Hamsterhiet.com

 

Image and video hosting by TinyPic

Hei og velkommen til Hamsterhiets hjemmeside!
 
Hamsterhiet har vært et aktivt oppdrett av hamster siden 2010, og ble godkjent oppdrett hos NHF i desember 2010. Våren 2016 fikk jeg, sammen med en gjeng dedikerte oppdrettere, muligheten å stifte en ny forening; Norsk Hamsterklubb. Der sitter jeg i styret, i avlsrådet og har oppdrettet registrert på Syrisk gullhamster, Campbells og Vinterhvit dverghamster.
 
Jeg har hovedfokus på dyrevelferd og ønsker med mitt arbeid å bedre hamsterens status i Norge.
 
Hjemmesiden oppdateres fortløpende, og all informasjon (spesielt kullinformasjon) skal til en hver tid være korrekt!

Kontakt

Ønsker du å kjøpe hamster, eller har du noen spørsmål om kjøp?
 
Hamsterhiet@hotmail.com

 

 
På facebook deler jeg mine tanker, erfaringer og opplevelser som hamsterentusiast, oppdretter og eier av Hamsterhiet, med bilder og innlegg!
 
Opphavsrett
Alle bilder på denne nettsiden blir tatt av meg, og tilhører meg. Ved lån av andres bilder vil jeg linke til kilden under bildet. Ønsker du å låne bilder skal du beholde vannmerkingen, og henvise til meg. Du får heller ikke lov til å redigere bildene, dersom jeg ikke har sagt noe annet. Overtredelse av disse kravene blir tatt alvorlig!

Norsk Hamsterklubb

Image and video hosting by TinyPic

 
Jeg følger Norsk Hamsterklubb (NHK) sine retningslinjer for hold og avl av hamster, og forventer at mine kjøpere gjør det samme. Om det så være seg oppdrettere eller barnefamilier. Les det som står skrevet på foreningens hjemmesider om hold og avl av hamster.

Kategorier
Arkiv

Fotografier

 

Det ble en liten påske-fotoshoot i år også!
Ikke så typisk med egg og små påskekyllinger av plast og fjær, men påskefarger ble det i det minste.

aaFrøya ccFalk cccFager

 

I går ble det enkel middag på hamsterne, men de ble elleville alle som én.

a aaHamsterhiets Trym  Vikingsønn, Silvercopper Satin LH. Pappa til Kull 54.

 

 

aaa aaaaGrom, Silvermink Roan Satin LH.

 

 

aaaaaMapilamis Cooper “Viking”, Copper Satin LH. Bestefar til Kull 54.

 

 

aaaaaa aaaaaaa aaaaaaaaMountainTwigg’s Amadeus, Brown eared Silvergrey LH. Pappa til Kull 53.

 

 

Kull 53bArendell

bbAnna

bbbMamma-Vitra med jentene.

bbbbaa bbbbbElsa

bbbbbbHans, til salgs!

bbbbbbbHans

bbbbbbbbHans og Svein

bbbbbbbbbKristoffer, Hans, Svein.

bbbbbbbbbbHans og Svein.

bbbbbbbbbbbHans, Eiken, Olaf.

bbbbbbbbbbbbSvein, Eiken, Olaf og Kristoffer.

bbbbbbbbbbbbbSvein, Eiken, Olaf.

 

 

Kull 54cJord, Ild og Vann.

ccJord, Ild og Vann.

cccVann, Varga og Luft.

 

Vi har hatt veldig få feriepassplasser denne sommeren. Det kommer av at vi har flere fastboende hamstere enn tidligere, som krever sine plasser og sitt stell. Jeg har likevel fått stappet inn åtte ekstra bur på det meste. Jeg har hatt fri hele Juli, så det har ikke stått på tid. Men jeg må ærlig innrømme at det har vært trangt!

 

Hamsterhiets Hydra Ullasdatter “Blondie”, fôravtale fra Kull 44 hos Line.b

 

 

Hamsterhiets Nordisa Frostdatter (fra Kull 32 og mor til Kull 35), Kvitlenova Baltusdatter “Pippi” (fra Kull 35 og mor til Kull 36) og Råk Tyrionsønn “Ludde” (fra Kull 36 og far til Kull 42). Alle på fôr hos Marlene og Line.
bbNordisa

b Pippi bbbLudde

 

 

Hamsterhiets Gråhø Baltusdatter (fra Kull 35) og Runa Tyrionsdatter (på fôr fra Kull 36, men fikk ingen kull). Bor hos Gro & Co.
ccc

 

 

Hamsterhiets Gyda Galesdatter, på fôr hos Margrete, fra Kull 38, fikk Hamsterhiets Kull 45.cccc

 

 

 Hamsterhiets Haidar Vikingsønn, minstingen fra Kull 44, bor hos Celia & Co.ccccc

 

 

 Hamsterhiets Noor Flokidatter, fra Kull 40, bor rett bortenfor meg hos Matthew & Co.ccc

