Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

Hamsternes hverdag

1 2 3 6

 

Nyttårsblogg!Snapchat-1iuyg659974771 copyjhj
Selvom jeg jo egentlig har sluttet å blogge her på hjemmesiden så klarte jeg ikke la være å skrive et nyttårsinnlegg. Det har jo blitt en liten tradisjon her på bloggen, og det føler jeg meg ikke helt klar for å gi slipp på.

Å slutte å blogge har vært en eneste stor positiv overraskelse. Jeg tok det valget ettersom jeg følte behov for å prioritere hjernekapasiteten. Samtidig var det et valg jeg tok det med en klump i magen. Det viste seg fort å fungere mye bedre enn jeg først trodde, og jeg føler ikke jeg går glipp av noe etter at jeg flyttet alle kulloppdateringer til facebook-siden vår.

 

 

 

 

Menneskenes 2017
Dette halvåret har jeg vært mye syk og tilnærmet helt borte fra jobb. Fordi jeg ikke har vært fysisk syk og kroppen har fungert normalt har det vært deilig å ha hamsterne, kaninene, hundene, dragen og tarantellaen å stelle for. Ellers tror jeg at jeg hadde gått på veggen!

Denne julen har jeg ikke hatt noe som helst julestemning. All ekstra tid jeg har hatt etter behandling, dyrestell og husarbeid har gått til å pusse opp huset. For ja, vi har kjøpt oss hus! Etter ni år som kjærester og syv år som samboere har vi fått en lenge etterlengtet drøm i oppfyllelse. 9/11-17 tok vi over et hus på 201 kvd bruttoareal på Gan ved Fetsund. Med utsikt over et sjarmerende kapell, skog, vann og dyrket jord og én eneste nabo i umiddelbar nærhet og en gigantisk opparbeidet og beplantet hage. Huset trenger en del oppgradering før vi kan flytte ordentlig inn. Vi har bla. måttet lekte ut og isolere noen vegger, samt male gammelt tregulv, legge store mengder parkett og sette inn nytt kjøkken. I kjelleren skal vi ordne til et digert og et mindre rom til hamsterne og kaninene. Vi har store planer!

Som alle år har vi ønsket flere hamstere velkomne til Hiet. Men dette året har vi også ønsket to nye dyr velkomne som ikke er hamstere, Skjeggagamen Katla (aka minidrage) og samojedvalpen Aatelinas Peps Chubby Hubby “Ragnar”. Det å ha valp igjen er veldig rart og samtidig fantastisk. Det er moro å se at to hunder av samme rase (og slekt, for Torkel er Ragnar sin onkel faktisk!) være vidt forskjellige. Ragnar er så full av livsglede, selvsikkerhet og matlyst, helt fri for unoter og helt perfekt på alle måter. Selvom storebror Torkel innimellom blir sliten av å ha en tenåringsvalp i hus, så er det ingen tvil om at Ragnar bringer frem det beste så vel som det verste i ham.

Matfar fikk i februar voksenjobb etter 1,5 år arbeidssøkende og i september gikk han fra midlertidig til fast stilling. Det er stor stas! Han trives og er kjempeflink, og vi er veldig stolte av han!

26234666_10159740398435585_532440716_n

 

 

 

 

Syrisk gullhamster 2017
Vi har fått gleden av å ønske velkommen til flere importer i år. Hunner; Picus Aino (Golden LH) fra Finnland, Lilliputs Herja (Sable Roan KH) og Brambleberries Bram “Brama” (Golden Umb Satin LH) fra England, Eyos Widowmaker “Frøya” (Sable LH) fra Sverige og Philippos Nea (Mink KH) fra Nederland. Samt har vi ønsket velkommen til de flotte hannene Le Terrier De Sheldon Breizh “Breik” (Golden LH) fra Frankrike, Hamstery Doux Amours Edward “Evar” (Golden LH) fra Nederland, Vallmos Jaido “Thorbjørn” (Brown eared Silversable LH) fra Sverige.
Innenlands har vi ønsket velkommen til Fraglebergets Nashi (Ivory Satin KH), Pegasus’ Tobis “Blåne” (Blue LH), Bjørnulf (Golden LH), Furry Hamsters Adaline “Ada” (Ivory Satin KH). Ada er barnebarnet til Eyos Because Of Love “Ulla”, som var helt spesiell for meg. Det er stas!

