HAMSTERHIET

 

Hannah M. Hegge
1903 Gan i Lillestrøm

 

Syrisk gullhamster siden 2010
Campbells dverghamster siden 2016

 

Registrert oppdrett i Norsk Hamsterklubb:
www.norskhamsterklubb.nohttps://www.pineclubgolf.com/best-electrical-push-carts/

 

Med hovedfokus på dyrevelferd i mitt avlsarbeid ønsker jeg å bidra til å bedre hamsterens status i Norge!

KONTAKT

 
Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp? Send meg en mail!

 

Hamsterhiet@hotmail.com

SOCIAL MEDIA

 

På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg! Blogg-delen her på nettsiden er lagt ned.

 

KLIKK HER FOR Å FØLGE HAMSTERHIET PÅ INSTAGRAM!

 

www.hamsterhiet.com
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

 

Opphavsrett
Alle bilder som blir fotografert av meg, tilhører meg. Ønsker du å låne bilder må du ta kontakt på mail slik at jeg kan sende deg et vannmerket bilde. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Kull 2014

1 2 3 9

 

kk Thorlak fra Kull 34 er fortsatt her hos oss. Han og Snøheia fra Kull 35 blir dansker på fredag, og skal få bringe nytt liv i de danske linjer. Det blir spennende!

Thorlak er vanvittig flott. Han er stor (113 gram, 8 uker), veldig rolig til sinns, og med en fantastisk farge og pels. Han er bare så vanvittig god, og vi har blitt så glade i ham. Hver kveld hopper han opp i hånda mi og får litt utetid med oss på sofaen. Ikke én gang har han vurdert å hoppe ned, og vi trenger ytterst sjeldent å plukke han opp eller hente han tilbake. Vi sitter i hver vår ende av sofaen, med et løpehjul og noen leker imellom oss. Da tusler Thorlak stille rundt og koser seg. Innimellom kommer han bortom oss for litt kos og en godbit, men han finner aldri på noe tull.

kkkk<3

 

bbbFarvel!
Denne helgen reiste ungene i Kull 34 til sine nye hjem. Vi ønsker de masse lykke til videre i livet! Helt farvel er det likevel ikke. Som nevnt i tidligere innlegg skal Thorlak få være her i omlag tyve dager til, han reiser nemlig samme helgen som Kull 35. Det blir veldig hyggelig å få kose han litt lenger.

Tolv dager gamle —>

Dovra fødte sitt tredje og siste kull på selveste lillejulaften. Fem små julemirakler, hvorav alle overlevde – til vår store glede! Tre gutter, to jenter, alle i fargen Silversable. Dovra gjorde en kjempe god jobb som mamma, også denne gangen. Disse fem nøstene ble like snille, gode og vakre som de jo alltid blir. Supersosiale, frempå og nysgjerrige! Det har vært skikkelig moro å følge dem. Vi gleder oss til å se igjen Sjura-stumpen i Juni! Da skal hun få bære Hamsterhiets neste kull; Hamsterhiets Kull 36, med Baltus som far. Vi er spente på fortsettelsen!

j jjHeftene og posene med overgangsfôr lå klare allerede torsdag kveld! Dovra poserer. Hun er veldig fornøyd med å endelig tre inn i pensjonistrollen, med alt det som det innebærer.

 

iiiiiFem uker
I går, tirsdag, fylte ungene i Kull 34 hele fem uker gamle! I dag, litt på etterskudd, kommer femukersbildene. Tiden har rett og slett ikke strukket til, så det måtte bli sånn!

Ingar på tur i sofaen, 5 uker gammel. —>

Vekt i gram, 5 uker:
Sorka – 97
Sjura-stumpen – 90
Thorlak – 90
Bardur – 87
Ingar – 76

Nå er alle ungene for lengst reservert. Tilogmed Sjura! Hun skal på fôravtale til samme fôrvertfamilie som hadde Gilja Snorresdatter på fôr. Det er jeg overbevist om at blir bra! Det gjør meg glad å tenke på at hun skal få bo hos en hamsterkyndig familie som atpåtil har fôrverterfaringer. Hun blir derfor hetende Sjura-stumpen heretter!

Denne gangen satte jeg leveringsklar dato helgen etter ungene hadde fylt fem uker. Jeg har veldig begrenset tid i hverdagen til å ta imot besøk, og jeg vil heller gi de fra meg fire dager på overtid enn fire dager for tidlig. Sorka er den første til å reise fra oss i morgen,  Sjura-stumpen, Ingar og Bardur reiser ila. helgen. Thorlak skal flytte helt til danmark, og bli en del av de danske linjer. Jeg er så heldig å få ha han helt til slutten av februar!