 

I dag skilte jeg Moria og Aske. Det var de begge ganske klare for. Det viser seg at det ikke bare er Moria som erter Aske, men også omvendt. Begge to satte stor pris på helt egne og nyskifta bur, med masse stæsj og god mat!

aBuret til Aske. Jeg gikk på Clas Ohlson å kjøpe en ny 45l Smartstore. Jeg har flere ledige 45l samla, men de er jo ikke så pene å se på. Jeg syntes han fortjente et helt nytt barnebur!

f ffMoria er med å sjekker ut Aske sitt nye bur.

fff ffff fffff ffffff fffffff ffffffffJeg tror at jeg kan ha feil fargebestemt lille Aske. Han er litt lys i fargen til å være Agouti, så jeg tror han er Opal. Jeg er jo helt fersk på disse campbells’ene, så jeg er dømt til å feile.

fffffffff ffffffffff fffffffffff ffffffffffff fffffffffffff ffffffffffffff fffffffffffffff ffffffffffffffff fffffffffffffffff ffffffffffffffffff fffffffffffffffffff ffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffff ffffffffffffffffffffffDet var litt viktig for meg å få noen bilder av de sammen før jeg skilte dem. Heldigvis var matfar hjemme i dag og kunne hjelpe til.

a (2) aa (2) aaa (2) aaaa (2) aaaaa (2)Soria poserte litt for meg her om dagen. Hun er bare så lekker!

a aaa aaaa aaaaaSoria og Arn bodde en drøy uke sammen. Jeg så flere paringsforsøk, og håper at det tok. Tidligste termin er 30/6.

b bb bbbFôrvertfrøkna Hydra fra Kull 44 er her på ferie! Hun har blitt en stor og vakker dame, og jeg er superfornøyd med hvordan hun har utviklet seg. Hun skal få noen måneder til på seg før vi setter kull. Imellomtiden koser vi oss med å ha henne på besøk, og blir riktig så gode venner! Det kommer flere hamstere hit på sommerferie, og det kommer til å bli både trangt og travelt hos oss.

a aa aaaVarga poserer så fint på hengebrua si.
Varga, Vitra, Drage og Thor, som vi hentet fra Sverige for noen uker siden, har alle slått seg godt til ro i sine nye bur. De er så fine alle fire!

a (7) aa (9) aaa (9)Varga

bbbb (2)bb (2)Vitra

 

Vitra og Varga ville ikke stå modell i dag, så jeg fikk nøye meg med bilder av de nyeste gutta istedenfor. Kanskje jeg prøver igjen med jentene i kveld eller i morgen. Thor var kjempe samarbeidsvillig, og han poserte som en drøm! Drage hadde ikke like god tid til godbiter og posering, men det ble noen fine bilder av ham lell! Jeg kranglet litt med både sollys og blitz, men tror jeg fikk reddet de fleste bildene i photoshop.

Det går så fint med de nye svenskene våre! De spiser alt de får av ferskmat og står på to for å komme ut om kvelden.

b bb bbb bbbbbbThor

c cc ccc ccccDrage

 

Gratulerer med dagen!

Jeg regner ikke med at jeg får tid til å skrive i morgen, så jeg ønsker alle leserne våre gratulerer med dagen på forskudd. Det var på sin plass å ta noen 17.mai-bilder, og det var stor stas å kunne ta bilder av våre norske hamstere. Selvom Trym og Hegra har i stor grad svenske linjer ba seg, men de er jo født i Norge. Hugin er jo også født i Hiet, men han ville overhode ikke stille som modell i dag. Det er synd, for han har fått en rålekker manke de siste ukene. Det får bli en annen gang!

m copy mmm<3

 

Det er lenge siden vi har hatt far og sønn fastboende her i Hiet. Mapilamis Cooper “Viking” og Hamsterhiets Trym Vikingsønn er ganske like, men også ganske ulike. Trym er litt lenger i kroppen og veier 10g mer enn sin far. Han har også en del mer og lenger pels. De er så og si helt like typemessig, i hodeform og ansiktet. Lynnemessig er de også ganske like, da de begge er så snille og gode. Trym sitter litt mer stille enn sin far, og det synes godt på bildene. Jeg fikk mange skarpe og fine bilder av Trym, men Viking var ikke like lett å fotografere.

aaa Viking

 

aaa aaaa aaaaa aaaaaa aaaaaaa aaaaaaaa aaaaaaaaaTrym

 

Det ble noen nye bilder av Sigvard i dag.

c copyy<3

ccc cccc ccccccc ccccccLille kjekkasen begynner å bli stor!

bbbbbbbSigvard fikk den store ære av å flytte inn i Ferplast Mary. Han er en mild og avslappet type, som ikke klatrer eller gnager stort på gitteret. Han stortrives i sitt nye slott!

ccccccccSånn ser det ut hos oss etter vi har satt opp ny hylle og malt alle hylleplatene hvite. Storfornøyd!