Ila. dette året har vi hatt totalt tolv kull med syriske hamsterunger. Kull 53 tom. 64.

Jeg har sittet å kvernet på hvordan jeg skal beskrive avlsåret på Syrisk gullhamster hos Hamsterhiet i 2017. For å være helt ærlig har det vært noe vanskelig. Vi opplevde flere tilfeller av svellmage og noen tilfeller hvor hamstermor har hatt dårlig morsinstinkt. Det har vært store frafall i kull og jeg har måttet ta flere avlsdyr fra 2016 ut av avl. Det er kjedelig og leit, og ikke minst; vanvittig demotiverende. Jeg har skrevet om utfordringene med svellmage tidligere; hvor dramatisk det er når det står på, hvor uforutsigbart det er, hvor vanskelig det er å spore opp, og hvordan det til tross for enormt godt forarbeid til stadighet dukker opp.

Derfor ønsker jeg heller å la det ligge, og heller skrive om de fine tingene!

  • Da mamma-Frøya ikke helt fant seg til rette i morsrollen valgte jeg å flaske opp ungene hennes. Jeg fikk et skikkelig selvtillitsboost da jeg klarte å redde de tre siste hamsterungene, som vokste seg store, flotte og fine. Alle tre ungene gikk til videre avl. Én av ungene ble boende her, den andre ble satt ut på fôravtale og den tredje gikk til Øyfjellet oppdrett nordpå.
  • Kort tid etter fikk Nea et nydelig kull med Grom. Ungene ble så milde og fine, akkurat som foreldrene. Jeg var så fornøyd med dette kullet at jeg valgte å beholde to av ungene selv og sette én ut på fôravtale.
  • Deretter fulgte det et stort kull hos Aino som ble paret med Evar, som jeg ikke valgte å beholde fra. Men fordi flere av ungene ble solgt til avl hos andre oppdrettere så føltes det greit å la være denne gangen.
  • Vår fantastiske fôrvert Marlene tilbød seg å låne ut Hamsterhiets Katania Spurvasdatter (Cream LH) til et andre kull hos oss. Hun fikk et kull tidlig i 2017, hvor alle ungene dessverre døde. Én unge levde lenge nok til at vi knyttet oss til henne. Vi valgte derfor å telle med kullet og gi henne navn, Hamsterhiets Lille Lykke Lea Kataniasdatter, Kull 57. Katania fikk et nytt kull her med Bjørnulf, Kull 63. Tre friske og robuste unger. Urdar (Caramel LH, var uheldig å få noe surret rundt foten som liten, som jeg klarte mot alle odds å redde) fikk bli boende her. Hvergelmir (Golden LH) gikk på fôr til Marlene, og Mimes (Cream LH) flyttet til Furry Hamsters i Bergen.

Totalt dette året har vi beholdt fem hamsterunger til videre avl. Hamsterhiets; Ruska Frøyasdatter (Cream LH) fra Kull 58, Noranorway Neasdatter (Red eyed Caramel LH) og Norønna Neasdatter (Mink LH) fra Kull 59, Eráiah Herjasdatter (Golden Umb Whitebellied KH) fra Kull 60 og Urdar Bjørnulfsønn fra Kull 63.
Samt har vi satt ut på fôr; Hamsterhiets Runar Evarsønn (Sable LH), Einarr Breikssønn (Sable Roan KH), Fjellreven Gromsønn (Mink Satin LH), Pegasus Zigge (Yellowblue KH), Pegasus Verre enn Minken (Rusk KH) og Fraglebergets Sjokolade (Sable LH).