Det blir spennende! Imellomtiden skal jeg bare kose med de så mye som jeg kan.

iiiHamsterhiets Sjura-stumpen Frostdatter, Silversable Lh.

iiHamsterhiets Sorka Frostdatter, Silversable Lh.

iiiiiiiiHamsterhiets Thorlak Frostsønn, Silversable Lh.

iiiiiiiHamsterhiets Bardur Frostsønn, Silversable (homozygous silver) Lh.

iiiiHamsterhiets Ingar Frostsønn, Silversable (homozygous silver) Lh.

 

Her kommer et lite bildedryss av ungene i Kull 34! Jeg har ikke helt oversikten over hvem som er i alle bildene, ettersom de er veldig raske og blander seg så fort. Jeg skriver under på de bildene jeg vet med sikkerhet hvem som er avbildet.

hBardur

hhBardur

hhhThorlak

hhhhThorlak

hhhhh hhhhhhGuttene

hhhhhhhBardur på vei opp i hånda.
Alle fem er helt rå på å komme oppi hendene våre.
Skikkelig tamme og sosiale, veldig moro!

hhhhhhhhThorlak

hhhhhhhhhIngar

hhhhhhhhhhIngar

hhhhhhhhhhhIngar

hhhhhhhhhhhhMamma-Dovra

hhhhhhhhhhhhhSorka

hhhhhhhhhhhhhhJentene bor fortsatt med mamman sin, og det går helt strålende!

hhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhJentene

 

ggggggDe fem små nøstene i Kull 34 er tre uker og fem dager gamle. Nå har jeg skilt de på kjønn, litt på overtid. Ingar, som fortsatt er minst i kullet, har hatt litt å ta igjen. Jeg ville gi han noen ekstra dager med mor, noe som har gjort han godt.

Vekt i gram, 18.01.15.
Thorlak – 63
Sjura – 60
Sorka – 59
Bardur – 55
Ingar – 49

Det går veldig raskt fremover med temmingen også. Jeg har synes at Dovra sine to tidligere kull har vært veldig enkle å ha med å gjøre. Men disse er virkelig helt fantastiske. Ikke vet jeg hva som gjør dette kullet så spesielt, men helt herlige er de uansett! Det har vært minimalt med sprelling og usikkerhet, og alle har vært veldig rolige og nysgjerrige. De begynner så smått å vise personlighetene sine, litt for hver dag som går.

I går var det som om Sjura og Bardur knakk en kode. De kravlet oppover armene mine som noen tullinger. De ville bare ut, til den store og spennende verden utenfor. Nå tar det nok ikke lang tid før de tre andre kommer hoppende etter. Utover disse to er Ingar den av hamsterungene som tar det hele ganske med ro. Han er utrolig bedagelig, og har latt seg håndtere helt problemfritt helt siden jeg startet temmeprosessen.

gggHamsterhiets Thorlak Frostsønn

ggggHamsterhiets Ingar Frostsønn

gggggHamsterhiets Bardur Frostsønn

gHamsterhiets Sorka Frostsdatter

ggHamsterhiets Sjura Frostsdatter

 

Samme dagen som Kull 35 blir født, fyller de fem smånurkene i Kull 34 hele tre uker. Hurrahurra!

ff fff fLitt bilder fra da de stod opp!

 

fffffffJeg tok guttene over i en kasse, for å se om jeg kunne skille de ved utseende. Det kan jeg såvidt! To av de er noe lysere enn den tredje. De to lyseste er det en viss størrelsesforskjell på. Jeg har bestemt at den mørkeste, ytterst til venstre i bildet, skal få det flotte navnet Thorlak. Den i midten, største av de lyseste, blir hetende Bardur. Og den minste lyseste, som forøvrig også er minst i hele kullet, skal hete Ingar – det passer han så godt!

ffffffffHamsterhiets Bardur Frostsønn, Silversable (homozygous for silver) Lh.

fffffffffHamsterhiets Ingar Frostsønn, Silversable (homozygous for silver) Lh.

ffffffffffHamsterhiets Thorlak Frostsønn, Silversable (muligens homozygous for både silver og umb) lh.

 

ffff fffff ffffffJentene koste seg med å grave i doen mens gutta var ute av buret. Begge jentene er nesten identiske. Tvillinger, kan man vel kalle dem! Silversable (begge er muligens homozygous for umb) lh.

1 2 3 9