 

Som lovet så skulle jeg ta litt bilder av de hamsterne vi har på sommerferie hos oss denne flotte sommeren! Det er virkelig så hyggelig å se igjen hamstere fra tidligere kull, og jeg skulle ønske jeg hadde plass til mange flere. Vi har hatt tilsammen ni ferierende hamstere hos oss denne sommeren. Alle har vært helt fantastiske husgjester, og oppført seg eksemplarisk!

 Det er forresten ikke alle bildene jeg har fått vannmerket.

 

 

diisHamsterhiets Diis Frostdatter “Diis”, Silversable Lh, fra Kull 32.

 

 

fabelHamsternes “Fabel”, ReIvory lh, omplassering.
Fabel var en hamster jeg kjøpte fra Hamsternes oppdrett i Kvinesdal. Men da det viste seg at han ikke kunne brukes til avl valgte jeg å omplassere han med de samme kriteriene som når jeg selger hamsterunger. Altså er han like velkommen hit på ferie, som alle “mine” andre hamsterunger.

 

 

Mahogni mahogniiHamsterhiets Mahogni Rhaegalsdatter “Mahogni”, Silvergrey Lh, fra Kull 31.

 

 

MessiHamsterhiets Hodor Bragessønn “Messi”, Cinnamon Lh, fra Kull 29.

 

 

Nordisa NordisaaHamsterhiets Nordisa Frostdatter “Nordisa”, Silversable Lh, fra Kull 32.

 

 

Smule smuleeHamsterhiets Furu Rhaegalsdatter “Smule”, Silvergrey Lh, fra Kull 31.

 

 

Snøball snøballlHamsterhiets Varys Bragessønn “Snøball”, ReSilvergrey Hom Lh, fra Kull 29.

 

 

Tilia tiliaaHamsterhiets Tilia Frostdatter “Tilia”, Silversable Lh, fra Kull 33.

I dag tok jeg en runde med både speilrefleks og mobilkamera under dagens vaske-og-rydde-økt på hamsterrommet. Det er skikkelig deilig vårstemning hos oss om dagen!

a
Jeg har gått til innkjøp av to brukte Ferplast Mary bur, grunnet overgang til nytt hyggesystem. Dette i håp om å få litt mer albuerom og burplasser nå som sommeren nærmer seg. Planen var å ha alle Samla130L-burene i hyllene, men jeg klarte rett og slett ikke løfte ned burene fra øverste hylle hver gang jeg skulle oppi der.. Med gitterbur får jeg litt bedre innsyn og tilgang. Jeg har fått tak i et eldre godt brukt bur i blått og et meget pent brukt i grått og hvitt. Jeg betalte 350kr pr. bur, og er fornøyd med det. Frost har fått teste det blå buret en ukes tid, og stortrives der. Det er ikke noe tull med gamle karer, hehe! Verken gittergnaging eller ekstremsportklatring. Han fikk derfor den ære av å flytte inn i det litt finere grå buret. Det blå står nå vasket, innredet og klart, til en ny liten ramp som vi henter neste helg.

11142982_376602589195525_494303862_n
I vinduskarmen på hamsterrommet er det storproduksjon av karse om dagen. Angrer litt på at jeg sådde så masse, for nå har jeg plutselig litt for mye karse og ikke noe peil på hva jeg kan bruke den til..

aa
Frost synes det var supergodt med karse.

aaa aaaa aaaaa aaaaaa aaaaaaa aaaaaaaa
Lille, søte og fantastiske Ingar er her enda. Jeg har tidligere denne uken offisielt lagt han ut til omplassering, og har allerede fått veldig mange henvendelser på ham. Dessverre ingen aktuelle, og veldig mange useriøse. Han omplasseres ikke til hvem som helst, og vi har ikke dårlig tid med å finne nytt hjem. Mer informasjon ligger her.

aaaaaaaaa aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa
Dovra nyter livet som pensjonist. Hun er like snill og god som hun alltid har vært, men har med alderen roet seg betraktelig. Hun er min lille kosegris!

a aa
Ommøblert, igjen!

aaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa
Frost sitt nye bur.

aaaaaaaaaaaaaaaaa
Dovra sitt Samla130L-mansion.

aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa
Ingar sitt ungdomsbur, Samla130L. Han har ikke hjul, da han enda er for ung til det. Men da får man jo plass til litt mer leker og stæsj, og det liker han!

 

Line, matmor og fôrvert til Hårek, er veldig flink å benytte seg av feriepasstilbudet mitt. Som den eneste av mine fôrverter og kjøpere denne påsken. Det synes jeg er så koselig, og jeg skulle ønske det kom mange flere! Hårek er virkelig bare en fryd å ha på besøk. Snill som dagen er lang, og vakker – ikke minst! Her er et lite bildedryss, av en veldig fotogen type.

a aa aaa aaaa aaaaa  aaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa
<3