26197186_10159740441475585_1866465971_n 26241022_10159740441565585_1570600896_n

 

 

 

 

Campbells dverghamster 2017
Dette året har vært et supert år for Campbells’ene!
Vi har ønsket noen importer velkomne fra Danmark dette året. Cricetos Big Mama “Yvse” (Opal hunn), Kwo’s Toulouse “Njord” (Blue fawn hann), Kwo’s Accipiter poliogaster “Hvidr” (Albino hann), Kwo’s Amy Farrah Fowler “Fridr”(Albino Satin hunn), Kwo’s Strix woodfordii “Holtan” (Red eyed Lilac hann), Kwo’s Pica nuttalli “Håvar” (Beige hann) og Kwo’s Dendrocygna bicolor “Herleif” (Sandy hann).
Dessverre mistet vi Njord, Hvidr og Fridr alt for tidlig. Guttene sovnet begge stille inn og rakk aldri bringe slekta videre. Fridr fikk bli mamma til K-kullet før vi valgte å la henne slippe hos veterinæren grunnet en nevrologisk lidelse. Dette året har vi også tatt farvel med Nightangels Yummy Fudge “Moria” (Argente hunn), Kwo’s Palau “Urk” (Sandy hann), Nightangels Yoda “Troll” (Argente Satin hann), Ulvmoses Jinx Macron “Arn” (Agouti Satin) og Nightangels Yummy Caramel “Soria” (Agouti hunn). Sov godt alle mine fine engler. Savnet er enormt!
Når ikke alt går på skinner med kullene på de syriske hamsterne så er det en trøst at Campbellsene er så enkle å avle på. De formerer seg som ugress! Det har hittil ikke vært noe problem å sette de sammen for paring og de to ukene avlsparene er samboere så går alt fredelig for seg. De blir gravide fort, lager store kull og får meget robuste unger.
Dette året har vi fått til hele ni kull med renartede Campbells dverghamstere, Hamsterhiets Kull CD-E1 tom. CD-M1. Tilsammen 58 nydelige hamsterunger! Av disse har vi beholdt ni unger i oppdrettet og satt én ut på fôravtale. Første beholderen i 2017 var Era Irkasdatter fra E-kullet, som dessverre døde av uviss grunn i alt for tidlig alder. Fra F-kullet, som ble født på selveste kvinnedagen, beholdt vi intet mindre enn tre unger; Fager Carasdatter, Fabel Kenzosønn og Falk Kenzosønn. Fabel og Falk bor og trives fortsatt sammen! Deretter fikk Gribb Trollsønn Fra G-kullet, Hufsa Yvsesdatter fra H-kullet, Isa Fagersdatter fra I-kullet, Jaja Dragasdatter fra J-kullet og Leira Yvsesdatter fra L-kullet bli boende. Planen er også å beholde en unge fra M- og N-kullet, men det er enda uvisst hvem av ungene vi faller pladask for. Harsk Falksønn ble satt ut på fôr til en nydelig familie i Oslo som tar veldig godt vare på han. Han skal få komme tilbake til oss for en paring veldig snart, og vi gleder oss til å se han igjen!

26241064_10159740398360585_1960972141_n

 

 

 

 

Vinterhvite 2017
Dette året har vi så smått begynt å avle på Vinterhvite dverghamstere også. Det blir et lite og spennende prosjekt!
Våre to første avlsdyr ble importert fra Danmark. Kwo’s Locustella timorensis “Frost” (Pearl Saphire hann) og Kwo’s Niltava vivida “Polara” (Agouti hunn). Like etterpå ønsket vi også Pegasus Sofia “Tufsla” (Agouti hunn) og Pegasus Roza “Vifsla” (Agouti Pearl hunn) velkommen til oss. Tufsla og Vifsla er to av veldig få renartede norskfødte vinterhvite, og det er naturligvis veldig stas!
Første kull med vinterhvite ble forsinket med fire måneder fordi jeg skilte Frost og Polara for tidlig i samboerskapet. Ikke visste jeg at Vinterhvite er mye seigere å få til å pare seg enn det Campbells er. Jeg lærte på den harde måten og ved neste forsøk lot jeg de gå sammen til jeg kunne se bebiskuler på magen til Polara. Jeg fulgte med på dem som en hauk og skilte de ikke før jeg var 100% sikker på at det ville komme unger. Det gjorde det! 17. Desember fødte Polara Hamsterhiets Kull WW-A1, fire friske og spreke unger, to Agouti og to Agouti Pearl.

