Godt nytt år, 2022!GOD JUL!

I tradisjonens tro skal jeg skrive litt om året som har vært og året som kommer. For å markere overgangen fra 2021 til 2022!

Jeg håper alle våre hamsterkjøpere, hamsterunger i nye hjem og følgere har hatt ei fin julefeiring!
2022
Takk for et fantastisk år

Selvom også dette året har vært preget av pandemi har Hamsterhiet hatt enda et supert år!

Det har til tider vært nødvendig å tilpasse seg nye retningslinjer, hvor godt innkjørte rutiner måtte endres på. Spesielt i forbindelse med levering av hamsterunger – men det har gått så fint.

Tusen takk til alle kjøpere som har vist forståelse ved bruk av munnbind og håndsprit, og som har respektert min grense på to personer ved henting og vært flinke til å holde 2 meters avstand.
Takk for de av dere som har gitt beskjed dersom dere har hatt symptomer, slik at jeg har kunnet tilrettelegge for kontaktfri overlevering.

Og ikke minst, på generell basis:
tusen takk til alle som har vaksinert seg!I år har Hamsterhiet hatt totalt 39 kull

Potensielt 44 kull om alt går fint med de kullene som er født helt på tampen av året.
Det har vært en god blanding av store, mellomstore og små kull hos både gullhamsterne og dverghamsterne i år.Sytten kull med Syrisk gullhamster,
samt to ferske kull som ikke er annonsert enda.

Det minste kullet med syrisk gullhamster var årets første kull; 114 OLLEA, med én unge. Årets største kull var delt førsteplass mellom 124 VITASTOR og 127 DRETOR – som begge var på 12 unger.

Jeg hadde planlagt mange flere kull, men opplevde dessverre i år at tre hunner døde i fødsel. Samt at mange av de hunnene, som skulle få både sitt første og sitt andre kull, ikke fikk tydelig løpetid og at paringer ikke tok. Tiden løp dessverre fra med hos flere av individene, som til slutt måtte pensjoneres før jeg fikk et avkom..

I år har vi hatt noen skikkelig fine kull! Det har dukket opp Satin-unger med vanvittig flott skinn, langhår-unger med tykk/lang/superfluffy pels, Dominant Spot-unger med flotte og godt fordelte avtegn, Roan-unger med fine overganger i avtegnet, overraskelses-Rex og et par etterlengtede Odd eyed.

Innimellom har det også dukket opp små perler av kombinasjoner, Brown eared Silversable Roan Satin og Silvermink Satin, Sable Dominant spot Banded Rex – for å nevne noen.
Tjueto kull med Campbells dverghamster,

samt tre ferske kull som ikke er annonsert enda.

Det minste kullet med Campbells dverghamster var delt førsteplass mellom CDM3 og CDO3, med én unge i hvert kull. Årets største kull var CDÆ2 med hele åtte unger.

Fjorårets arbeid med de grå genene begynner å betale seg nå! Det kommer stadig flere grå unger i flere av kombinasjonene. Det er utrolig moro! Det er ikke mange nok gråbaserte unger til at jeg kan begynne å selge dem enda, og jeg har beholdt alle de grå som har dukket opp i år. Jeg håper linjene er mer etablert til første runde med kull i 2022.

I år har det dukket opp tre vakre Grey Opal! To hanner, hvorav den ene er Satin og én hunn. Det blir spennende å se de utvikle seg vidre både som kjæledyr og avlsdyr.
Beholdere 2021

Det er alltid en veldig fin opplevelse å velge seg beholderunger. Man velger hvilke individer som skal få bringe linjene videre og legge grunnlaget for avlsarbeidet for det nye året.

Noen ganger er det soleklart hvem som skal bli boende her, andre ganger må jeg bruke tid langt over leveringsklar dato på å bestemme meg.

Det er mange faktorer som spiller inn på valgene. Godt lynne og fin type er førsteprioritet, deretter valg av kjønn som jeg ofte kan være litt fleksibel på. Helt til slutt skal jeg jo ha en god kjemi med individet også. Mine dyr er ikke bare avlsdyr, de er naturligvis også mine kjæledyr.

Importer

Tusen takk for fantastiske dyr og tilliten til alle som har solgt meg avlsdyr dette året!

Det er helt umulig å drive oppdrett uten nykommere som tilfører nytt blod til linjene! I år har vi vært så heldige å få ønske velkommen til disse atten stumpene.
Ikke alle har kunnet brukes i avl dessverre, men vi knyttet oss til dem alle og ettersom de har preget året vårt en hel del synes jeg de fortjener litt oppmerksomhet.

En spesiell takk til oppdrettere fra nabolandene, som har vært samarbeidsvillige og imøtekommende, slik at det har løst seg med importer!

Margareta v. Mapilamis, Cecilie v. Cricetos, Linda v. Be-bopz, Marika v. Aviors, Javiera v. Komorebis!

Hvil i fred..

For meg er en del av det å bearbeide sorgen å lage minne-bilder av dyrene vi har mistet. Dette har jeg gjort i noen år allerede, og jeg synes det er så fint. Hvert eneste bilde er skreddersydd det dyret som har trasket over regnbuebroen, og reflekterer personligheten deres. Som dere kan se, så er det masse flotte farger i disse bildene. Alle individene vi har tatt farvel med i år hadde sterke og fargerike personligheter, og det gjenspeiles godt i minne-bildene.

Ingen vil bli glemt, og er foralltid gjemt bort i et eget rom i matmorhjertet.
Takk for alt!
Godt nytt år!

Det blir like spennende i år som det er hvert år, å se hva beholderne våre, samt nykommerne, har å by på. Da tenker jeg naturligvis ikke utelukkende på kull og hamsterunger, men også hvordan de utvikler seg i lynne og eksteriør, samt hvilke personligheter de har.

I 2022 skal vi sette opp et eget uthus til hamsterne!
Jeg gleder meg vilt!
Det blir bra med mer plass, og at jeg slipper å bære så mange tunge ting opp og ned den bratte smale trappen.

Author: hamsterhiet.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *