Godt nytt år!

 

Jula
Som vi har kost oss i jula! Jeg har hatt lang juleferie og dermed fått masse tid hjemme og med dyrene. Torkel og jeg har gått lange turer i snøvær, kaninene har fått kost seg masse på verandaen, og hamsterne har fått ekstra mye og variert utetid. Det har vært utrolig hyggelig og deilig!

Det ble plutselig mange flere hamstere her i jula. Fra jeg skrev om tomt hi for noen uker siden, til å plutselig ha dobbelt opp med bur. Det var jo bare hyggelig! Vi har nemlig vært så heldige å få være hamsterhotell for flere hamstere denne jula. Hårek har vært på snarvisitt, men reiste før julefeiringen. Plutselig ble vi også mellomstasjon for to herlige hamstere, Merry og Carpo, som vi i Romjula sendte videre med fly til Merete i Bodø. Samt har vi fått Hamsterhiets Nordisa hit for paring, og til henne har vi lånt en veldig kjekk kar ved navn Baltus.

aaa aaaTre av de fem feriegjestene vi har hatt her i jula.

aa (2)Fabel ble hentet tredje juledag. Selvom det er trist å ta farvel, så er jeg overbevist om at han får det strålende. Masse lykke til videre!


 

Året som har vært
Når jeg ser tilbake på 2014 så tenker jeg at dette har vært et fantastisk år! Vi har fødd opp fire fantastiske kull, og tilsammen 33 hamsterunger. Vi har satt ut tilsammen fire hamsterunger på fôravtaler og beholdt én.

Ronja med Kull 30 —>

Ronja fikk sitt siste kull i Januar, Hamsterhiets Kull 30. Dette fikk hun med Brage, hvor vi valgte å beholde Frost Bragesønn, Silvermink Lh, og sette Yr Bragesdatter, Mink Satin Lh, ut på fôr. Yr døde dessverre alt for ung, og vi fikk ikke fulgt henne videre. Frost er Hamsterhiets aller første Silvermink. Det er utrolig stas, ettersom det er en farge jeg avler mot.

 

Min øyesten Dovra har vært den som har preget oppdrettet mest dette året. Hun fikk sitt første kull med Hårek, Kull 31, og var en vanvittig god mor til sine tretten små. Til tross for at alle tretten hadde samme farge og dermed vanskelig å skille, så var de forskjellige og vidunderlige på hver sine måter. Herfra satte vi ut to fine frøkner på fôr, Bjørk og Eik, begge Silver grey Umb. Dette var både Dovra og Hårek sitt første kull, og det kunne jo ikke blitt bedre. Det var en veldig fin kombinasjon, hvor foreldrene komplementerte hverandre.

Dovra med Kull 31 —>

 

Drøye fem måneder etter sitt første kull med en god og lang pause, fødte Dovra Hamsterhiets Kull 32. Dette var Frost sitt første kull, og han ble førstegangspappa til åtte små. Det var stor stas! Dovra var også denne gangen en helt fantastisk mamma til sine små, som var enda en grunn for meg til å være stolt oppdretter. Ungene ble like vakre og gode som sin mor, samt like nysgjerrige og bedagelige som sin far. Herfra satte vi ut Nordisa Frostdatter, Silversable Lh, på fôr. Hun skal, om alt går etter planene, få et kull hos oss på nyåret. Vi er veldig spente!

Dovra med Kull 32 —>

 

Etter mye om og men ble til slutt Hamsterhiets Bjørk Rhaegalsdatter, fôrverthamster fra Kull 32, mor til fire små nøster. Fire små herlige hamsterunger, med vanvittig flotte farger og personligheter! Bjørk har uten tvil arvet mor-Dovra sine gode morinstinkter.

Bjørk med Kull 33 —>

Vi takker fôrvert alle fôrvertene våre for et godt samarbeid i år! Tusen takk til Line for Hårek, Julie for Yr og Bjørk, Marlene og Line for Nordisa og selvsagt Runi, Tuva og Guro for Eik. 2014 hadde ikke blitt det samme uten dere!

 

Hvil i fred
Vi har tatt farvel med to hamstere som har betydd mye for oss.
I slutten av Mars mistet vi Hamsterhiets Lille Laban “Brage” Snorresønn, som vi beholdt fra Kull 20. Han fikk den store ære å være far til fem kull, Hamsterhiets Kull 21, 25, 28, 29 og 30. Tilsammen 32 små hamsterunger!