26234063_10159740398295585_106039957_n

 

 

 

 

Hvil i fred!
Thor, Ulla, Varga, Blondie, Lille Lykke Lea, Njord, Fridr, Hvidr, Urk, Soria, Moria, Arn og Era.

26197061_10159740597850585_775082195_n

 

 

 

 

Hamsterhiets 2018
Jeg skriver i år som jeg skrev på dette tiden i fjor; Selvom motivasjonen ikke er helt på plass akkurat nå, så håper og tror jeg at den kommer tilbake snart. Jeg skal iallefall ikke gi meg før jeg har prøvd og gitt mitt beste.

Flytting; Det blir helt fantastisk å flytte inn i nytt hus. Nytt år, nytt hus, ny start! Vi håper å flytte inn i slutten av januar. Jeg er spent på hvordan dyrene, spesielt hamsterne, tar overgangen til nytt hus. Ikke minst, om det går fint å flytte de. Heldigvis er det ikke langt å kjøre. Det tar en liten halvtime å kjøre til det nye huset fra Oslo. Jeg tror og håper at den lille ekstra reiseveien ikke har så mye å si.

Syriske; Vi ser frem til at våre helt egne frøkner Norønna, Nora og Eráiah skal bli mammaer for første gang! Herja, Nea, Brama, Aino, Ruska og Frøya skal få sine andre kull. Vi håper at Nashi, Thorbjørn, Urdar og Glør skal få bli førstegangspappaer, og at Blåne og Evar får muligheten til å bli andregangspappaer.

Campbells; Jeg kommer ikke til å slutte å avle på Campbells med det første. Etterspørselen er ikke spesielt stor og noen ganger kan jeg sitte med unger lenge over leveringsklar dato. Men jeg lever i håpet om at flere vil oppdage hvor fantastisk denne arten er. De er morsomme, sosiale og superlivlige! Kosefaktoren er kanskje ikke så høy, men de kompanserer med masse god underholdning og det finnes ikke en kjedelig dag med Campbells i hus. Jeg ser spesielt frem til at ungene til Hufsa og Isa vokser seg store, samt å velge meg ut en eller flere som skal få bli værende hos oss for å bringe slekta videre. Jeg tror og håper at den gode grooven, med vakre dyr og store kull, skal fortsette inn i 2018!

Vinterhvite; Flere kull og avlsdyr står på kalenderen for Hamsterhiets vinterhvite dverghamstere i 2018!
Vi ser frem til flere kull med vinterhvite i 2018! Frost er i skrivende stund samboer med Tufsla, så vi håper på noen nyttårsunger der. Samt kommer det noen nye importer veldig snart som jeg gleder meg til å bli kjent med! Det blir moro å starte egne linjer og avle videre på vinterhvite fra Hamsterhiet. Jeg håper at flere oppdrettere vil avle på disse, slik at jeg har noen å samarbeide med på sikt. Etterspørselen er umulig å mette, vinterhvite er nemlig superpopulære hos kjæledyrseiere!

Importer; Ja, jeg kan allerede nå avsløre at det blir noen importer ila. 2018. Allerede i Januar skal det komme noen nye avlsdyr fra Danmark og Sverige til oss. Samt skal jeg reise til Exoknaag i Houten i April, som er en ypperlig mulighet for import. Exoknaag er en diger smådyrmesse og utstilling i Nederland hvor oppdrettere fra hele Europa møtes.

Pensjonister; Den første dagen i 2018 fylte Hamsterhiets Trym Vikingsønn hele to år. Han kom til verden en halv time inn i det nye året for nøyaktig to år siden. Jeg husker det som om det var i går! Trym sliter med nyrene sine, og vi vet ikke hvor lenge vi har ham. Vi nyter derfor hver eneste dag med verdens fineste, snilleste og vakreste syriske hamstermann. Breik, Grom, Hegra og Spurva (syriske), samt Draga, Cara og Irka (Campbells), begynner også å dra på månedene. Ingen av de er i dårlig form heldigvis. De er alle meget spreke pensjonister og vi tror og håper at vi får ha dem en lang stund til!

