freda hadde løpetid på søndag, men jeg valgte å vente litt med å pare henne. Hun er allerede trygg og håndtam, en kjempe snill jente. Derfor skal hun pares på torsdag, med Aslak.

 

 

_______________________________________________________________________________

 

Thora AlejandrosdatterCinnamon Satin (Longhaired/Shorthaired?)

Endelig har hun fått navn! Det var virkelig ikke lett å bestemme seg, men det falt altså på Thora til slutt. Som jeg skrev i et tidligere innlegg har hun fått kur mot alt av midd og lus hos dyrlegen. Hun har virkelig vokst, og det samme har pelsen hennes. Hun har ingen bare flekker i pelsen lenger, hurra for det! Samt begynner flassingen på nesa og ørene å gi seg. Alt som skulle til var en god omgang med riktig mat, stell og litt morskjærlighet.
Thora er så fin, for hun har nemlig et veldig spesielt gen; Satin (Sa). Dette genet gjør at pelsen får en ekstra glans i seg. Satin er et gen jeg har siklet etter lenge, som jeg har veldig lyst til å bruke i oppdrettet mitt. Derfor skal hun pares med Snorre om 8-9 uker, i håp om at jeg får en grå Satin langhåret jente jeg kan beholde til videre avl.
_______________________________________________________________________________

 

Solmyra Xclusivesdatter – Black eyed Cream Longhaired

Jeg slet veldig med å finne et passende navn til denne frøkna, og det stod mellom Ronja og Solmyra. Jeg valgte å spare navnet Ronja til en hamsterjente i fremtiden. Samt synes jeg også at Solmyra passet henne best.
Solmyra ble skilt fra søsteren sin Veslemøy da vi kom hjem på søndag morgen. De har bodd sammen i over ni uker, og de sloss ikke en eneste gang når de ankom Hamsterhiet. Kjempe snille jenter! Likevel var det nok greit at de ble skilt og fikk litt rom for seg selv. Hun har slått seg godt til rette. Hun nyter virkelig å ha et bur helt for seg selv, og ikke minst hjulet blir flittig brukt!
_______________________________________________________________________________

 

Veslemøy Xclusivesdatter – Black eyed Ivory Dominant spot Longhaired

Veslemøy er imotsetning til sin søster veldig rolig. Hun er, som alle de nye jentene mine, kjempe snill og håndtam. Veslemøy har også slått seg godt til rette i buret sitt, men det kan nesten se ut som hun synes det er litt kjedelig uten Solmyra. Hun er matvrak uten like, og lar seg lett bestikke med en liten godbit.

 

 

 

Author: hamsterhiet.com

11 thoughts on “Nykommerne.

 1. Fine navn du har funnet til de.
  Thora er satin ser jeg, hun har blitt veldig fin, og finere blir hun. Cinnamon fargen er nydelige, og satinglansen gjorde henne enda vakrere. Vanskelig å se om hun er lang eller korthåret?
  Solmyra er og nydelige, Cream farget hamster er bare herlige.
  Veslemøy er og nydelige, hun ser hvit ut… men er det ikke.
  Er det ikke bare Albino hamstere som egentlig er hvite??
  Elfenbenshvite hamstere fins det?
  Freda må jo si noe om henne og, hun er og veldig søt, blir spennende og se om hun er langhårsbærar eller ei.
  Blir spennende og følge med etter hvert.

  1. Takk for det. Jeg synes navnene passer dem godt. :)

   Thora er cinnamon satin ja. Jeg er usikker på om hun er SH eller LH, men tiden vil vise. Veslemøy er ikke hvit, men ivory dominant spot. Hun ser hvit ut, fordi flekkene ikke synes, akkurat som hos Odin. Når det gjelder Freda er hun ikke albino, hun er ivory med cinnamon – altså red eyed ivory. Det finnes ikke ekte albinisme hos hamstere. Men ja, de er nå søte alle fire uavhengig av hårlag og farge. :)

 2. Hei ! <3
  veldig fiin blogg<333
  jeg bare lurer på et par ting:
  -Hva bruker du inni sovehuset til hamsterene dine?
  -Hvor mye må man spare før man begynner å bli hamsteroppdretter?

  1. Hei Tuva, takk for det! :)

   – jeg bruker utvaskede tøybiter, dopapir eller høy.
   – Det er nok ikke noe en kan spare til. Det er noe som koster penger måndtlig, så man er nesten avhengig av å få penger inn på konto hver måned. Men om en skal starte opp oppdrett må man spare til starten av oppdrettet, altså kjøpe inn avlsdyr, hverdags bur + alt nødvendig utstyr. Så må man jo kjøpe fødebur, og ekstra med mat, flis og annet som ungene trenger. :)

 3. Heei <3 syyykt fin blogg du har .
  Lurer på noen ting:
  -Hvor mye burde man spare opp før man blir hamsteroppdretter?
  -Hvor mye koster det i året og ha elle disse vidunderene?
  -Tjener man på det?
  -Hva bruker du inni huset til hamstrene dine?

  Pliiis svar <333

  1. Hei igjen Tuva! :)

   – Det har jeg svart på i forrige kommentar du sendte meg.
   – Det har jeg dessverre ikke noen eksakte tall på. Men jeg bruker ca 500kr i månden på å drive oppdrettet, det inkluderer kun mat, flis og annet nødvendig utstyr i hverdagen. Alt bur, dyrlegeregninger etc kommer i tillegg.
   – Nei, man tjener ikke på å drive hamsteroppdrett, tvert imot – det koster mye mer enn man tjener. Man skal ikke starte oppdrett hvis man planlegger å tjene penger på det. Det er noe man skal gjøre av ren lidenskap.
   – Det svarte jeg også på i forrige kommentar :)

 4. Så fin kommentar Elise, tusen takk skal du ha! Varmer et oppdretter-hjerte, hehe :D

 5. Jeg har såå lyst på en hamsterunge fra Veslemøy,hvor mye koster en unge?
  Kommenter gjerne tilbake på marthemurvold.blogg.no

   1. Hei Marthe! Ja, de koster 200kr. Veslemøy bærer på unger nå, og jeg kan godt sette deg på liste. :)

Comments are closed.