Sverigetur, og nytt familiemedlem.

 

kkImport fra Sverige
Denne turen har vært planlagt lenge og i flere omganger. Det var veldig koselig at vi endelig fikk gjennomført den! I går, lørdag, var jeg altså på langtur til Bro i Sverige. Her hentet jeg med meg tilsammen syv hamstere fra Kerstin som driver Obelix oppdrett; to til Hilde, fire til Kate og én meg selv.

Reiseburene står klare før avreise ->

Det er jo utrolig spennende at vi får inn nye linjer til Norge, deriblant også nye farger og hårlag. Jeg har selvsagt tatt noen bilder av alle hamsterungene jeg hentet, men avventer litt med å legge ut bilder av de andres hamstere her på bloggen. Legger selvfølgelig ved noen bilder fra turen, og vårt nye familiemedlem.

Jeg må få takke min pappa som kjørte i tolv timer slik at jeg fikk hentet hamsterne. Tusen takk! <3

kTurmat! Vi hadde med oss en full kjølebag med mye snadder, skikkelig kos!

jjjjjjSlitne hamsterunger i reisebur på vei hjem.

kkkVi kjørte forbi mange trær og mye fin natur.


 

N603023_10151468422840802_686044212_nytt familiemedlem!
Nå var det virkelig på tide å få inn noe nytt blod i linjene våre. Som tidligere nevnt har jeg vært på utkikk etter en eller flere Mink hamstere til oppdrettet mitt. Mink er i hovedsak rødøyet Sable, altså består fargen av Cream, Cinnamon og Umbrous; eeppUu. Jeg kom hjem fra Sverige med en ny frøken, Mink Satin Longhaired. Det er litt dumt at hun ikke kan pares med Brage, da de begge er Satin. Dog planlegger jeg å beholde flere hamsterunger fra henne, så det dukker vel opp en mulighet for han senere.

Bilde av kullet, 3 uker gamle. Bildet tilhører Kerstin! ->

Hamsterungen har fått navnet Katla Gubbensdatter. Hun er ganske god og rund for alderen, med kjempe fine bollekinn. Pelsen lover utrolig godt, da den er veldig lang og fluffy! Hun var våken under store deler av bilturen, og var uten tvil mest nysgjerrig. Nå som vi har kommet hjem skal hun få ro de første dagene, før vi begynner en tilvenningsprosess. Hun bor foreløpig sammen med sine to søsken i Antonius-systemet, og de slo seg godt til ro med det samme vi kom hjem. Hun flytter etterhvert over i en 130L Samla eske fra IKEA, som står fremme og klar til innflytting. Nye bilder av Katla og buret hennes kommer i et oppdateringsinnlegg, når vi har blitt litt bedre kjent.

 

265041_10151485481105802_1887591354_n2Obelix’ Katla Gubbensdatter – Mink Satin Longhaired

Født: 19.12.2012.
Kullstørrelse: 6; 2 hanner og 4 hunner.

Katlas mor: Obelix’ Nora (Golden Umb Satin Lh)
Mormor:
Obelix’ Ebba (Red eyed Silver grey Banded Lh)
Mormors mor:
Zoolina (Rust Banded Lh)
Mormors far:
Obelix Obelixix (Silvermink Lh)
Morfar:
Obelix’ Casper (Sable Satin Lh)
Morfars mor: 
Kolarängens Åhfelia (Sable Sa Lh)
Morfars far: 
Obelix’ Obelixit (Bø Sable Lh)

Katlas far: Hälsingeskogens Go-gubben (Black eyed Cream Rex Lh) Mangler videre stamtavle..

Katla, 3,5 uker. Bildet tilhører Kerstin! ->

Kullplaner: Katla skal få sitt første kull i månedskiftet April/Mai, og jeg aner ikke hvem som får æren av å bli pappa. Jeg har et lite håp om at det kommer en fin hanne i Sagas siste kull, Hamsterhiets Kull 26, som kan være en passende partner for henne. En liten funfact; Katla er Rex-bærer, siden hennes far er Rex. Så i alle hennes kull vil halvparten av ungene også bli Rex-bærere. Rex er ikke et gen jeg ønsker å avle på, men det er litt moro uansett fordi det hittil har vært lite Rex-gener i Norge, hehe..