Feriepass; Dette året vil vi gjøre som i fjor, kun tilby feriepass til fôrverthamstere. Fôrverter betaler naturligvis ikke for pass.

Priser; Foreløpig blir prisen uforandret (400kr, uansett art), med forbehold om at jeg kan øke senere, ettersom jeg prøver å følge markedet så godt som jeg kan. Sånn som det ligger an nå så gikk jeg kraftig i minus det siste halvåret og det har vært veldig tøft å få alt til å gå rundt. Å gå litt i minus er ikke uvanlig og å gå i null er det beste jeg kan håpe på. Hamsterne må ha mat, strø og veterinær uansett, og det passer derfor alltid dårlig med store frafall i kullene.

26551141_10159740914615585_60320919_n
Våre unge avlsdyr som vil prege Hamsterhiets 2018!
Fem bilder er lånt av Silverhöjdens hamsteruppfödning (Linnea W.) og Blueberrys hamsteropdræt (Anna W. M.)

Hamsterhiet ønsker med dette godt nytt år!

 

I dag skilte jeg Moria og Aske. Det var de begge ganske klare for. Det viser seg at det ikke bare er Moria som erter Aske, men også omvendt. Begge to satte stor pris på helt egne og nyskifta bur, med masse stæsj og god mat!

aBuret til Aske. Jeg gikk på Clas Ohlson å kjøpe en ny 45l Smartstore. Jeg har flere ledige 45l samla, men de er jo ikke så pene å se på. Jeg syntes han fortjente et helt nytt barnebur!

f ffMoria er med å sjekker ut Aske sitt nye bur.

fff ffff fffff ffffff fffffff ffffffffJeg tror at jeg kan ha feil fargebestemt lille Aske. Han er litt lys i fargen til å være Agouti, så jeg tror han er Opal. Jeg er jo helt fersk på disse campbells’ene, så jeg er dømt til å feile.

fffffffff ffffffffff fffffffffff ffffffffffff fffffffffffff ffffffffffffff fffffffffffffff ffffffffffffffff fffffffffffffffff ffffffffffffffffff fffffffffffffffffff ffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffff ffffffffffffffffffffffDet var litt viktig for meg å få noen bilder av de sammen før jeg skilte dem. Heldigvis var matfar hjemme i dag og kunne hjelpe til.

a (2) aa (2) aaa (2) aaaa (2) aaaaa (2)Soria poserte litt for meg her om dagen. Hun er bare så lekker!

a aaa aaaa aaaaaSoria og Arn bodde en drøy uke sammen. Jeg så flere paringsforsøk, og håper at det tok. Tidligste termin er 30/6.

b bb bbbFôrvertfrøkna Hydra fra Kull 44 er her på ferie! Hun har blitt en stor og vakker dame, og jeg er superfornøyd med hvordan hun har utviklet seg. Hun skal få noen måneder til på seg før vi setter kull. Imellomtiden koser vi oss med å ha henne på besøk, og blir riktig så gode venner! Det kommer flere hamstere hit på sommerferie, og det kommer til å bli både trangt og travelt hos oss.

a aa aaaVarga poserer så fint på hengebrua si.
Varga, Vitra, Drage og Thor, som vi hentet fra Sverige for noen uker siden, har alle slått seg godt til ro i sine nye bur. De er så fine alle fire!

a (7) aa (9) aaa (9)Varga

bbbb (2)bb (2)Vitra

 

Vitra og Varga ville ikke stå modell i dag, så jeg fikk nøye meg med bilder av de nyeste gutta istedenfor. Kanskje jeg prøver igjen med jentene i kveld eller i morgen. Thor var kjempe samarbeidsvillig, og han poserte som en drøm! Drage hadde ikke like god tid til godbiter og posering, men det ble noen fine bilder av ham lell! Jeg kranglet litt med både sollys og blitz, men tror jeg fikk reddet de fleste bildene i photoshop.