Vakre og bedagelige Brage Snorresønn —>

Samt har vi også mistet Vallmos Kiowa “Ronja Qurtsdatter”. Ronja var en stor og kraftig dame, og hennes blide vesen fikk meg alltid til å smile. Hun ga oss to herlige kull; Hamsterhiets Kull 28 og 30, tilsammen tretten små hamsterunger!

Både Brage og Ronja lever videre i Frost, og i alle hans barn og hennes barnebarn. Frost vil derfor alltid være helt spesiell for oss, spesielt for meg. For jeg har vært enormt knyttet til begge hans foreldre.

Hvil i fred, mine vakre engler. Savnet og tomrommet etter dere er stort. Sov godt, og hvil i fred <3

 

aaaaaaFeriepass
Vi har også vært så heldige å få være feriehjem for flere hamstere dette året. Spesielt på sommeren var det trangt om plassen her i Hamsterhiet. Det er utrolig moro når tidligere kjøpere benytter seg av tilbudet. Jeg skulle ønske flere gjorde det. Samt at flere sendte bilder og oppdateringer. Å se igjen hamsterungene betyr så mye for meg! Ekstra moro er det når alle hamsterne er så vanvittig gode og snille. Det er en fryd å se at alle kjøperne er så flinke og dedikerte, og virkelig legger godt til rette for at hamsterneungene “mine” skal ha det best mulig. Tusen takk til alle, det gleder et oppdretterhjerte!

 

Nye hamstere
I år har vi også kjøpt noen nye hamstere. De flotte karene Kateogdyrenes Sony “Gorm” og Hamsternes Fabel, som jeg skulle bruke aktivt i oppdrettet. Etter mye om og men har det vist seg at ingen av de fantastiske guttene egner seg til avl. Fryktelig leit! Guttene fikk aldri bli stolte fedre, men gjør det likevel veldig bra som kosegriser.

Gorm, rett etter han flyttet til oss i sommer –>

Gorm har lenge slitt med sykdom, Demodex og stress. Vi gjør alt i vår makt for at han snart skal bli ordentlig frisk. Og krysser alle lemmer for det!

2014
En liten collage av Hamsterhiets 2014!


 

Året som kommer
Ved nyttår skriver jeg litt om hva jeg ønsker og tenker for året som kommer. I år er det første året hvor jeg faktisk ikke har så mye å skrive. Fordi jeg rett og slett ikke vet. Jeg har vært skikkelig dårlig på å planlegge oppdrettet fremover. Dette tror jeg kommer av lite motivasjon, til tross for et vellykket år.
Situasjonen er slik at jeg må importere nye hamstere for å kunne fortsette. Det er ikke mange nok linjer eller oppdrettere i Norge. Det er alt for lite å velge i, og alt for lange avstander. Jeg har lenge klart å holde det gående med hjelp fra fôrverthamstere. Men mangfoldet av gener er ikke stort, så det stopper veldig fort opp. Sverige er en gullgruve for alle hamsteroppdrettere. De har et bredt utvalgt av vanvittig flotte linjer og oppdrettere, og jeg har vært storfornøyd med mine svenske importer.
Skulle det dukke opp en aktuell frøken til Frost, så hadde det vært veldig moro. Men akkurat nå vil jeg verken haste meg til å planlegge, eller pushe meg til å anskaffe flere dyr. Om motivasjonen og energien ikke er tilstede, da blir det heller ikke bra. Da går det utover eventuelle nye hamstere og tilvenning av disse.
Men det betyr jo ikke at det står helt stille her, og at 2014 blir kjedelig. Kull 34, Dovra + Frost, kom til verden på lillejulaften. Disse vil være leveringsklare i slutten av januar. Samt har vi paret opp Hamsterhiets Nordisa i romjula, og krysser alle lemmer for at hun blir mor til Hamsterhiets første kull i 2015. Mer om kullene kommer senere!

a copyDet har vært et fantastisk år. Tusen takk til alle som har bidratt, deltatt og engasjert seg!
GODT NYTT ÅR!
<3

Author: hamsterhiet.com

2 thoughts on “Godt nytt år!

  1. Hårek og jeg ønsker deg et riktig godt nytt år! Jeg kan ikke få takket deg nok for at jeg fikk ta vare på den late, rufsete store klumpen Hårek

Comments are closed.