DSC_2222 - Kopi copy
Katla Gubbensdatter, nesten 5 uker gammel.
Velkommen til Hamsterhiet!

 

Innkjøp
Ved hjelp fra Zooariet fikk jeg også med meg to stk 100L sekker med allspon for en billig penge. Betalte kun 433kr for dette, yuhuu! Samt stoppet vi på Tøckfors og handlet litt annet snasent. På Dyrego kjøpte jeg et typ hobbithus (elsker det, hadde jeg vært rik skulle jeg kjøpt mange flere!), og noen frukt-plasthus. På Eurocash kjøpte jeg stpre mengder av sånne kjedelige ting man må ha når man driver oppdrett og har kaniner, hovedsakelig hamsterfôr og høy. Der kjøpte jeg også fire stk baby-mat på glass til hamsterne. På vår dagligvarehandel har de ikke så mange forskjellige, og derfor tenkte jeg det kunne være spennende for hamsterne å prøve ut noen nye smaker.

lll
Allsponsekkene måtte stå på verandaen, og det snør.

llVitakraft Menu Hamster koster 25kr posen på Eurocash i Sverige (35kr på Europris i Norge), og jeg tømte Eurocash for alle de seks posene de hadde. Barnematen kostet 8kr glasset.

l Hobbithuset kostet 180kr, og plasthusene 55kr stk.
Katla skal få hobbithuset i det nye buret sitt, tenker jeg.

Author: hamsterhiet.com

10 thoughts on “Sverigetur, og nytt familiemedlem.

    1. Takk, blir spennende å se hvordan hun utvikler seg. Nydelig som hamsterunge lover jo veldig godt. :D

  1. Så søte! Gratulerer med nyinnkjøpene! Det er snart ett år siden vi kjøpte to hamsterunger fra deg, fra kull 16. De er verdens herligste! ^^ Jeg er fremdeles innom siden din og titter litt innimellom, for hamsterne dine er så skjønne! <3 Jeg syntes denne artikkelen litt interessant. Kanskje du kan skrive litt om prosessen med import av dyr til Norge? Hamster er jo heldigvis lettvinte dyr som krever få tillatelser for innførsel fra Sverige, men det er jo likevel viktig. Saken kan jo virke litt villedende, og folk som ikke har satt seg inn i reglene kan tro det bare er å kjøpe et hamster i Sverige å ta med hjem. Viktig å få med at hamster fra Sverige *bare* kan kjøpes fra oppdretter og ikke fra vanlig dyrebutikk eller utstilling, og at det skal holdes unna andre hamstere i 30 dager etter hjemkomst. Jeg vet at du er profesjonell, men for "vanlig" folk så ser jeg for meg at det ikke er verdt det.

    1. Takk for det. Kull 16 var et flott kull! Hvordan går det med de? :)

      Nei, å importere hamstere er ikke lett. Det krever mye papirarbeider, planlegging og en samarbeidsvillig oppdretter. Jeg skriver ingen ting om prosessen i dette innlegget, fordi jeg ikke anser det som relevant. Bloggen min er en såkalt “koseblogg”, og jeg prøver å holde nivået der fordi jeg har såpass mange yngre lesere jeg ønsker å beholde. Men jeg skriver bevisst at jeg har -importert-, ikke bare -hentet- hamsterne. Altså går jeg ut i fra at om noen skulle bli inspirerte til å importere egne hamstere, så vet de (eller har foreldre som vet) å følge de lovene og retningslinjer som er satt opp for import av dyr fra utland.

      Men ja, jeg kan selvsagt skrive et innlegg om hvordan en slik prosess fungerer. :)

  2. Hva slags mål bør være på et hamsterhus i plast for eksempel? Prøvde å kjøpe en støvel idag, men den var alt for liten. Han i dyrebutikken sa at den kunne brukes til alle hamstere.
    Så fin hamsterjente du har fått deg :)

    1. Det kommer jo litt an på. Syriske hamstere bør ha litt større enn dverger, selvsagt. Til en Syrisk bør det nok være minst 20x20cm, for de kan jo bli så lange som 18cm. De liker å ha det litt trangt, men det skal jo heller ikke være for trangt. :)

      Tusen takk! :D

Comments are closed.