Det går så fint med de nye svenskene våre! De spiser alt de får av ferskmat og står på to for å komme ut om kvelden.

b bb bbb bbbbbbThor

c cc ccc ccccDrage

 

Det er lenge siden vi har hatt far og sønn fastboende her i Hiet. Mapilamis Cooper “Viking” og Hamsterhiets Trym Vikingsønn er ganske like, men også ganske ulike. Trym er litt lenger i kroppen og veier 10g mer enn sin far. Han har også en del mer og lenger pels. De er så og si helt like typemessig, i hodeform og ansiktet. Lynnemessig er de også ganske like, da de begge er så snille og gode. Trym sitter litt mer stille enn sin far, og det synes godt på bildene. Jeg fikk mange skarpe og fine bilder av Trym, men Viking var ikke like lett å fotografere.

aaa Viking

 

aaa aaaa aaaaa aaaaaa aaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaaaTrym

 

I dag fikk jeg Trym fra Kull 43 tilbake til omplassering. Noen ganger så blir det ikke som man tenker når man anskaffer seg dyr, og da er jeg så glad for at jeg får tilbud om å ta tilbake hamsteren. Trym har hatt det kjempe fint hos familien sin, og er i meget godt hold. Vi må starte nytt på en del av temmingen, og jeg må i den forbindelse bli kjent med han og finne ut hva han responderer godt på. Det kan ta litt tid før vi blir skikkelig gode kompiser, men basert på det lille jeg har sett av han nå så er han en fantastisk kar! Jeg ser ikke bort ifra at han blir boende her.

mm mmm mmmm mmmmm<3

Vi pusser opp kjøkkenet på sjette uka, og derfor blir det ikke så mye kokkelering. Med nesten alt kjøkkenutstyr pakket bort og ingen ordentlig kjøkkenbenk er det vanskelig å lage mat til både to og firbente. Heldigvis har jeg laget masse middagsmat til hamsterne i høst og fryst, så jeg lett kan tine og servere dem på kvelden. I dag derimot, kokte jeg egg og fant fram håndmikseren. Det ble laget en middagsgrøt av kokt egg og brokkoli, tilsatt allvitaminer og b-vitaminer, og litt kattungemat som strøssel.

Det fant i god jord hos alle hamsterne!

øTotalt ble det tretten muffinsformer som skulle deles ut i kveld! Jeg hadde heldigvis laget nok mat, så det ble en god porsjon til dem alle.

øøøøøøøøøSoria var mer opptatt av å stelle pelsen. Men hun smakte litt. Kanskje bare for å være hyggelig mot kokken?

øø øøø øøøø øøøøø øøøøøø øøøøøøø  Kull 46

øøøøøøøøøøTo av de tre gjenværene guttene i Kull 45. To av dem er ledige for salg.

øøøøøøøøøøø øøøøøøøøøøøø øøøøøøøøøøøøøDe to gjenværende jentene i Kull 45, Minerva og Petunia. Petunia blir hentet på lørdag, og Minerva er fortsatt til salgs!

øøøøøøøøøøøøøø øøøøøøøøøøøøøøø øøøøøøøøøøøøøøøøDen aller siste gutten i Kull 44, Haidar. Han har fått masse, lang og fluffy pels. Leter etter sitt foralltidhjem.

øøøøøøøøHegra med Helia i bakgrunn, jenter fra Kull 44. De hadde akkurat vært ute da de fikk servert nattmat. De var ikke spesielt interesserte, og snudde i døra i håp om å få litt lenger utetid. Helia er den siste jenta for salg fra dette kullet. Hun er helt nydelig, utenpå og inni. Meget mild og letthåndterbar, samtidig som hun er aktiv og frempå. Jeg ønsker derfor at hun kommer til en barnefamilie.

 

Orion har gått helt under jorden.. Jeg ser veldig lite til ham, ettersom han sover til kl. 2 på natten. I juleferien var jeg lenge oppe og fikk hatt han ute et par kvelder. Det var koselig! Vi har derfor ikke fått blitt ordentlig kjent enda. Men han virker fortsatt som en veldig ålreit type, som er robust i både hode og kropp. I går var jeg våken til langt på natt og fikk tatt disse bildene. Fy søren, så fin han er blitt!

c cc ccc cccc ccccc cccccc ccccccc cccccccc ccccccccc cccccccccc<3

 

Snøhetta Baltusdatter har bodd hos oss siden tidlig i høst. Hun skulle egentlig få kull, men hadde problemer med å bli drektig så jeg valgte etterhvert å droppe det. Snøhettas fôrvert kan dessverre ikke lenger ha henne, og jeg har tatt på meg oppgaven med å finne et nytt og godt foralltidhjem til henne. Gjerne hos en familie med masse tid, plass og kjærlighet. Snøhetta er en stor, bedagelig og mild dame, som mer enn gjerne sitter lenge i armkroken og koser. Hun fyller et år 13. Januar, og har masse tid, kos og underholdning igjen i seg. Hun er håndtam og lar seg håndteres helt problemfritt. Passer seg like godt til barnefamilier som til ensomme studenter.

b bb bbb bbbb bbbbb bbbbbb<3

 

I går fikk hamsterne kokt egg og fullkornspasta. Det var poppis! Jeg er nøye på å gi hamsterne ferskmat minst fem dager i uken. Det er ikke alltid det blir store sakene, en liten paprikabit er mer enn bra nok. Innimellom kommer det bilder på facebooksiden vår, av hamstere og ferskmat, som ikke blir vist her på bloggen. Ta gjerne en titt!

 

a aaSkyr begynner å bli en stor gutt. Han er fortsatt litt liten, men jeg synes ikke han er for liten til å brukes i avl. Han har enda litt å vokse på, så det blir spennende å se hvor stor han ender opp med å bli. Pelsen hans derimot, den er blitt superlang! Han er så vakker, min lille, skinnende og morsomme isbjørn.

 

aaaViking vokser og trives. Han gjør store fremskritt i tilvenningsprosessen for hver dag som går. Han er på god vei inn i tenåringsfasen, hvor han blir litt klein i både kropp og hode. Viking begynner også å få en flott manke og bra størrelse, og lover godt for fremtidig avlmateriale!

 

aaaaFloki har begynt å bli voksen, og det synes godt. Han har begynt å bli litt rund i kantene, både i hode og i kroppen. Han er fortsatt like frempå og sosial, men ikke like energisk som han var for bare to måneder siden. På mange måter har han blitt en kosegris – og jeg elsker det!

Men nå har det seg dessverre slik at jeg må ta både han og søsteren hans, Tundra, ut av avl. Ettersom det muligens finnes Yellow i linjene deres, ser jeg meg nødt til å luke ut de aktuelle leddene fra linjene mine. Yellow og Cream er fargegener som ikke bør krysses, av rent estetiske årsaker. Jeg har snakket mye med oppdretteren deres om dette og fått lov til å omplassere de. Tundra har allerede flyttet til en herlig jente, og når Kull 40 har forlatt Hiet vil jeg omplassere Floki. Det er overhode ikke en avgjørelse jeg tar lett på, og det gjør fryktelig vondt i mammahjertet. Men for å kunne fortsette avlsarbeidet så må jeg hente inn nye dyr. Det krever mye jobb, og da vil jeg at disse herlige hamsterne skal få bo hos noen som har ekstra med tid, plass og kjærlighet til overs. De fortjener den luksusen som kommer med å være enebarn.

 

aaaaa aaaaaa aaaaaaaSigvard er blitt en så mild, vakker og herlig hamstergutt. Han er drømmehamsteren, på alle måter. Både matfar og jeg har blitt veldig glade i ham. Derfor kommer vi til å ha vanskelig for å ta farvel når han også må flytte, av samme grunn nevnt ovenfor.

 

aaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaaaHedda skal bli mamma! Jeg er så spent, og gleder meg masse til det. På lørdag skal hun på date med Ludde (Råk, kull 36), og vi håper det blir kjærlighet i luften. Hedda er like vakker på innsiden, som på utsiden. Hun er ei dame med tæl og bein i nesa, og jeg bare digger henne!

 

aaaaaaaaaaaRim har flyttet over i nytt bur, med masse nytt og spennende stæsj. Det fortjener hun, som har vært en så flink førstegangsmamma. Jeg gleder meg allerede stort til det neste kullet hennes, og smører meg med tålmodighet. Viking må vokse seg stor og sterk først. Imellomtiden får hun masse god mat og lang utetid, for det elsker hun!

 

b bb bbbKull 40 storkoste seg med egg og pasta. Det var mer enn nok til alle, men likevel var det knuffing og stjeling. Dette var det siste måltidet de fikk sammen. Kun timer etterpå ble guttene flyttet over i eget guttebur. Dette var egentlig litt sent, ungene var i underkant av fire uker. Men Iinu og Nuur er fortsatt ganske små, så jeg ville ha dem hos mamma noen ekstra dager. Den første dagen i guttebur ser ut til å ha gått strålende. Da jeg kom hjem fra jobb i kveld stod de alle fem på tå og ville ut, og virket ikke nevneverdig påvirket av overgangen.

 

bbbbNanook vil ikke dele. Han stapper kinnposene fulle med mat. Der er den trygg for søskentjuver. Nanook er reservert, men han har brødre og søstre som fortsatt leter etter nye foralltidhjem. Vakre, snille og nysgjerrige hamsterunger, leveringsklare 21. November!

 

a aaImens hamsterne koste seg med maten sin fikk Turte også noe godt. Nemlig en sprell levende melorm! Hun vokser fort og er blitt så flott. Den mørke blågrønne fargen hennes begynner så smått å komme frem nå. Den andre tarantellaen ser jeg nesten aldri noe til. H*n gjemmer seg stort sett nedi hula si, og jeg kan ikke se at h*n verken spiser eller drikker. Men h*n lever i beste velgående okkesom, og jeg tror kanskje h*n har vokst noen millimeter i beinspenn.

 

Uten navnLenin og Symra har det også bare bra. De er mye inne nå som det er kaldt og vått ute. Men vi klager ikke. Vi hadde det tørt og fantastisk i hele oktober, og koste oss masse i finværet. Dessuten har de stor plass inne. De har hamsterrommet når vi ikke er hjemme og det første vi gjør når vi kommer hjem fra jobb er å åpne døra til gangen og kjøkkenet. Nå som vi har hatt mange hamsterkjøpere på besøk stortrives de. Da får de masse kos og godbiter, og det elsker de. Spesielt Symra! Lenin fylte forresten hele fem år i August – Hurrahurra!

 

12212564_10156214910315585_1858047565_n copyDenne høsten har vi stått på for å gjøre litt stas på dem. Vi har kjøpt inn nytt gulvteppe av plast (okey, det var for vår egen del, det er mye lettere å rengjøre, kaningodkjent). Samt har vi malt gulvet i holen og laget en ny og bedre høyhekk som passer perfekt inn i store-holen.

 

aaaa Torkel må bruke parabol når vi ikke er hjemme. Han har fått sopp mellom tæra, og klarer ikke la poten være ifred. Utover dette så har han det bare bra. Han storkoser seg nå som matfar er jobbsøkende, da får han ekstra lange turer og masse god pappakos. Torkel har forresten også sin egen facebookside.

Dette ble et mye lenger innlegg enn hva jeg først hadde tenkt. Haha, sånn kan det gå!

 

Valget falt på navnet Viking!
Han er en frempå gutt, som kommer når han hører lyder og klatrer i gitteret for å få en nærmere titt. Vi har en liten jobb foran oss med håndtering i og utenfor buret. Det tror jeg vil gå helt fint. Han virker veldig nysgjerrig av seg, og det er en god drivkraft i tilvenningsprosessen.

cTar gjerne godbiter fra hånda.

ccKom som ei kule da jeg krafset i papiret.

cccPosere litt på sovehuset.

 

Det ble noen nye bilder av Sigvard i dag.

c copyy<3

ccc cccc ccccccc ccccccLille kjekkasen begynner å bli stor!

bbbbbbbSigvard fikk den store ære av å flytte inn i Ferplast Mary. Han er en mild og avslappet type, som ikke klatrer eller gnager stort på gitteret. Han stortrives i sitt nye slott!

ccccccccSånn ser det ut hos oss etter vi har satt opp ny hylle og malt alle hylleplatene hvite. Storfornøyd!

1 2 3 6